Tachometer-rada
-
Andrej08
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Tachometer-rada
Zdravim!
Potrebujem pomoc ohladom tachometru. Totiz, som si kupil novy tachometer Sigma 1606L DTS a nebol k tomu navod, mam tam jnastavit daku hodnotu "bike time" a neviem co tam mam nastavit a takisto sa chcem spytat ze co je to kadencia?
Diki
Potrebujem pomoc ohladom tachometru. Totiz, som si kupil novy tachometer Sigma 1606L DTS a nebol k tomu navod, mam tam jnastavit daku hodnotu "bike time" a neviem co tam mam nastavit a takisto sa chcem spytat ze co je to kadencia?
Diki
-
RoQa
Darca
Dufam ze nevadi ze som upol na rapid je to navod na BC 1606L DTS mal by byt v CZ 
Kód: Vybrať všetko
http://rapidshare.com/files/93200959/BC_1606L_DTS.rartoto je tachac ktory mas. vyznacene tlacidlo podrz cca 3 sec. dostanes sa do nastavenia. jedine co potrebujes nastavit je jazyk, obvod kolesa WS1 a WS2(pokial mas dva bicykle, tak ti staci 1 tacho. ale musis mat senzor 2!) cas(hodiny). nalavo je ta kadencia. to velke je snimac, das na ram. nad nim je magnet, ten ide na kluku.
ked si kupil origos v baleni je aj navod, ale je nejak divne pisany a slovensky navod je rozhadzany po celej knizke.
bike time je celkovy cas jazdy ktory si stravil na kole. je to ako celkove najazdene kilometre
keby si nieco nevedel napis, mam ten tachac uz druhy rok, tak ti viem povedat vsetko
ked si kupil origos v baleni je aj navod, ale je nejak divne pisany a slovensky navod je rozhadzany po celej knizke.
bike time je celkovy cas jazdy ktory si stravil na kole. je to ako celkove najazdene kilometre
keby si nieco nevedel napis, mam ten tachac uz druhy rok, tak ti viem povedat vsetko
-
Andrej08
Light Star
Fakt Vam vsetkym vdaka, ci za ten manual alebo za ine rady... Myslim ze uz ide vsektko ako ma ale este sa cem spytat ci sa tam musi zobrazovat ten "odo bike2" kedze velkost druheho kolesa sa tam musi nastavit a ja nemam ten snimac na druhy bike? A inak ja nechapem bo ja som to kupil original ale nebol tam ten manual...
cyklocomputer
Ahoj, potreboval by som radu ohladom tachometra SIGMA 1606L do akej vysky na kolese, mam pripevnit snimaci magnet...diky moc
-
hojko
Site Admin
RadinoD: Spominam si, ze nejak cez zimu tu bola na fore diskusia ohladom toho, niekto tu mal divny nazor na to. Fakt je taky, ze nech je ten magnet pri rafiku alebo naboji, vzdy prejde jedno otocanie za rovnaky casovy usek, cize je jedno kde ho umiestnis. Vacsina ludi ho vsak dava tak do polovice az troch stvrtin spajdle, zalezi aj od toho ako dobre ti bude snimac drzat (vidlice na cestnych a pevnych bicykloch byvaju zuzene a maju iny profil).
tachometer
Ahojte..este mam jeden problem, nastavenie priemeru kolesa, nakolko na mojom plasti nie je napisany rozmer, tak neviem nastavit hodnotu z tabulky v manuale. Mam 28palcove kolesa, ale v manuali je ich viac, neviem teda vybrat tu spravnu...diky moc...
Re: tachometer
Nafúkaj poriadne koleso...zoberieš si nitku,špagát...tým si odmeriaš presne obvod..priložíš k nitke meter a len odčítaš hodnotu...najpresnejší údaj dostaneš.RadinoD napísal:Ahojte..este mam jeden problem, nastavenie priemeru kolesa, nakolko na mojom plasti nie je napisany rozmer, tak neviem nastavit hodnotu z tabulky v manuale. Mam 28palcove kolesa, ale v manuali je ich viac, neviem teda vybrat tu spravnu...diky moc...
Re: tachometer
pisal som ti o tom manuale, dostal si tie spravy? mozem ti to poslat v pdfspike97 napísal:Nafúkaj poriadne koleso...zoberieš si nitku,špagát...tým si odmeriaš presne obvod..priložíš k nitke meter a len odčítaš hodnotu...najpresnejší údaj dostaneš.
tachometer
ja som to urobil podla toho spagatu, ale mam pocit, ze to meria do minusu....smejo napísal:existuju aj kadejake tabulkove hodnoty, ale najlepsie je to fakt rucne odmerat, ci uz s s tym spagatom, alebo chodnik-krieda-meter
-
sokolik
Light Expert
len na spresnenie info: počítajú sa otáčky kolesa (teda uhlová rýchlosť magnetu) a nie rýchlosť magnetu pri otáčke....preto sa aj nastavuje ten obvod kolesa, aby si tachometer podľa počtu otáčok vypočítal prejdenú vzdialenosť a v porovnaní s časom potom určí aktuálnu rýchlosť. dúfam, že ma aspoň niekto pochopilbrm napísal:Do takej výšky, v ktorej Ti najlepšie drží.. je to úplne jedno, stále to odmeria rovnako..
-
existpierre
Medium Star