SATA mechanika v PIO mode

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
johnny-5
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

SATA mechanika v PIO mode

Príspevok od používateľa johnny-5 »

Mam SATA mechaniku LG GH20NS10, dosku ALiveNF7G-HD720p R5.0
HDD pripojeny na SATA ide bez problemu ale mechanika ide stale len v PIO mode, skusal som postup co sa mi vzdy osvedcil pri PIO problemoch ale akonahle som do registru vlozil retazec ResetErrorCountersOnSuccess mechanika sice fungovala v DMA rezime ale start windowsu sa velmi predlzil, ked ale konecne win nabehol a otvoril som nejake dvd tak o chvilu sa mechanika zasa prepla na PIO.
Tiez som preinstalovaval windows, odinstalovaval IDE radice zo systemu, menil kable, menil zapojenie a nikdy nic nepomohlo...
V biose je nastavany rezim nonraid, este som premyslal nad ahci ale ak by to nemalo mat zmysel tak nemam naladu zasa zbytocne instalovat win XP.
Vie niekto co s tym?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

v novsich biosoch je mozne nastavit dma rezim, aky pozadujes. samozrejme je odporucane nastavit iba hodnotu, ktoru maximalne podporuje tvoja mechanika pripadne HDD. konkretne to je zmena povodneho nastavenia (auto) na niektory z ponuknutych rezimov.

ak tuto volbu v biose nemas, alebo sa zmena neosvedci, tak odporucam do pozornosti dva programi: DVD Region+CSS Free alebo DVDIdle. http://www.dvdidle.com/products.htm
oba maju medzi mnozstvom funkcii aj vynutenie dma rezimu ako aj schopnost tento rezim udrzat na maximalnych podporovanych hodnotach udavanych samotnym vyrobcom zariadenia.
johnny-5
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa johnny-5 »

Skusil som a nepomohlo
Mechanika sice stale bola v DMA ale ziadne DVD nevedela precitat, potom som to prepol na PIO a uz zasa citala

-----
VYRIESENE
-----

AHCI rezim + F6 ovladace a vsetko funguje tak ako ma :D
Mechanika uz cita priemerne 20MB/s samozrejme v rezime DMA... Napaluje 4,5GB (18x) za 4 min 40 sek
A kopirovanie dat v ramci jednej particie HDD sa pohybuje v rozmedzi 40 - 80MB/s
Napísať odpoveď