Fabo napísal:No ale pozor, preplnanie nemusi byt vzdy turbo
mas pravdu moze to byt aj kompresor
//edit.. ja som mal na mysli bezne sposoby preplnovania:D .. inac by ma zaujimalo ci sa kompresor realne pouziva na preplnovanie diesla
U nas figuruje Toyota RAV 4X 2.2 180 D-4D Clean Power rv.2007(Otcova),Vo firme mame sluzobne Vectry a ja mam osobne Golf Cabrio myslim ze je to 98/99 1.8 Benzin a Hondu RR900,ale ako som hovoril chodi na nej svagor do skoly.(uz mi ju stihol oskulit)
Fabo napísal:Mna napadlo napriklad aj naporove preplnanie, netusim ci sa niekde realne pouziva
naporove preplnanie neexistuje... ale naporove sanie , pouziva sa to pri motorkach typu supersport... pri vysokych rychlostiach ti prieduchy v maske ktore idu priamo k airboxu na sanie zvysuju tlak vzduchu v sani a pridavaju 1-3 koniky naviac HH
a este nieco ako kompresor.. vlastne skoro to iste .. SUpercharger...
auto p307 2,0
braino.swk napísal:mas pravdu moze to byt aj kompresor
//edit.. ja som mal na mysli bezne sposoby preplnovania:D .. inac by ma zaujimalo ci sa kompresor realne pouziva na preplnovanie diesla
preco by sa nepouzival.. mercedes to v pohode pouziva uz dlhsie a problemy s tym niesu..
Masaker napísal:naporove preplnanie neexistuje... ale naporove sanie , pouziva sa to pri motorkach typu supersport... pri vysokych rychlostiach ti prieduchy v maske ktore idu priamo k airboxu na sanie zvysuju tlak vzduchu v sani a pridavaju 1-3 koniky naviac HH
a este nieco ako kompresor.. vlastne skoro to iste .. SUpercharger...
auto p307 2,0
No, IMHO akykolvek princip, ktory vplyvom naporoveho vzduchu zvysuje tlak v sacom potrubi sa da oznacit ako naporove preplnanie
vies.. lenze preplnanie.je.. nieco pri ktorom je ciel spalit viac paliva cize vacsi vykon.. princip tepelneho motora... cim viac tepla dodas do kruhoveho deja a ci viac ho motor vyuzije tym vacsia je ucinost motora. .a da sa to povedat ako vykon.. cize spalis viac benzinu,viac tepla, vacsi vykon... samozrejme ak berieme konstantnu teplotu chladica...
a toto je skratka len viac vzduchu do motora. .takze preplnanie by som to nenazval...
turbo tlaci aj 2,5 bar- u .. a toto ti nespravi ani 0,1 bar-u..
tak preco tu hovorit o nejakom preplnani..
ahojte... nakolko je toto tema o autach.. a iny vhodny topic som nenasiel
tak to pisem sem.
Nemate niekto nejake info alebo link o podmienkach dovozu ojazdenych aut z EU???
Pocul som, ze napr je zakazane doviezt si auto starsie ako 8(?) rokov.. a tak.
Ak, tak pojde o jedno auta, pre moje osobne vyuzitie.. ziadny business alebo take nieco...