Webserver cez router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dysan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dysan »

Mame vo firme LAN pripojenu cez DSL na internet.
V LAN je je webserver, ktory je dostupny z vonku.
Ked som pred dvomi rokmi nastavoval router, nastavil som to tak, aby bol web server dostupny aj z vnutra LAN cez verejnu IP. Ale teraz vobec neviem najst kde som to nastavil :(

Problem je ze potrebujem vymenit router a neviem ako som to predtym nastavil :(

Ten stary router je DRAYTEK.

Nevie niekto pomoct?
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A naco chces zvnutra siete pristupovat na server cez verejnu IP? Nie je to tak trochu kontraproduktivne??
dysan
Novice
Novice

t0m4s3 napísal:A naco chces zvnutra siete pristupovat na server cez verejnu IP? Nie je to tak trochu kontraproduktivne??
Nie je, lebo sa zaoberame webdesignom, preto potrebujem odladovat vsetko na takej istej adrese ako sa posiela vonku klientom...
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

jj,,nemozes ist cez vnutonu ip? :-) inak,,vacsinou staci nastavit DMZ(onu) na danu IPcku a mal by si sa nan dostat aj zadanim externej IP...pri DSL byva dyn. IP, preto je vhodne pouzit dyndns sluzbu..dyndns uz vacsina modernych routrov podporuje,,ak nie,tak existuju aj softwerovy klienti pre rozne platformy... co sa este tyka dostupnosti webservera z vnutornej siete zadanim vonkajsej ip,,zalezi aj od konkretneho routera (akym sposobom routruje medzi Lan,wifi/wan rozhranim a aku IPcku mas nastavenu ako internetovu branu a ci mas medzi dns servermi pridane aj IP brany... koniec koncov,,vela univerzalnych pravidiel neexistuje, na kazdej konfiguracii ( typ routra, topologia siete) treba najst a otestovat vlastne riesenie
dysan
Novice
Novice

vilko napísal:jj,,nemozes ist cez vnutonu ip? :-) inak,,vacsinou staci nastavit DMZ(onu) na danu IPcku a mal by si sa nan dostat aj zadanim externej IP...pri DSL byva dyn. IP, preto je vhodne pouzit dyndns sluzbu..dyndns uz vacsina modernych routrov podporuje,,ak nie,tak existuju aj softwerovy klienti pre rozne platformy... co sa este tyka dostupnosti webservera z vnutornej siete zadanim vonkajsej ip,,zalezi aj od konkretneho routera (akym sposobom routruje medzi Lan,wifi/wan rozhranim a aku IPcku mas nastavenu ako internetovu branu a ci mas medzi dns servermi pridane aj IP brany... koniec koncov,,vela univerzalnych pravidiel neexistuje, na kazdej konfiguracii ( typ routra, topologia siete) treba najst a otestovat vlastne riesenie
Nemozem ist cez vnutornu IP, lebo mam vytvorenu subdomenu server.xxxx.sk, ktora je prostrednictvom noip.com smerovana na IP nasej LAN siete a router presmeruje na web server.

A ked pouzivam v html base-href tak by som musel vsetko robit dvojmo, raz pre vnutornu lan a raz pre pristup zvonku.

Brana je nastavena na IP routra.

Je este riesenie nastavit toto v hosts subore na kazdom pocitaci, ale lepsie je to nastavit na routri.

Vravim, teraz to tak mame spravene, ale neviem najst kde som to nastavil :((( A potrebujem vymenit router...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

dysan napísal: A ked pouzivam v html base-href tak by som musel vsetko robit dvojmo, raz pre vnutornu lan a raz pre pristup zvonku.
a preco base href?? ved pouzi v kazdom linku relativny odkaz, nie absolutny... a budes to mat vychytane :)
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

Mek napísal:a preco base href?? ved pouzi v kazdom linku relativny odkaz, nie absolutny... a budes to mat vychytane :)
svata pravda :blee:
dysan
Novice
Novice

Mek napísal:a preco base href?? ved pouzi v kazdom linku relativny odkaz, nie absolutny... a budes to mat vychytane :)
Pouzivame pri mode_rewrite base href
Napísať odpoveď