Je to realizovatelné?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
KAMAK
Novice
Novice

Je to realizovatelné?

Príspevok od používateľa KAMAK »

:( Mám internetove pripojenie pomocu USB DSL modemu. Kúpil som si USB WIFI adapter EW-7318UG ktorý som nakonfiguroval ako acess point na stolovom PC. Chem sa k nemu pripojiť notebookom cez wifi, ale notebookkove wifi nevie zistiť IP adresu tohto wifi. Ako to mám nakonfigurovať aby som mal na notebooku prístup na internet (samozrejme že PC na ktorom je wifi bude stále zapnuté)? :cry:
luki999
Expert
Expert

Príspevok od používateľa luki999 »

nejako som nepochipil tomu ze si ho nakonfiguroval ako AP, pretoze ten USB wifi je len prijimac a z toho vyplyva ze sa nan nepripojis notebookom
KAMAK
Novice
Novice

:) No tento sa dá prepnúť do režimu acess point a noteboouk ho vidí ale stále nevie načítať IP adresu. Keď som mu dal natvrdo IP adresu toho wifi adaptera ttak vyhlásil že spojenie je nadviazané ale nikam som sa nedostal. :cry:
Prílohy
aces point
aces point
vilko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vilko »

pravdepodobne ti to nepojde,,lebo obe zariadenia pracuju len v rezime SLAVE :wink:
KAMAK
Novice
Novice

:( To ma mrzí, ale ani prenos dát sa nejako nedá nastaviť? Keď mi notebook vyhlasuje že je pripojený. Netreba niečo v master PC nastaviť aby notebook s ním komunikoval :?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Zvládá přímou komunikaci typu peer-to-peer mezi ostatními uživateli bez potřeby přístupového bodu (Access Point).

Tak tym padom by mal fungovat v rezime bridge, nie??..........ale otazne je ci to dokaze aj WIFI na NTB. :?:
KAMAK
Novice
Novice

:( No tie to dva sa vidia iba vtedy ak je wifi adapter v režime AP. Inak nie. Ak chcem spraviť most wifi DSL modem to mi XP nedovolí. Takže neviem ako to nakonfigurovať. Je treba vytvoriť nejakú skupinu na jednom aj druhom PC pre priamu komunikáciu cez wifi :? ?
vilko
Light Professional
Light Professional

este raz ti pisem,,to su SLAVE zariadenia, nemozes ich jednoducho spojit a cakat,ze vytvoria medzi sebou spojenie.. obe na vytvorenie spojenia potrebuju master usb zariadenie,,,v tomto pripade pocitac,,to mas akokebyze chces spojit usb kluc s druhym usb klucom a cakat,ze sa zosynchronizuju :idea:
KAMAK
Novice
Novice

:x No teda neviem, v sieťach som začiatočník a od "experta" si dám vždy poradiť.
Ale keď logicky rozmýšlam tak:
- načo adapter EW-7318 UG má režim Acess point keď by bol nanič
- prečo keď sa prepne do tohto režimu chytím jeho signál na notebooku
- ako je možné že cez bluethoot sa dostanem s PDA na web a s wifi nie?
- keď už sa vidíme tak musí existovať nastavenie aby sme spolu komunikovali
- alebo logika je nanič a tvrdenie "nejde to" je sväté
:idea:
vilko
Light Professional
Light Professional

KAMAK napísal::x No teda neviem, v sieťach som začiatočník a od "experta" si dám vždy poradiť.
Ale keď logicky rozmýšlam tak:
- načo adapter EW-7318 UG má režim Acess point keď by bol nanič
- prečo keď sa prepne do tohto režimu chytím jeho signál na notebooku
- ako je možné že cez bluethoot sa dostanem s PDA na web a s wifi nie?
- keď už sa vidíme tak musí existovať nastavenie aby sme spolu komunikovali
- alebo logika je nanič a tvrdenie "nejde to" je sväté
:idea:
posledny krat ti to vysvetlujem a uz si rusim zasielanie topicov z tejto temy.. obe zariadenia, aj adapter aj modem su slave zariadenia,to znamena, ze na komunikaciu cez ne potrebujes mat master zariadenie s prislusnym ovladacom/driverom.. adapter nema v sebe ovladac/driver modemu na komunikaciu s modemom cez usb,takisto modem nema v sebe driver adaptera aby s nim mohol komunikovat..
a teda je jedno, ci ten adapter spojis s modemom,alebo len s napajacim usb kablom,, bezdrotovu siet na predvolenom kanali vytvori ale to je vsetko.. .. viac uz s tebou nekomunikujem,nemam zaujem sa s tebou zadarmo dotahovat..najdi si inych bezplatnych expertov,,howg :evil:
Napísať odpoveď