Raz sme v škole mali hodinu unixu, na každom kompe je rôzna verejná IP, na server sme sa pripájali cez Putty...raz sa ale stalo že profák nám chcel ukázať zoznam ľudí pripojených na server a ich IPčky, a na dvoch úplne rôznych PC boli rovnaké IPčky ako je to možné ? Komunikácia prebiehala bez chýb aj napriek tomuto...zaujíma ma to z toho hľadiska že ani profák si to nevedel vysvetliť a povedal že kto to objasní bude mať isté výhody, takže by som bol veeelmi vďačný keby mi niekto objasnil túto anomáliu vopred dík
Myslim, ze tie PC z ktorych ste sa pripajali asi nemali verejnu IP, respektivny boli za routerom a podobne..., takze vystupovali pod jednou IP. Ine vysvetlenie na to nie je.
máme to tak že PC sú všetky na switchi samozrejme, ale navonok vystupujú s jedinečnou IP, je to na 100%, whatismyip zahlási na každom kompe inú IP a aj z rapidu sa dá sťahovať z každého kompu zvlášť
PayteR napísal:máme to tak že PC sú všetky na switchi samozrejme, ale navonok vystupujú s jedinečnou IP, je to na 100%, whatismyip zahlási na každom kompe inú IP a aj z rapidu sa dá sťahovať z každého kompu zvlášť
vsak ti pisem,ze to nie je problem,,switch (hub) posiela vsetky pakety na vsetky fyzicke porty zariadenia, tak ak nastavis aj na vsetky pocitace rovnaku ip,tak net bude na kazdom frcat bez problemov
Sheep napísal:ten router ktory tvori tu vasu LAN podla mna identifikuje pocitace podla MAC adries nie IP adries, takze mozte ju mat vsetci rovnaku
Hovori ti nieco ARP? Kazde sietove zariadenie identifikuje ine sietove zariadenie v poslednom kroku podla MAC adresy. Problem je, ze ak by to bol router, pre jednu IP by mal iba jeden zaznam v arp a tym padom by dva pocitace s rovnakou IP nemohli komunikovat zaroven.
hosi mozno ste sa streltli ale mam 2PC ale net mi nejde IP adresy su rovnake je tam aj switch lan 1 a lan 2 ale naise ze problem s IP adresami ze uz je pouzivana nieoc v tom zmysle nieje nejaka brana na nastavenie inac mam net od Gayi tak cchem iba 2 PC na jeden net mne to nejde ... mate riesenie ??
t0m4s3 napísal:Hovori ti nieco ARP? Kazde sietove zariadenie identifikuje ine sietove zariadenie v poslednom kroku podla MAC adresy. Problem je, ze ak by to bol router, pre jednu IP by mal iba jeden zaznam v arp a tym padom by dva pocitace s rovnakou IP nemohli komunikovat zaroven.
t0m4s3 napísal:To co mas od gaye nie je router. Switch ti takisto nepomoze, resp. viem si predstavit, ze by to fungovalo, ale budu s tym zbytocne problemy.