Kosovo
Vivat Serbia!
Bol som naivný ak som sa domnieval že OSN má úlohu zachovať mier na našej modrej planéte. OSN je obyčajnou bábkou v rukách USSA. USSA poťahuje nitkami gašparka ktorý sa vola OSN, ďalej po pozretí III pokračovania ľudia za oponou na http://video.google.com/videoplay?docid ... 6791576096 tak ma to vyliečilo ešte lepšie z mojej naivity. Dospel so názoru že demokracia je len obyčajné slovíčko ktorého obsah v USSA je nulový, ak toto má byť cesta k zmiereniu našej planéty tak to je cesta do záhuby.

-
Sagittarius
Guru
Zaujímavý článok, síce z nie veľmi dobre renomovanej stránky:
http://www.aktuality.sk/spravy/komentar ... d89701ed67
Týmto nechcem povedať, že súhlasím s osamostatnením Kosova...
http://www.aktuality.sk/spravy/komentar ... d89701ed67
Týmto nechcem povedať, že súhlasím s osamostatnením Kosova...
sprava
Dúfam, že Srbsko udrží nervy na úzde a nevypukne tam vojna, včera som počúval správy a údajne nejaký biskup požiadal Srbsko o vyslanie armády na udržanie Kosova - tento spôsob sa mi nepáči netreba aby zomierali ľudia
, údajne včera zasadal srbský parlament a predmetom rokovania bolo anulovanie jednostranného vyhlásenia Kosova za nezávislý štát. - neviem ako to dopadlo, ale asi to anulovali a to môže prispieť k dalším nepokojom v regione
osobne by som privítal rázny postoj OSN a nie aby za OSN rozprávali USA
osobne by som privítal rázny postoj OSN a nie aby za OSN rozprávali USA
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
december 2004
.
mat telefon na teroristu. asi aj bush sem tam brnkne bin ladenoviRusi svedčili na obranu Miloševiča
Na Medzinárodnom procese v Haagu v utorok tohto týždňa vystúpil bývalý ruský premiér Jevgenij Primakov, predtým šéf zahraničnej rozviedky Ruska, ktorý na súde povedal, že Miloševič sa nesnažil vytvoriť Veľké Srbsko a nepodieľal sa na etnických čistkách. Podľa slov Primakova, v roku 1999, keď sa stretol s Miloševičom v Belehrade, srbský prezident povedal, že sa nesnaží vytvoriť taký štát a za žiadnu cenu nechce krviprelievanie, ktoré by tento proces sprevádzalo. Primakov tiež na súde povedal, že na konferencii v Ženeve, kde sa snažili dosiahnuť reguláciu procesov v Juhoslávii, Miloševič zdôrazňoval vždy dva základné princípy- rovnosť všetkých etnických skupín a prijatie riešení, ktoré by boli konsenzom prijatým všetkými etnickými skupinami. Ruský politik povedal, že táto pozícia Miloševiča svedčí o tom, že nikdy nechcel vytvoriť Veľké Srbsko.
Proces v Haagu vstúpil do tzv. " ruskej fázy, keď v úlohe svedkov Miloševiča vystupujú, Primakov, ďalej predstaviteľ Ministerstva obrany Ruska generál Ivašov a bývalý politik Ryžkov. Ako informujú francúzske noviny " Le Monde", všetci traja ruskí svedkovia potvrdili, že nebolo nijakých plánov na vytvorenie " Veľkého Srbska" a Západ očividne naplánoval rozbitie Juhoslávie. Ako povedal J. Primakov, v roku 1999 , keď sa rozhovory o Kosove ocitli " v tuneli " stretol sa s Miloševičom " o čo ma poprosil francúzsky prezident Schirac. Miloševič mi vtedy povedal , som pripravený vyviesť vojská z Kosova, ak vojská NATO odídu z Macedónskej hranice. J. Primakov potom hneď cestoval do Bonnu a jeho lietadlo ešte nestačilo ani pristáť, keď sa začalo bombardovanie. V Nemecku kancelár G. Schroder povedal " To je nedostatočné". Svedok / Primakov/ hovoril s Clintonom a jeho viceprezidentom Gorom a prosil ich aby zastavili bombardovanie, ale neuspel. Podľa J. Primakova pozícia Západu nesie v sebe semená studenej vojny. Generál Ivašov na súde hovoril o tom, že existoval plán, ktorého cieľom bolo vytvoriť samostatné Kosovo. Sudca Medzinárodného súdu sa ho opýtal, či má na takéto tvrdenia nejaké podklady. Ivašov odpovedal, že Rusi pomáhali pri odpočúvaní hovorov Tačiho/ veliteľa Kosovskej oslobodzovacej armády/ a zachytili rozhovor Madelaine Albrigthovej, ktorá radila Tačimu, aby súhlasil so vstupom vojsk do Kosova a za to mu sľúbila, že sa uskutoční referendum o samostatnosti Kosova. Keď sa ho sudca opýtal, či má tomu rozumieť tak, že sa zúčastňovali na odpočúvaniach voči USA, Ivašov odpovedal, že odpočúvali len Tačiho, ktorý bol teroristom, ale neodpočúvali M. Albrigthovú. Podľa Nikolaja Ryžkova, hru zákulisných machinácii hralo vtedy Nemecko. Na súde hovoril aj o tom, že v Kosovskej armáde oslobodenia bolo 800 až 1000 žoldnierov z Blízkeho Východu.
Bush: Samostatné Kosovo prinesie na Balkán mier
DAR ES SALAAM - Spojené štáty podporovali nezávislosť Kosova, pretože to podľa nich prinesie mier na Balkán, vyhlásil v utorok americký prezident George W. Bush.
Kosovských Albáncov zároveň vyzval, aby rešpektovali práva menšín. "Dejiny ukážu, že to bol správny krok a prinesie mier na Balkán," povedal Bush v hlavnom meste Tanzánie Dar es Salaam. "Spojené štáty podporovali tento krok, pretože sme verili, že to prinesie mier," dodal americký prezident. Medzinárodné spoločenstvo má teraz podľa Busha úlohu pomôcť Kosovčanom uskutočniť mier. Kosovskí Albánci majú na druhej strane povinnosť "splniť svoj záväzok a ochraňovať práva nealbánskeho obyvateľstva".
Americký prezident George W. Bush v pondelok rozšíril formálne uznanie Kosova ako "nezávislého a suverénneho štátu" v reakcii na tvrdé protesty zo strany Srbska a Ruska. Bush, ktorý je momentálne na turné po niekoľkých afrických krajinách, v liste prezidentovi nového štátu Fatmirovi Sejdiu prisľúbil, že "Spojené štáty budú partnerom
a priateľom (Kosova)"."Vo vašej žiadosti o nadviazanie diplomatických stykov so Spojenými štátmi ste vyjadrili túžbu Kosova udržiavať najvyššie štandardy demokracie a slobody," napísal Bush. "Tento pocit mimoriadne vítam. Obzvlášť podporujem multietnicitu ako princíp dobrého spravovania (štátu)".
Srbsko po rozhodnutí USA uznať Kosovo odvolalo svojho veľvyslanca z Washingtonu. Belehrad taktiež pohrozil, že svojich veľvyslancov odvolá zo všetkých krajín, ktoré s Kosovom nadviažu diplomatické styky. Rusko a Srbsko v pondelok na mimoriadnom zasadaní Bezpečnostnej rady OSN argumentovali, že vyhlásenie nezávislosti v Prištine porušuje ustanovenia BR.
Zdroj: SITA
Je az usmevne kolko krat pouzil vo svojom prejave slovo mier najvacsi terorista na svete Geroge Walker Bush
No Putin v Rusku pri moci tiez nebude vacne a jeho nastupcom sa ma stat Medvedev, ktory sa mne osobne vobec nepaci.jimino napísal:Zaujimavy hrac je Putin, ktory svojim vplyvom urcite nieco pre srbov ziska.
http://www.europskenarody.info/Nastupca ... izmus.html
Xantyp, toho Idiota netreba vobec brat uz vazne, to sa uz ani neoplati citat tie jeho vyhlasenia, ale na druhu stranu tieto http://sk.metapedia.org/wiki/George_Bus ... 5%A1%C3%AD ma celkom pobavili
A este nejake ohlasi suvisiace s vyhlasenim ezavislosti Kosova
Islamská dýka v srdci Európy
„Prečo prenasledujeme Miloševiča a Karadžiča, ale nechávame Ceku a Thaciho bežať?“ – Od Volena Siderova
Keď v roku 1999 trafila raketa NATO dom v Sofii, spoznali Bulhari, že sú obeťou geopolitickej hry. Pre Spojené štáty bolo dôležité dosiahnuť nové rozdelenie Balkánu, tak že mohli neskôr hrať úlohu mierotvorcu a mentora. Bohužiaľ neexistovali v Bulharsku žiadni politici so silnou osobnosťou, ktorí by povedali „nie“ k nebezpečnej politike podnecovania albánskych banditov, ktorí sa označovali ako „Armáda pre oslobodenie Kosova“(UCK).
Jediný balkánsky politik so silnou vôľou – macedónsky predseda vlády Georgievski Luibchio – vyhnal zvláštneho vyslanca USA Jamesa Pardu s odôvodnením že prispel k tomu, že albánski hrdlorezi vraždia jeho spoluobčanov. Nato bol Georgievski pozbavený moci, ale Pardua menovali veľvyslancom USA v Sofii.
Do r.1998 bolo možné Armádu za oslobodenia Kosova (UCK) na oficiálnych webových stránkach CIA nájsť v sekcii pre „teroristické organizácie, financované prostredníctvom obchodu s drogami“. Za rok neskôr bola z nej v očiach Washingtonu „Oslobodenecká armáda“. Prečo? Pretože USA potrebovali nástroj násilia proti nealbánskemu obyvateľstvu v Kosove, aby vytvorili miesto pre umelý islamistický štát, ktorý trčí ako dýka v tele Európy a bráni rozvoju Európy. Nemecko-francúzsky priateľský vývoj a konsolidácia kontinentálnej Európy bez pomoci USA nebol v plánoch washingtonských strategických plánovačov predpokladaný.
Kosovo je perfektnou dýkou – územie, kontrolované albánskymi banditmi, ktorí organizujú pašovanie drog, zbraní, prostitúcie a cigariet pre západnú Európu. „Prečo podporujeme Hashima Thaciho, s prezývkou ‚had‘ a vojnového zločinca Agima Ceku?“, pýtali sa niektoré médiá v západnej Európe počas vojny v Kosove. „Prečo prenasledujeme Miloševiča a Karadžiča, ale nechávame Ceku a Thaciho bežať?“ Tieto otázky dávali čestní žurnalisti v Európe. Zbytočne, od vlád neprišla žiadna odpoveď.
Odpoveď existuje dnes, pretože Thaci bude budúcim predsedom vlády budúceho štátu Kosovo a preto, že vojenská základňa „Bondsteel“ je najväčšou vojenskou základňou USA v Európe. Existovali aj etnické čistky v Kosove voči nealbáncov – Srbom, Turkom, Rómom a Bulharom. Žiadna európska vláda nestratila ani slovo o týchto ukrutnostiach. Pred očami jednotiek OSN boli kresťanské kostoly vypaľované, alebo vyhadzované do vzduchu.
A teraz chcú, za pomoci obvyklých zločineckých taktík, vydierania, od európskych krajín uznanie americkej enklávy na Balkáne, druhého albánskeho štátu, a zavŕtavať dýku hlbšie a hlbšie do srdca Európy.
Volen Siderov je šéfom bulharskej strany Ataka
Zdroj: pravicový rakúsky týždenník Zur Zeit, http://www.zurzeit.at/index.php?id=360
Teroristi
Hašim Thaci je zvyknutý porušovať zákony, keďže stál na čele skupiny tých najkrvilačnejších netvorov, aká kedy zdiskreditovala Balkán, obávanej Uštria Clirimtare e Kosoves - Kosovskej oslobodzovacej armády, ktorá sa - ako on sám tvrdil - dopúsťala aktov terorizmu, aby Srbov vyprovokovala do akcie.
A teraz tento vrah, bandita a terorista, momentálne samozvaný politik, má drzosť nielen opovrhnúť zákonmi Republiky Juhoslávia a teda aj zákonmi srbskými, ale aj vysmieva sa aj z medzinárodného práva smiešnym vyhlásením nezávislosti na teritóriu, ktoré je a vždy bolo srbskou provinciou.
Ak nejaká krajina uzná Kosovo ako samostatný štát, to sa rovná porušeniu medzinárodného práva, pretože to vyhlásenie nie je právne podložené. Veru tak; ak nejaký člen medzinárodnej komunity uzná Kosovo, to je akoby odobril gaunerský štát, páriu, ktorému vládne albánska mafia.
Uznanie Kosova, to je to isté, akoby sa vyjadril súhlas s ohavnými zločinmi, ktorých sa dopustil gang medzinárodných zločincov, skrývajúcich sa za KLA, počas dopúšťania sa hromadnej vraždy, ničenia vlastníctva a vymýšľania schém sexuálneho otroctva, pašovania a predávania drog a ilegálneho obchodovania so zbraňami.
Ak teda niektorá krajina uzná týchto zločincov v srdci srbskej krajiny ako vládu, ako nezávislú krajinu bez toho, aby to odobrila rezolúcia BROSN, poruší tým medzinárodné právo, takže každé také rozhodnutie urobí z dotyčnej vlády spolupáchateľa zločincov.
Medzinárodná diplomacia sa snaží už od Westfálskej zmluvy z roku 1648 nastoliť normy, aby sa neporušovali existujúce hranice suverénnych krajín. Podľa rezolúcie OSN č. 1244 je Kosovo integrálnou súčasťou Srbska a keďže Organizácia spojených národov je jediným adekvátnym fórom pre medzinárodné právo s jurisdikciou, aby sa mohol určiť štatút teritórií, toto vyhlásenie, ako aj prípadne uznanie, značí jeho porušenie.
Ak teda nejaká krajina, ktorá samu seba považuje za právny štát a uvedomuje si potrebu rešpektovať istý adekvátny proces, dokáže uvažovať o uznaní tejto bandy zločincov za štát, to je veľavravné a šokujúce v súčasnom svete.
Uznanie Kosova sa rovná priznaniu, že zákonnosť, uzatváranie zmlúv a predpoklad základnej slušnosti, to už teraz patrí minulosti. Zlo zvíťazilo nad dobrom. Diabol porazil Boha.
Mnohé z najbohatších a najmocnejších krajín sa teraz chystajú prísť s nebezpečným precedensom, ktorý doslova trhá na kusy každú zmluvu, porušuje všetky normy a znesväcuje hroby tisícov mužov a žien, ktorí sa celé stáročia neúnavne snažili, aby medzinárodná komunita mohla byť založená na legálnych základoch.
Timothy Bancroft-Hinchey, Pravda
http://english.pravda.ru/hotspots/terro ... wskosovo-0
to je tiez pravda, ale putin vie co robi. keby nevedel co ma robit, tak proste zmeni ustavu. v parlamente totizto ma vacsinu, ktora by zmenu ustavy jednoznacne schvalilakali520 napísal:No Putin v Rusku pri moci tiez nebude vacne a jeho nastupcom sa ma stat Medvedev, ktory sa mne osobne vobec nepaci.
BTW nie kazdy zid robi len hovadiny a to si vsimam, ze je na tomto fore problem - pre vas je zid synonymom pre podvodnika, vraha a vydieraca
krija: v ociach USSA a aj slovenskych "nezavyslich politologov" Tači nebol a nieje terorista.
bol som za to zvozeny na priprave na primacky na politologiu ked som sa prednasajuceho opytal preco medzi teroristickymi skupinami nespomenul Kosovsku olsobodenecku armadu: "OSN a US ju uznali za legitimny statotvorny cinitel"
bol som za to zvozeny na priprave na primacky na politologiu ked som sa prednasajuceho opytal preco medzi teroristickymi skupinami nespomenul Kosovsku olsobodenecku armadu: "OSN a US ju uznali za legitimny statotvorny cinitel"
preto som to napisal, len som zabudol hodit quote. srykrija napísal:mat telefon na teroristu. asi aj bush sem tam brnkne bin ladenovi.
ja tiez unavam ze kosovsky Albanci (nie Kosovci) boli, su aj ostanu banda teroristov. Tych teroristov, proti ktorym Chodiaci Ker vyhlasil vyhlasil celosvetovu vojnu. A ako prejav toho ze aj o sam je terorista diplomaticky uznal Teroristicku republiku Kosovo.
Kód: Vybrať všetko
http://www.aktuality.sk/spravy/zahranicne/kosovo-policia-osn-opustila-pohranicne-stanovisteNo lenze nasa vlada ich neuznala kvoli tomu, ze cakaju na vyjadrenie z EU. Nevedia sa sami rozhodnut, len cakaju. To je podla mna dost ubohe. Podobne to robila aj minula vlada, ked nevedli jasne ukazat charakter, ale vzdy sa iba prikmotrili k vacsim a suhlasili s nimi.Vesper napísal:Smutný okamih.. Ale aspoň naša vláda si u mňa šplhla tým že ich ešte neuznala aj keď je to v štádiu riešenia ale silne dúfam že naďalej neuznajú suverenitu Kosova.. Sú tu predsa len isté asociácie..