pneumatiky TOYO
pneumatiky TOYO
aký máte názor na pneumatiky TOYO?
niektorí mi tvrdili že majú veľmi zlé výsledky v testoch iní že sú v poho.
aké sú ich klady a zápory? alebo odporúčate inú značku (samozrejme zhruba v rovnakej cenovej relácii:)
niektorí mi tvrdili že majú veľmi zlé výsledky v testoch iní že sú v poho.
aké sú ich klady a zápory? alebo odporúčate inú značku (samozrejme zhruba v rovnakej cenovej relácii:)
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: pneumatiky TOYO
zalezi ktory typ mas vybraty, niektore su dobre, ale nemyslim si ze daka toyo guma za 1500 sk bude dobra, myslim ze kvalitne su az tie z vyssej triedy. zimne su uplne nanic.
podstatne je na co to chces obut, ci sa to oplati, alebo to chces obut len kvoli zvucnej znacke
podstatne je na co to chces obut, ci sa to oplati, alebo to chces obut len kvoli zvucnej znacke
Ja osobne by som siahol po nejakej renomovanejsej znacke pneumatik, ved pneumatiky su jedine sucistky po brzdach na ktorych by som nesetril, ved ako jedine spajaju auto s cestou a od ich vlastnosti zavisi v podstate tvoj zivot...Ked sa budes niekam rutit vysokou rychlostou a niekto ti skoci do cesty a ty nedobrzdis alebo ti pneu streli resp sa nejak rozpadne tak potom budes pocitat skody na tisice...ak neprides o nieco cennejsie
Na gumach by som nesetril ani zanic.
Na gumach by som nesetril ani zanic.
no osobne som rozmýšlal nad 175/70 R13 Vario V2, nie je to bohvie čo ale na tú moju šunku to stačí:) pozeral som cenu a na Najlacnejsie-Pneu.sk ich majú za cca 1600Sk ,ale pozeral som cez etn.as a tam ich mali za 1020sk:) aj pri ostatných modeloch bola cena nižšia o min. 700 a viac.
etn.as je nadnárodná spoloč. kt. obchoduje zo all od šperkov , parfumy , letenky, paušáli na telefón až po prípravky pre autá. ale treba tam byť regnutý, ja som regnutý asi pol roka a už som nakúpil pre kamošov dosť vecí.
tieto gumy neviete ako sa opotrebúvajú? koľko toho vydržia? a čo znamená to vario V2 respektíve označenie cleanprox a proxes cf?
etn.as je nadnárodná spoloč. kt. obchoduje zo all od šperkov , parfumy , letenky, paušáli na telefón až po prípravky pre autá. ale treba tam byť regnutý, ja som regnutý asi pol roka a už som nakúpil pre kamošov dosť vecí.
tieto gumy neviete ako sa opotrebúvajú? koľko toho vydržia? a čo znamená to vario V2 respektíve označenie cleanprox a proxes cf?
-
Kibo
Hardcore addict
test je sice na rozmer 155/70/13 ale je to ten isty typ
skus napisat na ake zihadlo to ides obut, vzhladom na vybrany rozmer to asi trhac asfaltu nebude, ze ci sa ti oplati ist do tohto obutia, alebo mas moznost usetrit jedneho dvoch hlinkov s tym ze nestratis nic na kvalite
tie nazvy su v podstate kategorie pneumatik - osobne, uzitkove, sportove...
Toyo Proxes CF 1 je spickova vykonnostna guma, vyborne sa chova na vode, je ticha,...
ja jazdim na debice uz tretiu zimu a som spokojny. nemam trhac asfaltu cize mi vykonovo postacuje a chovanie ma tiez dobre, na vode i na snehu.
skus napisat na ake zihadlo to ides obut, vzhladom na vybrany rozmer to asi trhac asfaltu nebude, ze ci sa ti oplati ist do tohto obutia, alebo mas moznost usetrit jedneho dvoch hlinkov s tym ze nestratis nic na kvalite
tie nazvy su v podstate kategorie pneumatik - osobne, uzitkove, sportove...
Toyo Proxes CF 1 je spickova vykonnostna guma, vyborne sa chova na vode, je ticha,...
ja jazdim na debice uz tretiu zimu a som spokojny. nemam trhac asfaltu cize mi vykonovo postacuje a chovanie ma tiez dobre, na vode i na snehu.
-
Clean_Up
Professional
Zimné pneu
Tak ako? Už máte poprezúvané? Alebo sa ešte len chystáte (ako ja)? Aké používate zimné pneu? Skúsenosti atď...
Idem kupovať nové zimné pneu a asi to budú Dunlop SP Winter Sport 3D. Čo Vy nato?
Idem kupovať nové zimné pneu a asi to budú Dunlop SP Winter Sport 3D. Čo Vy nato?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
neviem ci je prezute a neveim ci sa bude prezuvat ... minuly rok prezute nebolo a vyhovovalo to, lebo nebol ziadny sneh a tristvrte zimy stale nad nulou ... navyse sa s autom jazdi defakto iba po meste a kratsie trasy
... ja osobne som autom minuly rok videl sneh asi 2 krat, aj to v nom boli vyjazdene take kolaje ze by to drzalo aj na slikoch
...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
myslim ze iba ked je na vozovke suvisla vrstva snehu
... inak vie kazdy ze vo vsetkych podmienkach tuzemskej zimy okrem snehu a ladu letna pneumatika zimnu s prehladom porazi
... cely zakon je iba vysledkom lobingu a masaže firiem co vyrabaju pneu ... sto rokov sa jazdilo na gumach na akych sa chcelo a dalo sa a zrazu je pre niektorych nemozne co i len pomyslet ze by sa dalo na letakoch v zime
...
... mala technicka -> niesom proti zimnym gumam, ale proti zakonu ktory ich nezmyselne prikazuje ... rozumnejsie by bolo keby bola letna pneumatika pri nehode na snehu ako pritazujuca okolnost ... ale to by zas nikto nezarobil a tak soudruzi ten socializmus nevybudujeme

... mala technicka -> niesom proti zimnym gumam, ale proti zakonu ktory ich nezmyselne prikazuje ... rozumnejsie by bolo keby bola letna pneumatika pri nehode na snehu ako pritazujuca okolnost ... ale to by zas nikto nezarobil a tak soudruzi ten socializmus nevybudujeme
-
Clean_Up
Professional
Veď to...Kedysi sa jazdilo na bárs akých pneu a nikomu to nevadilo. A teraz ich musí mať každý povinne. Ale ako pozerám, keď idem okolo pneuservisov, tak je tam áut habadej, ako sa každý snaží čím skôr vymeniť za zimné. Tým pádom biznis funguje perfektne, až tak dobre, že pneuservisi už niektoré značky/rozmery ani nemajú.
-
Kibo
Hardcore addict
Re: Zimné pneu
Prezuté už mám ako som písal v inej téme, minulý rok som si snehu užil a keď ho aj tento rok nebude, prežijem to. Stačil mi zážitok, keď som sa drbal 500 km v snehovej vívhrici, na poľadovici a v snehu s letnými... Nemám s tým problém, ale nemám za potreby sledovať xy vecí navyše, keď môžem ísť v kľude. Včera napríklad už v BA na niektorých miestach primŕzalo a na bráchovej fóbii sú ešte letné, tak som osud radšej nepokúšal a išiel opatrne.

Máš problém zohnať dáku gumu? Daj rozmer, môžem sa Ti pozrieť.
Guma je to super, minulý rok či kedy povyhrávla v testoch čo sa dalo a bola to jedna z TOP3 spomedzi sezónnych gúm. Mám ich na aute. Tento rok ADAC veľmi vychvaľuje Continental TS830, že to je guma ako sa patríClean_Up napísal:Idem kupovať nové zimné pneu a asi to budú Dunlop SP Winter Sport 3D. Čo Vy nato?
Máš problém zohnať dáku gumu? Daj rozmer, môžem sa Ti pozrieť.
-
Mateq
Medium Professional
Normálne neverím čo čítamnordkapp_pb napísal:... cely zakon je iba vysledkom lobingu a masaže firiem co vyrabaju pneu ... sto rokov sa jazdilo na gumach na akych sa chcelo a dalo sa a zrazu je pre niektorych nemozne co i len pomyslet ze by sa dalo na letakoch v zime![]()
...
Koľko váži také auto "spred 100 rokov"? Š120 má okolo 885kg, koľko majú dnešné autá? Kľudne 2x toľko. Napriek tomu môžeš rezať zatáčky 2x rýchlejšie, zabrzdíš pomaly na polovici vzdialenosti, a kratší budeš aj na snehu, kde je to skoro všetko iba o priľnavosti pneumatik, nakoľko nebrzdíš ani na 40% účinku, inak by si zablokoval kolesá. Napriek tomu ti zmes pneumatík stiahne skoro dvojnásobnú váhu.
Oproti doby spred 15r, možno menej, sa autá výrazne zmenili, hlavne pribrali a to výrazne. Jazdíme oveľa väčšími rýchlosťami, a o tom koľko km vydržali niekdajšie pneu a kolko vydržia dnešné, vrátane odolnosti voči defektom sa netreba ani baviť. Pneumatiky teda museli za krátky čas výrazne zmeniť konštrukciu a hlavne zmesy, čo viedlo k určitému rozdeleniu. Práve táto zmena, pri požiadavke zachovania vlastností vedie k tomu, že zmesy na celý rok pod obligátnych 7°C tvrdnú ako prasa. Preto sú pod touto hranicou nutné iné zmesy.
Každý rok sa o tom točí, každý rok sú videá, ktoré dokazujú kratšiu brzdnú dráhu na zimných aj na suchom asfalte pri nízkej teplote. Ale jasné, určite vždy v tom druhom aute brzdia napolovicu, lebo ich výrobcovia podplatili.
http://www.diskypneu.cz/obr/radce/brzdni--draha-3.jpg
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to co si sem dal je tak nevypovedajuce o nicom az ma to zaraza
.. nejaky graf kde popisem osi a zanesiem nieco o nicom nevypoveda
... kde je nejaka metodika merania, jednotlive hodnoty, priame porovnanie ? a hlavne typ pneu ? ... ak porovnavas nadpriemernu zimnu a vyrazne podpriemernu letnu tak je jasne na zaciatku co vyjde, ked taku letnu neodporuca ADAC ani na leto
...
cital si niekedy co presne obnasa take tvrdnutie zmesi ? necital ... lebo o tom na celom nete dokopy nic neni ... niekto ti povie, ze letna v zime stvrdne a basta, mame tu naservirovanu pravdu takym stylom, ze si bezny motorista mysli ze sa z nej stane kamen (a navyse som ani v jednej studii nejakeho penumatikarskeho koncernu nevidel ani zmienku o tom ze sa pneu trebars jazdou aj ohrieva )
:-) ... hlavne si pozri ake su nase cesty v zime - ano drtivu vacsinu casu sama voda ... a co je najdolezitejsie pre jazdu na vode ? odvadzanie vody spod pneu ... vidas casto zimny dezen trebars s aquaplainingovym pasikom ? co asi podla teba robia lamely v dezene na vode ? ano zachytavaju ju ... pritom letna guma zvlada toto vacsinou bez vacsich problemov
...
... ako som napisal, nikto nemoze popriet prinos zimnej gumy na snehu a lade, ale je velmi dolezite kolko toho na snehu a lade najazdis
... nase auto ktore jazdi vacsinou po meste a trasy do 100km od neho, moc teda nie
...
a nakonec nemam rad ten pristup ked niekto slepo a nekriticky veri vsetkemu co cita a pocuva
... keby uviedli na trh piatkovu gumu s polovicnou primesou latexu tiez by si veril ze je velmi vhodna ba priam nenahraditelna ? lebo v patek treba jemnu jazdu ?:-)
... jo a trebars toto mi pristalo v RSS - nech sa paci precitaj si ako ze sa vlastne vyraba ten test zimnych pneu
...
cital si niekedy co presne obnasa take tvrdnutie zmesi ? necital ... lebo o tom na celom nete dokopy nic neni ... niekto ti povie, ze letna v zime stvrdne a basta, mame tu naservirovanu pravdu takym stylom, ze si bezny motorista mysli ze sa z nej stane kamen (a navyse som ani v jednej studii nejakeho penumatikarskeho koncernu nevidel ani zmienku o tom ze sa pneu trebars jazdou aj ohrieva )
... ako som napisal, nikto nemoze popriet prinos zimnej gumy na snehu a lade, ale je velmi dolezite kolko toho na snehu a lade najazdis
a nakonec nemam rad ten pristup ked niekto slepo a nekriticky veri vsetkemu co cita a pocuva
... jo a trebars toto mi pristalo v RSS - nech sa paci precitaj si ako ze sa vlastne vyraba ten test zimnych pneu
Kód: Vybrať všetko
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009102901