pomoc s routerom
pomoc s routerom
prosim vas...mam problem mam pc s internetom a brat si kupil nootbook ma to wifi ...a kupil si router a neviem to nijak spravit tak aby som mal net na obidvoch aj na pc a na nootbuku neviete mi nejak pomoct proste on chce byt na internete v izbe s notbukom a ja zase vo svojej izbe s pc a netom......som lama..dakujem pekne...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kabel od internetu zapojis do WANka, spojis PC s routrom, routru pridelis IP, masku & DNS ktore pouzivas na PC. Potom tam zapnes DHCP a DHCP zapnes na oboch PC v nastaveni siete. Este budes potrebovat zapnut WLAN, takze to pekne zapnes, zadas nazov siete (SSID), zvolis daky kanal, sifrovanie, ulozis... restartne sa router a hotovo.
Co sa tyka PC tak kedze je to bude zapojene etn kablom tak pokial mas nastavane v Internet Protcol TCP/IP aby tvoj PC dostal IP adresu automaticky a aj DNS servre automaticky tak to len plug&play
Co sa tyka laptopu, tak predpokladam, ze k novemu routru si dostal CD. Spusti CD a router by sa mal nakonfigurovat pomocou toho co sa ta bude install CD pytat.
Co sa tyka nastaveny v routri...zavisi od toho kto je tvoj ISP (dodavatel internetu)
Ako sam vidis bez podrobnejscih informacii ti niet pomoci
Co sa tyka laptopu, tak predpokladam, ze k novemu routru si dostal CD. Spusti CD a router by sa mal nakonfigurovat pomocou toho co sa ta bude install CD pytat.
Co sa tyka nastaveny v routri...zavisi od toho kto je tvoj ISP (dodavatel internetu)
Ako sam vidis bez podrobnejscih informacii ti niet pomoci