Problém so sapphire hd3870

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problém so sapphire hd3870

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mam problem s uvedenou kartou.tyka sa toho ze ked zapnem hociaku hru tak mi ide par minut/sekund a potom zamrzne cely pc, vyhodi mi chybove hlasenie a vyzvu na restartovanie pc kvoli aplikovaniu novych nastaveni. ked dam restart tak mi zostane cierna obrazovka a musim restartovat pc znovu, obraz je normalny ale problem s hrami pretrvava....neviete niekto nieco o tom????

moja zostava:
MSI K9N6Gm
AMD Athlon 4200+ 64bit
mercury 450W
2X1GB Ram 667mhz
Hitachi 160GB
Sapphire HD3870 512MB
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V tom chybovom hlásení je niečo konkrétne? Alebo len nejaká všeobecná chyba?

Aké mávaš teploty? Skús zmeniť ovládač grafickej karty, možno aj chipsetu..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gk

skusal som dva ovladace..origi co mam ku gk a ati 8.1..kazdy ma iny problem ale zaver je ten isty..musim restartovat pc pri jednom manualne pri druhom mozem aj cez start
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

neviem neviem ale ked pozeram na ten zdroj tak nie som si isty ci staci, sudim podla toho ze podla stranok ATI je minimum 450 W zdroj, kebyze je aspon znackovy co mercury nieje (aj ked som ho mal a bol dobry), ja mam tiez 3870 a 500W Seasonic a ziadny problem (mam este 8.1 ovladace) skus si pozicat iny zdroj
ale toto bol len taky napad kde by mohol byt problem tak ak sa mylim tak ma nebite :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gk

teploty mam v norme...bez zatazenia 40 a s plnym zatazenim som pozeral 59 stupnov...v zdroji by to nemalo byt lebo jeden tipek ma este silnejsi procak tu istu grafiku a ma 400W mercury
ONdr3j
Professional
Professional

no bol to len tip na mozny problem ale to myslis vazne ze mas v zatazi 59 stupnov? :shock: mas tam origialny chladic? lebo s mojim originalnym chladicom ide k 90ke (otacky su automaticky riadene)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gk

no teraz som hral a mal som 62 stupnov..mam na karte nejake kombinovane chaldenie..mam aj aktivny chaldic ale mam tam aj nejaky pasiv alebo nieco take..nie som expert od toho...inak stiahol som omega driver a zase...po nainstalovani ide vse ok ale ked vypnem pc a znova ho zapnem tak to iste..mrzne
ONdr3j
Professional
Professional

skus tu grafanu v inom kompe ci to tam robi (ak hej tak mozno aj grafana je vadna)
a to je velmi pekna teplota
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gk

hej aj mne sa paci:Dlen tu nemam nikoho u koho by som to skusil...vsetci kamosi maju pcie lenze slabe zdroje tak by to nebolo objektivne...a uz mi to ide s omegadrivers ale stale mam v hrach take artefakty...preblikne obraz ale nie cely len na niektroych castiach
ONdr3j
Professional
Professional

artefatky a preblikne ti obraz? tak to je na reklamaciu ak sa nemylim :) znaci to vadnu grafanu (aspon podla mna)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gk

nieze uplne preblikne..neviem ako by som to opisal...obraz proste neni ako by mal byt..akoby ho nieco rusilo
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Normalka, fakin ATI karty, s tym som sa uz parkrat stretol a je to o nervy, chce to poriadny zdroj, ale hlavne taky, co ma aspon jednu vetvu silnu, aby kartu zvladla. Je to o hladani, vobec zdroj nemusi byt normovany na vysoky vykon, hlavne nech dokaze ist stabilne aspon na 70%. Vela info o tom najdes aj na forach Sapphire.
A ze je to zdroj je iste. Podla testov z fora sa hreje jadro viac ak ho nedokaze zdroj dostatocne dopovat. Znie to cudne, ale je to tak.
Inak je na stranke ATI fix pre tieto mrznutia, fungovat by mali aj Omega drivers. Moje skusenosti su take, ze PC sice po nahodeni fixu nezamrzne, ale ak je slaby zdroj, tak zacnu vznikat artefakty na obrazovke /kvoli tomu prehrievaniu/.
//edit: no citam prispevky vyssie /moc sa mi nekcelo :D/, ze si sa k artefaktom uz dostal -> vymen zdroj
ONdr3j
Professional
Professional

tak tak, mishenko ma pravdu,
skusil si rozne ovladace, nic sa velmi nezmenil, ako som vravel na zaciatku ze slaby zdroj (aj ked 450W ale mercury) este kebyze je 400 znackovy tak no dajme tomu ze by to malo byt bez problemov (aj ked len tak tak), asi zacni rozmyslat o kupe noveho zdroja :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ja mam natestovanych na takych kartach vela zdrojov, neznackove nestacia ani 450tky. Kludne daco rozumne, co dokaze ist na 70-80% z peaku a mas to za sebou. Doporucujem daku rozumnu 500Wku (nie za 800 Sk :D).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

gk

ok chalani..beriem vase nazory na zdroj...ale potom nechapem to ze hned po nainstalovani noveho driveru a restartu pc ide vsetko ako ma...slaby zdroj by sa prejavoval aj vtedy nie?
Napísať odpoveď