Ako zmenit rychlost obrazu alebo zvuku?
Ako zmenit rychlost obrazu alebo zvuku?
Napisem o co mi ide na konkretnom priklade. Mam dva tie iste filmy, ale v dvoch rozlicnych jazykoch - presne tie iste verzie zostrihane, ale: jeden film - s anglictinou ide pomalsie takze napr. cely film trva 2:00 hodiny a ten druhy - so slovenskym dubingom ide rychlejsie a tak jeho celkovy cas je 1:54. Kedze verzia so slovencinou je velmi nekvalitna co do obrazu, rad by som urobil to, ze vyberiem zvukovu stopu so "slovenskeho" filmu a prilepim ju vo Virtual Dub Mode-e k tej anglickej verzii. No ide mi o to ze by nebola synchronna, isla by rychlejsie a predbiehala by obraz stale viac a viac. Viete mi niekto poradit program v ktorom sa da prekonvertovat film aby isiel rychlejsie alebo pomalsie, alebo program ktory to vie urobit iba so zvukovou stopou alebo iba s obrazovou stopou??? Vdaka
Kód: Vybrať všetko
Zvlastne...ale zvuk mozes roztiahnut napriklad v Audacity, v polozke efekty vyber zmenit tempo a tam nastavis presny cas na aky sa to ma natiahnut ;)Kód: Vybrať všetko
vyber zmenit tempo a tam nastavis presny cas na aky sa to ma natiahnut ;)-
matwej
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
to s cim mas ty problem moze byt fps, rspkt framerate cize kolko obrazkov ide za sekundu, u jedneho moze ist 25 a u druheho napriklad 23.97 (klasicke raty su 23.97, 24, 25, 29,97, 30), takze vo dube si pozri aky film ma aky framerate, vysekni zvuk z dabovaneho, zvuk ma taky isty rate ako film, naprav rate anglickeho aby sedel s ratom dabovaneho a spoj to, 
No nemusi to tak byt - kamos mal kedysi zvuk nahravany z vhs kazety a tam sa to pravdepodobne vplyvom natiahnutia pasky tiez predlzilo, cize to musel synchronizovat a vo filme nechybala ziadna scena, len sa to postupne rozchadzalo. Ale zas neviem ci to bolo az niekolko minut.hojko napísal:Podla mna to nespravis. Vidim skor problem v scenach, ktore budu chybat, ci uz komplet scenka alebo vystrihnute cierne sceny, nie je to nic nezvycajne.
K fps: to je podla mna blbost, s fps je problem pri titulkoch, ale dlzku filmu ti nezmenia. To by sa dialo, keby si film s 25 fps zacal prehravat na 24.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
GothaR: Sice asi mas pravdu, FPS s tym nebude mat nic. Ale aj tak, 6 minut je 6 minut a tie sa asi len tak nestratili. Mal som Sopranovcov, ktory maju cca tristvrte hodinu a titulky boli robene na cast asi tak s minutovym rozdielom, nacasovat to nebol problem a slo to OK. To iste aj prva seria Frasiera. Ale ak je pri filme rozdiel 6 minut, tak to veru neviem kam sa podelo.