Skoda Fabia 1,4 16V

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Rosinoo
Expert
Expert

Skoda Fabia 1,4 16V

Príspevok od používateľa Rosinoo »

zdravim chcem sa opytat ohladne tejto Fabie. ake mate skusenosti s tymto motorom tak napriklad by ma zaujimala SPOTREBA, HLUCNOST MOTORA ci je motor spolahlivy predsa len na 1,4 je 74 KW dost. prosim poradte mam zaujem o toto auto
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

na takej som robil kedysi vodicak...NEODPORUCAM, auto do kopca totalne netaha, predbiehanie je nocna mora, a navyse na tom co som siel ja bola spojka totalne v prdeli (ale to je aj trochu logicke kedze to je autoskolacke auto)...radsej si kup 1.6, spotreba neni o moc vyssia ale dynamika je uz znatelna, dedo mal octaviu 1.6 (teraz uz len hnije babke v garazi) a bolo to citit :wink:

/edit: tomase kto tu pise o felicii? pisal som ze 1.4ka neutiahne ani blbu fabiu s ktorou som robil autoskolu ale s 1.6kou uz ide dynamicky aj octavka ktora je o dost tazsia...uz rozumies? :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ano dedo mal Octaviu 1.6 so 74kW motorom, cize to iste ako spominana Felicia, avsak octavia bola tazsia, ale napriek tomu mal dynamiku lepsiu. Naprav moje myslienkove pochody ak sa mylim.

K veci: matka ma uz druhe toto auto, prve bolo bazarove, teraz to je funglovka, na bazarovom sa sralo kopec drobnosti. Tato motorizacia ma co som pocul ine sprevodovanie a vyrazne sa vykon prejavuje az vo vyssich rychlostiach mimo mesto (90+). Spotreba je vynikajuca, priemer ma mati 5,5litra, jazdi trasu Martin-Zilina kazdy den, cize cosi malo cez mesto, zbytok mimo. Dynamiku ma auto prijatelnu, ale ako som uz zpominal, vynikne az mimo mesta na vyssich prevodovych stupnoch. Tolko moj nazor ako laika co sa aut tyka.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Pred pol rokom sme kupovali Fabiu my,a mal som moznost sediet v 1.4 16V mala nieco cez 56000km poviem ti ze isla celkom slusne ale akosi divne vrcala aj chlapik co na nej isiel tak mal problem s radenym rychlosti takze neviem...ale na to nam jeden mechanik poradil ze sa im treba radsej vyhnut, agregaty rychlo odchadzaju a casto hlavne rozvody. Preto porovnatelne motorizacie 1.4MPI 50kW stoji rovnako ale je na tom motoristicky lepsie, co bola nasa volba a my sme sa pre nu rozhodli. Kupa dobra klop-klop na drevo nelutujeme. Skus si precitat toto forum alebo sa opytaj urcite ti pomozu:
http://forum.skodahome.cz/index.php?showforum=67
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Sakra.. to v ktorej autoškole učia deti jazdiť na 1.4 16V? Nebola to náhodou tá slabšia 16V verzia 55kw s čiernym označením 16V? :) Pretože je rozdiel 16V a 16V.. ;)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dpc ludia, kde som pisal o tom kolko mal ten motor ventilov?!!!! :evil:
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Skoda Fabia 1,4 16V

Príspevok od používateľa ikovan »

Rosinoo napísal:zdravim chcem sa opytat ohladne tejto Fabie. ake mate skusenosti s tymto motorom tak napriklad by ma zaujimala SPOTREBA, HLUCNOST MOTORA ci je motor spolahlivy predsa len na 1,4 je 74 KW dost. prosim poradte mam zaujem o toto auto
no ked jazdis sam da sa ale ist v nom so styrmi osobami a to bez nakupu je trapenie :)

:lol:
brm
Darca
Darca

SchYzo napísal:dpc ludia, kde som pisal o tom kolko mal ten motor ventilov?!!!! :evil:
Priamo si to nepísal, ale keďže si potvrdil, že si jazdil na presne takom istom, na aké sa pýtal Rosinoo, potvrdil si, že si jazdil na 16V, lebo iba táto verzia má 74kW..
Juicy
King
King

SchYzo napísal:dpc ludia, kde som pisal o tom kolko mal ten motor ventilov?!!!! :evil:
Nech si precitam tvoj post na zaciatku akokolvek stale to chapem tak ze si tvrdil ze si na takej (na aku sa pyta 1.4 16V) jazdil v autoskole tak bud ty sa nevies vyjadrovat alebo 95% fora su dementi :)
A este v nazve temy to mas hrubym velkym 1.4 16V :!:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Priamo si to nepísal, ale keďže si potvrdil, že si jazdil na presne takom istom, na aké sa pýtal Rosinoo, potvrdil si, že si jazdil na 16V, lebo iba táto verzia má 74kW..
napisal som "na takej som robil vodicak" myslel som motor 1.4 a nie ventily, bohvie kolko mala ta fabka ventilov ci 16 alebo 12 to neviem ale motor mala 1.4 stopro a do vacsieho kopca sla pomaly jak kombajn...tak som tomu typkovi daval radu aby nepochodil zle a vy sa tu za to do mna este navazate...
Juicy
King
King

Podla mna kupou Fabky do 70000km nic nepokazi. Pokial nechce jazdit ako blazon 150km/h v kuse tak to auticko je idealne, vykonom,spotrebou a komfortom staci a vyhoda je najme v meste pri parkovani
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vidis dobre ze si spomenul, zavazi aj to na co ho chce...ak to chce ako mestske auto na nakupy apod tak to neni zle...ale mimo mesta fakt neodporucam...to neznamena ze musi hned chciet jazdit 150km/h ale ked to do kopca nevladze viac ako 60 a to musim podradit na dvojku (!!) tak to uz fakt o niecom svedci..a pri takom namahani motora je spotreba potom automaticky vyssia...preto som odporucal skor tu 1.6 ale ak teda to chce len do mesta tak to staci 8)
brm
Darca
Darca

SchYzo.. a nemyslíš, že je trochu scestné porovnávať 1.4MPI 44kW (predpokladám, že autoškola kúpi ten najlacnejší motor, čiže MPI miesto 50kW MPI) s motorom, ktorý má o 30kW viac? :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

SchYzo napísal:napisal som "na takej som robil vodicak" myslel som motor 1.4 a nie ventily, bohvie kolko mala ta fabka ventilov ci 16 alebo 12 to neviem ale motor mala 1.4 stopro a do vacsieho kopca sla pomaly jak kombajn...tak som tomu typkovi daval radu aby nepochodil zle a vy sa tu za to do mna este navazate...
Tak preco sa vyjadrujes k niecomu o com nemas poriadne znalosti?! Teraz tu zadavatela temy zbytocne pleties. To je ako keby som ja isiel kecat do sekcie o programovani, ze tam a tam som nieco skusal ale neslo mi to dobre tak to je cele na nic ale mozno to ani nebolo to co presne myslite.
Jediny hodnotny prispevok napisal juicy51.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uh mi nevrav ze 1.4ka ma 80kw :shock: bez preplnovania...to je nejaka blbost sak to je skoro 100 koni hento to ma 1.6ka taky vykon a nie 1.4ka, to je novinka pre mna, nepomylil si si to s nejakym novym TSI alebo TFSI motorom?

/edit to slo pre brm-a
Gothar
Moderátor
Moderátor

SchYzo napísal:uh mi nevrav ze 1.4ka ma 80kw :shock: bez preplnovania...to je nejaka blbost sak to je skoro 100 koni hento to ma 1.6ka taky vykon a nie 1.4ka, to je novinka pre mna, nepomylil si si to s nejakym novym TSI alebo TFSI motorom?

/edit to slo pre brm-a
No tak ma 74kW omg. Je to bez preplnovania. Ten motor je uz v ponuke minimalne od roku 2001.
//lenze ako pisal juicy51, pre ten motor je to uz vyssia zataz, viac mu vyhovuje, ked ma rovnaky objem a k tomu primerany vykon.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:No tak ma 74kW omg. Je to bez preplnovania. Ten motor je uz v ponuke minimalne od roku 2001.
//lenze ako pisal juicy51, pre ten motor je to uz vyssia zataz, viac mu vyhovuje, ked ma rovnaky objem a k tomu primerany vykon.
ale ten vykon mu museli nejako dvihnut proste..ak nie preplnovanim tak casovanim ventilov alebo co...a aj to ze ich tam dali o 4 viac pravdaze...ale to zas urcite znizuje zivotnost...ako som pisal zalezi na tom na co to auto chlapik chce a potom este ako dlho ho chce mat :wink: myslim si ze v tomto nemozes nesuhlasit
Gothar
Moderátor
Moderátor

SchYzo napísal:ale ten vykon mu museli nejako dvihnut proste..ak nie preplnovanim tak casovanim ventilov alebo co...a aj to ze ich tam dali o 4 viac pravdaze...ale to zas urcite znizuje zivotnost...ako som pisal zalezi na tom na co to auto chlapik chce a potom este ako dlho ho chce mat :wink: myslim si ze v tomto nemozes nesuhlasit
A co je nenormalne na tom, ze zvysili vykon bez preplnovania? Normalna uprava softveru... Trochu tam je zmeneny tusim aj kompresny pomer, ale je to bezna vec. A o zivotnosti som tak trochu nepriamo napisal aj ja. Ale celkovo sme uz pomerne dost OT.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

On ten 74kW 16V je original nemecky motor, s 8 a16V co su tam dnes vela spolocneho nema... avsak obavam sa ze sa do Fabii daval len kratko...

Zaujimava diskusia o motore tu
brm
Darca
Darca

SchYzo.. aby som Ťa dal do obrazu.. niekedy boli motory (vyberám iba 1.4L benzíny) vo Fabii:

1.4 MPI 44kW
1.4 MPI 50kW
1.4 16V 55kW (motor VW)
1.4 16V 74kW (motor VW) => o tomto motore by mala byť táto diskusia..

..neskôr boli prvé dva motory nahradené
1.2HTP 40kW
1.2HTP 47kW

..a ešte neskôr bola 1.4 16V 55kW robená iba s automatickou prevodovkou a pre manuálnu prišli motory 1.4 16V 59kW

Staré Fabie nemali v ponuke FSI motory..

Fabo.. práveže 74kW je v pôvodných Fabiach od začiatku až do dnešných dní.. asi si to mýliš s 2.0 85kW.. tento sa vo Fabiach myslím nezohrial veľmi dlho..

(btw.. rozrpávam tu všetko o starých Fabiach, nie o tých nových)
Napísať odpoveď