Prepojenie PC
Prepojenie PC
So susedom mamo internet na jednu antenu a z tej anteny ide kabel do krabicky (asi switch, router, hapko alebo ako to volaju) a odtial sa napajam ja a on. Sme tym vlastne prepojeny ce LAN lenze pocitace sa nevidia. Tym ci sme prepojeny cez LAN som si isty lebo napriklad ked nieco posielame ce ICQ tak to ide 5mb za sekundu (aj viac) a taky rychly net zase nemame
. Lenze pocitace sa nevidia, nevidim ani jeho zdielane priecinky a ani cez CS 1,6 sa na LAN-ke nevidime. Pravdepodobne bude treba pomenit trochu IP adresy v sietovych pripojenich ale kedze tie IP adresy su smerovane na nas net tak neviem ci to mozem zmenit aby nam nadalej isiel net a bolo to legalne (aby nedosiel opravar a nenadaval
). Tak ako to mam spravit. Dakujem za rady 
Re: Prepojenie PC
nie je to take jednoduche,ako si to predstavujes, kludne mozete byt obaja pripojeny v bridge rezime a poskytovatel moze blokovat netbios traffic,takisto moze byt netbios blokovany aj nastavenim routra/bridgu... napis komplet adresy (tvoja, kamaratova, brana, router, dns) a bude sa dat s toho lepsie vysomaritKali napísal:So susedom mamo internet na jednu antenu a z tej anteny ide kabel do krabicky (asi switch, router, hapko alebo ako to volaju) a odtial sa napajam ja a on. Sme tym vlastne prepojeny ce LAN lenze pocitace sa nevidia. Tym ci sme prepojeny cez LAN som si isty lebo napriklad ked nieco posielame ce ICQ tak to ide 5mb za sekundu (aj viac) a taky rychly net zase nemame. Lenze pocitace sa nevidia, nevidim ani jeho zdielane priecinky a ani cez CS 1,6 sa na LAN-ke nevidime. Pravdepodobne bude treba pomenit trochu IP adresy v sietovych pripojenich ale kedze tie IP adresy su smerovane na nas net tak neviem ci to mozem zmenit aby nam nadalej isiel net a bolo to legalne (aby nedosiel opravar a nenadaval
). Tak ako to mam spravit. Dakujem za rady
tam je ten problem...ze ja mam DHCP a on pevne nastavenie siete (podla mna) pretoze ako sme dali dalsi switch pri moj PC aby sa na net vedel pripojit aj brat tak vtedy zmenil IP adresu z pevnej na DHCP....Teraz som pozeral v nastaveni a hore su dve karty (v nastaveni DHCP alebo na pevnu IP) obecne a alternativna konfiguracia. Nedalo by sa unho nejak tak nastavit aby bolo ze pevna IP a v alternaticne by mal zapate DHCP?test napísal:V prvom rade si zisti IP doma a aj u kamarata a skus ping, ci sa vobec pingnete. Potom by si mohol presne zistit co tam mate za zariadenie a hlavne to, ci pouzivate DHCP alebo pevne nastavene IP adresy.
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ako myslis? lebo ja mam zapate DHCP ale on ma pevnu IP...a neviem ci mozem a co vlastnem mozem zmenit aby mu isiel net nadalej ale aj aby mu islo LAN so mnouDon_Pipino napísal:jj router sa da vyuzit aj ako switch.
A k teme,kludne to tak na jeho sietovke mozes nastavit.Vsetci si mozete nastavit pevnu IP na sietovke.
-
Don_Pipino
Darca
Nevadi ze mate zapnute DHCP.Napr. co mame mi siet v baraku, sme 9ti. Vsetci deviati maju V XP siet nastavenu na DHCP, lan ja mam staticku.
.takze to mozete normalne nehat na DHCP na routri a vy traja si dajte nejake staticke IPcky.Ale ty s bratom alebo ako to chces.Len v tom pripade vol take vyssie IP.Teda ak mas router napr. 192.168.1.1 tak sebe si daj 192.168.1.100 a brachovi 192.168.1.101 aby susedovi, ktory chce mat DHCP niekedy nepridelilo tvoju staticku IP, keby si ju nastavil 192.168.1.2 .........chapes. 
ok, takze vsetci traja si mame nastavit pevnu IP....a nemal by som to nastavit podla suseda IP aby mu isiel net nadalej? Lebo jemu majitel siete (netu) nastavil pevnu IP a ked ja to zmenim na pevnu IP podla routera aby mu net isiel nadalej....Don_Pipino napísal:Nevadi ze mate zapnute DHCP.Napr. co mame mi siet v baraku, sme 9ti. Vsetci deviati maju V XP siet nastavenu na DHCP, lan ja mam staticku..takze to mozete normalne nehat na DHCP na routri a vy traja si dajte nejake staticke IPcky.Ale ty s bratom alebo ako to chces.Len v tom pripade vol take vyssie IP.Teda ak mas router napr. 192.168.1.1 tak sebe si daj 192.168.1.100 a brachovi 192.168.1.101 aby susedovi, ktory chce mat DHCP niekedy nepridelilo tvoju staticku IP, keby si ju nastavil 192.168.1.2 .........chapes.
-
Don_Pipino
Darca
Mno pockat......ako to mate teda HW riesene??...........on je pripojeny na susedov router, tebe poslal kabel a ty mas doma svoj router alebo ako??
To moje riesenie plati s tym ze ste vsetci traja pripojeny na jeden router.A ak jemu sused nastavil napr. 192.168.1.11, tak ty si daj napr. 192.168.1.50 a brachovi 51, alebo ak si si isty, ze za IPckou 11 co ma sused uz iny nieje tak si mozes dat 12 a 13.
To moje riesenie plati s tym ze ste vsetci traja pripojeny na jeden router.A ak jemu sused nastavil napr. 192.168.1.11, tak ty si daj napr. 192.168.1.50 a brachovi 51, alebo ak si si isty, ze za IPckou 11 co ma sused uz iny nieje tak si mozes dat 12 a 13.
vysvetlim: mame net (mikrovlnku) a z anteny isiel kabel do routeru a odtial susedovi a mne....lenze net sme dali aj bratovi takze ten kabel ide susedovi a potom do dalsieho routeru z ktoreho sa napajam ja a brat.....sused: pevna IP , ja s bratom: DHCPDon_Pipino napísal:Mno pockat......ako to mate teda HW riesene??...........on je pripojeny na susedov router, tebe poslal kabel a ty mas doma svoj router alebo ako??
-
Don_Pipino
Darca
Mno tak v tom pripade mate dve moznosti. Vas router nechate zapnuty ako roter, teda vsetky routovacie zalezitosti vam bude robit ON teda aj DHCP,kedy ale ty a brat budete v akejsi svojej vlastnej sieti.Teda nebudete sa vidiet so susedom.druha moznost, ze na routri vypnete routovanie a bude sluzit ako kvazi switch a vsetky routovacie zalezitosti bude robit original susedov router. A v tedy budete vsetci v jednej sieti.A kedze ma on roter doma, teda vie presne kolko ludi je nan cez LAN napojenych, tak v tedy si mozete dat vsetci staticke IPcky, s tym ze si to date ja neviem 192.168.1.2,3,4...
aha, velmi pekne dakujem, pochopil somDon_Pipino napísal:Mno tak v tom pripade mate dve moznosti. Vas router nechate zapnuty ako roter, teda vsetky routovacie zalezitosti vam bude robit ON teda aj DHCP,kedy ale ty a brat budete v akejsi svojej vlastnej sieti.Teda nebudete sa vidiet so susedom.druha moznost, ze na routri vypnete routovanie a bude sluzit ako kvazi switch a vsetky routovacie zalezitosti bude robit original susedov router. A v tedy budete vsetci v jednej sieti.A kedze ma on roter doma, teda vie presne kolko ludi je nan cez LAN napojenych, tak v tedy si mozete dat vsetci staticke IPcky, s tym ze si to date ja neviem 192.168.1.2,3,4...
-
Don_Pipino
Darca
Ak ste v routri nic nemenili a statice IP nastavili len v PC na sietovkach, tak by mu NET mal ist aj ked mu to nastavis na DHCP, porpipade skus potom z jeho NTB pingnut www.google.sk alebo mu skus nastavit nejaku staticku IP.
ja som to nastavil tak ako to ma brat...zapal DHCP a este som hladal ze ci nie je nieco ine pomenene....a kamarat mi vravel ze to moze robit aj antivirus,moze byt?Alebo ze by to bolo tym ze ma vistu?Don_Pipino napísal:Ak ste v routri nic nemenili a statice IP nastavili len v PC na sietovkach, tak by mu NET mal ist aj ked mu to nastavis na DHCP, porpipade skus potom z jeho NTB pingnut www.google.sk alebo mu skus nastavit nejaku staticku IP.
-
Don_Pipino
Darca
jaaaj on ma VISTU, tak to je potom problem sam o sebe.Mno VISTU som na zivo este nevidel, takze tu asi koncim
, ale co mi hovoril jeden tipek, co sa pokusal rozchodit vistu v sieti a rucne zadaval IPcky, ze mu to neslo.Musel ist cez nejakeho VISTACKEHO sprievodcu, kde vsetko postupne odklikaval a doplnal co potreboval, ale ako sa k tomu dostat a co tam, to uz fakt netusim.