Povedz mi definiciu slova komercny...podla mna je komercne vsetko, na co je reklama (od anglickeho pojmu pre reklamu - commercial). Cize preto sa uz tomuto pojmu vyhybam. Tiez nemam velmi rad pop, elbo posobil lacno, ale najde sa tam zopar peknych kuskov, teda pokial pop chapeme ako to, co sa casto hra v radiach.Dieg0 napísal:A este nemam rad pop lebo je to komercna hudba rovnako ako hip hop ale ked si vezmeme taku umbrelu od tej zenskej alebo all about us od tatu.Obidve spievaju 2 vety dokola vkuse.Je to o nieco lepsie ako hip hop ale aj tak :-\
Ktory hudobny styl neznasate?
Chap slovo komercny proste "ludovo".Pre porovnanie.Pride tu nejaka blba Rihanna alebo Tupec (teda Tupek) a ich vystupenia stoja po tisicke pricom opakuju par slov stale dokolecka nestihaju s dychom lebo su zvyknu ze vsetko sa remasterne v studiu a nevedia spievat.
Ale vezmi si metalove koncerty.V takom cesku bol Amon Amarth (melod-death metal) a Dimmu Borgir (black metal) a dokopy za ten koncert bola cena 1000 korun v prepocte na nase.A dimmu borgir z toho bralo vacsiu polovicu.Takze pod pojmom nekomercna hudba chapem nieco ako Amon Amarth a podobne kapely ktore nebaziruju na zisku.Amon Amarth chodili na koncerte v dodavke, sedeli 2ja na jednom sedadle lebo proste nemali na to.Vydali novy album a ludia z toho saleli tak si kupovali Cdcka za ludovu cenu 150-200Sk a teraz maju vlastny autobus a vystupenia maju stale lacne.Uz chapes co rozumiem pod pojmom nekomercny?
Edit : A este jedna taka vec.Vezmi si taky Wacken 08 co bude tento rok na prelome jula a augusta.50 kapiel potvrdenych zatial.Minimalne 10 kapiel pribudne.To mas 60 korun za jednu kapelu
Ale vezmi si metalove koncerty.V takom cesku bol Amon Amarth (melod-death metal) a Dimmu Borgir (black metal) a dokopy za ten koncert bola cena 1000 korun v prepocte na nase.A dimmu borgir z toho bralo vacsiu polovicu.Takze pod pojmom nekomercna hudba chapem nieco ako Amon Amarth a podobne kapely ktore nebaziruju na zisku.Amon Amarth chodili na koncerte v dodavke, sedeli 2ja na jednom sedadle lebo proste nemali na to.Vydali novy album a ludia z toho saleli tak si kupovali Cdcka za ludovu cenu 150-200Sk a teraz maju vlastny autobus a vystupenia maju stale lacne.Uz chapes co rozumiem pod pojmom nekomercny?
Edit : A este jedna taka vec.Vezmi si taky Wacken 08 co bude tento rok na prelome jula a augusta.50 kapiel potvrdenych zatial.Minimalne 10 kapiel pribudne.To mas 60 korun za jednu kapelu
No ja som to vzdy takto chapal, len ty si to na zaciatku tak blbo povedal, az som sa musel vyjadritDieg0 napísal:...
Aby som to zhrnul - chcem sa vyhnut pouzivaniu slova komercny/nekomercny, lebo to kazdy moze chapat inak. A ako kriterium ,,nekvality'' by sa mohlo udavat to, co si uz ty nacrtol - opakovanie toho isteho textu dookola, nestihanie na koncerte, pripadne playback, vysoke ceny za nic...
-
myshichka
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
To ste pekne vystihli.. ja tiez neznasam komercne veci, no kapely ako Metallica, My Chemical Romance napr. pocuvam z casu na cas... Ale akonahle niekoho omielaju v radiu, na MTV a podobne, je mi jasne ze ide o komercny brak, takato hudba by sa sama o sebe nepredala, ide o tu reklamu, akoze povedia ludom "toto pocuvajte lebo je to in"... a oni to pocuvaju lebo chcu byt IN a nemaju vlastny vkus. A myslia si, ze cim viac vyhodia za nejaky posahany "koncert" (kde aj tak spievaju na playback), tim su viac IN, ze si to mozu dovolit. Je to ubohe. 
ale tym, ze neznasas hip-hop aj rap? napisem to takto, aj mne sa niektore songy vobec nepacia a tiez je to vacsina takych, kde je tzv. "bum bum tuc tuc"... ale co takto nieco z klasiky? tu mas len pre cisty priklad... http://www.ceknito.sk/video/120664 ... na tento podmaz som nepocul kriveho slova ani celkovo na song...Dieg0 napísal:Vyslovene neznasam Hip hop.To nieje umenie lebo do pocitaca natukat aby urobil "tuc tuc bum bum tuc bum" a 60 krat dokolecka az do konca pesnicky + zarecitujem tam "Jou Janko ty si kar a ja som kral" + 50 krat dokola ... demence
//sorry ze neni cely song, ale dajak mi je*e upload aj na youtube aj tu
2Pacaveli nestrapnuj sa.Vynimka potvrdzuje pravidlo.Aj ja ti viem najst minimalne jednu pesnicku v ktorej sa surovo nadava z mora pesniciek v ktorych sa nenadava.ROvnako ako ty my vies najst pesnicku v ktorej sa nenadava z mora pesniciek v ktorych sa nadava
A pre neznameho darcu K- : Ano slovicko komercia milujem
.Narozdiel od teba sm nepodlahol komercnemu mainstreamu (dufam ze aspon vies co je to mainstream)
A pre neznameho darcu K- : Ano slovicko komercia milujem
Shark netahaj za slovicka.Je rozdiel komercia a komercia rovnako ako je rozdiel ked si Tarja z Nightwishu pyta prevoz najluxusnejsim lietadlom na koncert a Amon Amarth sa vozi v dodavke.Chapes ma?To ze si niekto vypyta adekvatnu ciastku ktora je dobrym kompromis aj pre nich aj pre fanusikov nieje komercia.Kazdy chce zarobit.Je rozdiel ked si vypita 50 cent za vystupenie 1000Sk ako ked si vypytaju 3 kapely na pagan feste za vstup 400 (niekto moze namietat ze zle kapely, ale pokial pozna take Korpiklaani, Moonsorrow,Ensiferum tak moze reagovat.Kto nepocul zdrzte sa prosim).Vies uz co myslim?
GothaR, myshichka - Metallica a komercna? WTF!?
Tato kapelka hrala tazke koncerty, ked vas mali vasi rodicia este len na plane a hravaju aj teraz. Komercna kapela vznikne, spravi neaky brak co sa za noc preda z neho par kusov, trochen na nom zarobia a bye-bye. (Spice girls, and shits like that...)
Metallica a komercia, omg...
Tato kapelka hrala tazke koncerty, ked vas mali vasi rodicia este len na plane a hravaju aj teraz. Komercna kapela vznikne, spravi neaky brak co sa za noc preda z neho par kusov, trochen na nom zarobia a bye-bye. (Spice girls, and shits like that...)
-
myshichka
Light Expert
Hm, nehovorim ze je to zrovna moj nazor, ale musis uznat ze odkedy vydali Black Album, su rozhodne viac mainstreamovi ako predtym a aj styl hudby ktori hraju, sa rapidne zmenil, takze tak.. rozhodne ich nejdem porovnavat s Tokio Hotelkinjeril napísal:
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
Dieg0-zda sa mi to alebo je podla teba komercne vsetko co nie je tvoj styl?urcite to tu uz bolo napisane, ale zopakujem: to, ze niekto preda 10milionov albumov nemusi hned znamenat, ze svoju hudbu nerobi pre radost..
rozlisoval by som..
pre mna je komercia to, ze kapela vydava rok co rok novy album ako na beziacom pase(co je priamo neumerne s kvalitou: cim vyssi rok, tym nizsia kvalita), robia to preto, lebo si myslia, ze si treba nahrabat kym o nich ludia stoja...(vid slovenska hudobna scena/vdaka za ppe napr. a vdaka, ze to nerobia ako desmod)
aj v hiphope, ktory je vseobecne povazovany za komercny styl sa najdu ludia co to robia uprimne(naposledy som pocuval Davida zo Senca a musim povedat, ze klobuk dole)..
tak ako pisal kinj: spice girls a podobne kravoviny, to je komercia a nie napr. spominana metallica..
rozlisoval by som..
pre mna je komercia to, ze kapela vydava rok co rok novy album ako na beziacom pase(co je priamo neumerne s kvalitou: cim vyssi rok, tym nizsia kvalita), robia to preto, lebo si myslia, ze si treba nahrabat kym o nich ludia stoja...(vid slovenska hudobna scena/vdaka za ppe napr. a vdaka, ze to nerobia ako desmod)
aj v hiphope, ktory je vseobecne povazovany za komercny styl sa najdu ludia co to robia uprimne(naposledy som pocuval Davida zo Senca a musim povedat, ze klobuk dole)..
tak ako pisal kinj: spice girls a podobne kravoviny, to je komercia a nie napr. spominana metallica..
Si na omyle.Dimmu Borgir je jedna z mojich najpocuvanejsich kapiel.Momentalne je v mojom rebricku zo 7000 pesniciek vypocuta zhruba 1600 krat co ju stavia na prve miesto v rebricku.Teraz sa mozes vyjadrit este raz.Key5ers0ze napísal:Dieg0-zda sa mi to alebo je podla teba komercne vsetko co nie je tvoj styl?urcite to tu uz bolo napisane, ale zopakujem: to, ze niekto preda 10milionov albumov nemusi hned znamenat, ze svoju hudbu nerobi pre radost..
rozlisoval by som..