Rodicia vs JA

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

GothaR: Hej, tak to býva, že potom čo im to tak rodičia dlho zakazovali, sa správajú ako "odtrhnutí z reťaze. :? Ale zase je to veľmi individuálne, nemusí to platiť u každého.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

to casom prejde ... dospejes a sam si uvedomis ci ti vyhovuje byt denno denne v meste do rana .... casom ta to prestane bavit (dospejes) a do mesta tak ze do rana pojdes len raz za cas ked budes mat chut ...
ako tu niekto pisal ze ti nieco ujde ... nic prelomove ti neujde svet sa nezruti ...
aspon sa poriadne vyspis a v takom veku ako si je spanok este dost potrebny ... ked budes na vyske budes stastny ked zalahnes do postele tak o 0:00 ... a to nie preto ze zurkujes niekde v meste ale ze sa musis ucit ...
22:30 je podla mna uplne dostacujuce ...
a myslim ze ked sa porozpravas s rodicmi tak sa s nimi aj dohodnes ze napr raz za 2 tyzdne napr mozes byt aj do tej 1nej ked pojdete na diskoteku nejaka vacsia partia a nepojdes domov sam ale s nejakymi kamaratmi ...
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ako uz bolo pisane... o nic neprides... par krat som bol v meste dorana, par krat som sa opil atd... a teraz som nebol v meste viac ako do jedenastej asi pol roka... nemam tam co robit... a ked som bol tak to bola moja stuzkova alebo vcerajsi skolsky ples... fakt o nic neprides... len si to asi musis odskusat sam...
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

Si myslim ze ked mu poviete ze o nic nepride mu to moc nepomoze. Pretoze to su iba reci tych co nemusia ziadnu vecierku dodrzovat. Sam viem ake to bolo ked som musel ist domov akurat ked bola najlepsia zabava. Ked som mohol neskor prist domov hocikedy tak to neznamenalo ze som chodil pravidelne domov rano, ale clovek sa potom neciti taky obmedzovany
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Diestro napísal:Si myslim ze ked mu poviete ze o nic nepride mu to moc nepomoze. Pretoze to su iba reci tych co nemusia ziadnu vecierku dodrzovat. Sam viem ake to bolo ked som musel ist domov akurat ked bola najlepsia zabava. Ked som mohol neskor prist domov hocikedy tak to neznamenalo ze som chodil pravidelne domov rano, ale clovek sa potom neciti taky obmedzovany
Ale tú večierku sme museli dodržiavať všetci a myslím, že každý poznáme pocit, keď musíme odísť v najlepšom. Spýtam sa Ťa - vyčítaš svojim rodičom, že Ti v podobnom veku dávali večierku?
Rodičia v tomto veku jednoducho dávajú ešte deckám večierku z pocitu zodpovednosti, nejde o to, že by ich chceli obmedzovať, alebo im kaziť zábavu. Toto si však väčšina ľudí v tomto veku neuvedomuje, nedá sa im to však ani vyčítať...
Diestro
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Diestro »

jin napísal:Ale tú večierku sme museli dodržiavať všetci a myslím, že každý poznáme pocit, keď musíme odísť v najlepšom. Spýtam sa Ťa - vyčítaš svojim rodičom, že Ti v podobnom veku dávali večierku?
Rodičia v tomto veku jednoducho dávajú ešte deckám večierku z pocitu zodpovednosti, nejde o to, že by ich chceli obmedzovať, alebo im kaziť zábavu. Toto si však väčšina ľudí v tomto veku neuvedomuje, nedá sa im to však ani vyčítať...
Jasne, ved ja nehovorim ze to bolo zle, ked budem mat svoje deti budem nane rovnako prisny. Len viem ze kazdy kto musi dodrziavat vecierku tuzi po tom aby ziadnu nemal. A ked mu niekto povie ze o nic nepride mu to moc nepomoze
OdinHel
Expert
Expert

Príspevok od používateľa OdinHel »

...treba si ich vycvicit, ako ja ked som mal 15-16, mal som dovolene do 22:00, par krat som dosiel nacas, no potom som zacal chodit naschval o pol hodky neskor, o hodinu atd., vzdy nova a novsia vyhovorka, boli aj nejake zakazy, ale to vsetko som vydrzal a zhruba za pol roka vycviku rodicov, som mohol byt z domu dokedy som chcel, len som samozrejme nemohol prist pripity :twisted:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mozes byt vdacny za takych rodicov, ktory sa snazia spravne vychovavat svoje dieta. Takych sa uz dnes vela nevidi.
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Noo ako napisala asi väcsina moc by som to neriesil ... ved mas 15 pockaj este rok dva ved ono sa to bude zlepsovat .. a do tej 22:00-22:30 to zas neni tak malo .. ja ked som mal 15 tak som este ani po veceroch nikde nelietal (i ked ani som to nemal niejak za potreby) tak sa to rozbehlo az v 16-17 noo a teraz uz niejak vecierku nemam ....... po pripade chodievaj na cas bud zodpovedny a uvidis casom sa to zlepsi alebo vzdy skus prebrknut o tej desiatej ci este nemozes hodinku ostat ..... noo hlavne tu neplac aky si obmedzovany vsetci sme boli na tom podobne :D :wink:
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

to je tak, ak ma clovek starsich rodicov, tak to v 15 nejde len tak lahko (vlastna skusenost)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Mne este teraz niekedy stane ked idem na byt ku kamaratovi tak matka povie ze o 2:00 doma ... Az otec ju musi prehovarat :roll: a to mam 20 :)
Niekedy som rad ze mama byva v prahe a v BA je len raz za cas
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

2Pacaveli napísal:to je tak, ak ma clovek starsich rodicov, tak to v 15 nejde len tak lahko (vlastna skusenost)
omg, myslim ze kazdy rodic je stary oproti detom....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:omg, myslim ze kazdy rodic je stary oproti detom....
Ale predsa je rozdiel, či ťa mali rodičia v 18 alebo 28. :)
BabySHAQ
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BabySHAQ »

Tak ja som vlastne zacal chodit von ked som mal 15(neni tomu tak davno, len roko :lol: ) tak som mohol byvat tak do 22.00, potom mi matka dovolila do 23.00 a potom do 00.00 a pritom to aj ostava. Nasi sa nepytaju kam idem s kym idem ale o 00.00 max. 01.00 mam byt doma , a popravde ani to moc nevyzivam. Zozaciatku som sa poflakoval takto do polnoci ale moc k dobremu to neviedlo, a vlastne som len zabijal cas lebo ja moc diskoteky nemusim a flakat sa s partiou po noci viedlo len k chlastu. Teraz ked idem von sadneme niekam s kamosmi dame pizzu, niekedy nieco vypijeme(adekvatne na nas vek a v ramci slusnosti :roll: ) a o pol jedenastej ideme domov :) takze vobec nemusis nadavat na rodicov o nic neprichadzas.
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Do jedenastej

Príspevok od používateľa forgottten »

Ja osobne mozem byt do kedy chcem, pripadne do jedenastej niekedy vecierka, mam 16... ale som veľmi civilizovaný (nekonzervatívny), abstinent, nefajčiar, nehulič a mám morálne zásady (teda dosť slabé, ale sú hranice).

A osobne si myslím, žeby nám malo stačiť do tej pol jedenástej jedenástej v tomto veku chodiť domov. Treba mať určité hranice, lebo potom si podvedome vytvoríme pocit, že môžeme mať prakticky všetko... Moj názor
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nechapete, ze rodicia sa o vas boja. A obcas, co vidim takto vecer v uliciach si myslim, ze aj celkom opravnene. ;) Pochopite, ked budete mat vlastne...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mimkorn: Hej, treba mať hranice, ale tie si určíš ty sám, rodič ti dá len tú časovú hranicu, kedy máš byť doma, ale to čo budeš stvárať za ten čas je už len a len na tebe. Ale tiež si myslím, že sa treba chovať v určitých hraniciach, tiež som si nedovolila prísť nachľastaná domov. Niekto si možno povie, že neviem, čo je sranda atď, ale nemala som potrebu a nechcela som sa pred rodičmi ukázať v tomto svetle. Vždy je lepšie, keď majú rodičia vo mne akú takú dôveru, ako keby nemali a kontrolovali ma na každom rohu.
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Sheep napísal:omg, myslim ze kazdy rodic je stary oproti detom....
hej, ale ked ti ma foter 60 rokov a viac, je to ine, ako ked ti ma foter 40 rokov...

bolek - a niekto tu doveru stratil v skorom veku :D
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Nj ja som ju stratil cez prázdniny keď kamarát mal narodeniny ...Ráno boli moje veci v nepeknom stave...prve mi to mama stale pripomýnala ale teraz za ten polrok som si uz aku taku dôveru vybudoval a dúfam že to bude čím ďalej tým lepšie...A radím vám nikdy nechoďte odkempovany domov ,rodičia lepšie prežijú ak prídete neskôr ako načas ale odpaleni ... :wink: aspon u mna je to tak...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

tak ja som nikdy nemal vecierku.. ale vecssinou aj tak som o 10-11 uz doma lebo vela mojich kamosov ma vecierku v podstate sa ani nemam s kym flakat tak neskoro v noci :D dakedy by som zostal dlhsie ale neje s kym..
Napísať odpoveď