Ako sa nedospelý môžu dostať (legálne :D) k peniazom?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ako sa nedospelý môžu dostať (legálne :D) k peniazom?

Príspevok od používateľa forgottten »

Ako sa dnes môže mladý človek dostať k peniazom? Rozmýšľam nad tým a napadlo ma veľa vecí, ale tak čo ja viem, akosi sa to nedá aplikovať do života...

V hypáči či kauflande sa mi fakt neoplatí za 41 korun na hodinu makat jak fretka osem hodin vkuse.. kebyze mam uplne volny zivot ta mozno, ale popri skole to je fakt extrem. Nemal by som vobec volny cas a studium by som len tak tak zvladal. A mozno nezvladal.

Mám rezací ploter a viem si zabezpečiť fólie, čo znamená, žeby som mohol rezať nálepky akékoľvek. Aké si človek len zmyslí obrázky hocičo, nápisi, hlúposti... malé veľkosti aj obrovské veci (lepil som aj na autá a spravil som dva billboardy), ale tu je zase problém, že ja fakt netuším ako si zohnať obchodníkov. Otvoriť si obchod v ktorom by mater robila, to chce fakt trošku poznať veci okolo obchodu a ja som predsa len ešte málo znalý v tomto smere. A internetový obchod... to by som najprv musel vedieť robiť s php, mať kúpenú dómenu a zarábať ASPOŇ toľko, aby som si ju mohol platiť a taktiež fakt netuším, kto by na tie stránky lozil... nie to ešte si niečo objednal

Viem robiť aj php stránky, ak sa odo mňa nečaká extrémo... vďaka e107 systémom a im podobným (phpBB) nie je vôbec dnes spraviť aj veľmi peknú webstránku, ktorá dokáže všeličo (príklad takej stránky, čo môj kamoš s mojou malou pomocou robil, ale to je fakt primitívne... www.75zbor.sk oficialna stranka skautskeho 75. zboru v spisskej novej vsi)

S kompami čo to viem a nie je toho málo, už som opravoval veľa počítačov a notebookov (po softvérovej stránke) a bol som za to aj platený, ale doparoma ako ukážem ľuďom že to viem a že za čo nechcem veľa?

Mám aké také jazykové schopnosti z angličtiny, predsa len aj na olymp. sa to prejavilo a tak.. no z toho nič nie je.

Píšem literatúru, ale zatiaľ som toho napísal málo a nie som žiaden svetoborec, a to by musel byť fakt BESTSELLER, aby som na tom vyťažil na slovensku aspoň 20 korún do plusu... Možno keby som vedel o nejakom písaní do novín, alebo tak.

PHOTOSHOP tiež ovládam, aj som pozeral všetky inštruktážne oficiálne videá české a tak, čo to viem, samozrejme nie všetko, už som mal v niekoľkých letákoch vlastné reklamy, čo som robil pre firmu tatikovu.. A ešte pre nejakú ďalšiu. A taká do pohodky v porovnaní s iními, podľa toho, čo hovorili známi... Akorat že jak ľuďom ukážem, že im spravím reklamu lacnejšie než agentúra? A ľudia budú viac veriť agentúram ako 16 ročnému decku (aj keď dneska niektoré agentúry kruto odflakujú reklamy a vôbec nemajú prečítané knihy ako psychológia reklamy a pod.)

Také primitívnosti ako ovládanie excelu, wordu to sú jasné veci, bez debaty, nuž a píšem aj desiatimi prstami, mám rýchlosť nejakých 290 úderov za minútu, ale čo z toho doparoma?

Tak ak mi viete nejak poradiť, či vás niečo nenapadá, príjmem všelijaké tipy, aj keď vlastne nečakám nič svetoborné.

(Teraz sa mi dostala do uší alternatíva ako sa dostať k peniazom, nie je to zrovna plne legálna činosť, ale nie je to nič priamo ilegálne. Proste zase niečo okolo internetu, ale nie je to také slabé, ako pri tých blbých paid to click stránkam a pod. tak ak to víde, budem rád...)
Petoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Petoo »

to si teraz robis reklamu? ci ako tomu mam chapat? :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

zaregistruj sa do nejakeho studentskeho centra a brigaduj po vikendoch, ked to cez tyzden nestihas... (samozrejme, ze po regnuti sa do centra nedostanes naoplatku nejaku pracu ako pre teba, vsetko chce cas)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

skus predavat kozmetiku od avonu

// to bol vtip. :wink: .kup si 2g travy,zmiesaj to 3g vysusenej zihlavy/listov zo stromu abo dacoho podobneho a predavaj to deckam za cenu 5g :wink:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

jj pinacolada to je legalne :D.Ako da sa na tom zarobit to hej :P
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ahaaa..legalne chce zarobit.
tak to si budes musiet pockat do 18 a tak si zalozit zivnost.teoreticky ak mas v nejakych firmach znamych alebo pribuznych tak mozes urobit nejaaku reklamu im.alebo sa k tomu postav ako manager, posli nejakym firmam e-maily ze im spravis lepsiu a vyhodnejsiu reklamu ako rozne agentury
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Toznasaj letaky,prepisuj debilinky,roznasaj kvety,vykladaj tovar,nedavaj tam 3g zihlavy ale 5g cierneho caju :D
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

rozmyslas a akosi ta napada vela veci..a akosi sa Ti nechce ich aplikovat do zivota.
Internet, znamy, sebaprezentacia.. = KROK
Musis sa naucit najst pre Teba dobry zdroj a vediet sa predat. 2 veci.
djroco
Expert
Expert

Príspevok od používateľa djroco »

no napr. skús tu grafiku. Nejaký dobrý inzerát ako fyzická osoba
Ale bude to nelegálne lebo neplatíš dan zo zisku,... :) nič nieje legálne
Ale myslím, že zarobit peniaze ako neplnoletý je nič.
Ako neplnoletý som zarábal pekné peniaze prakticky bez práce.
Stačí niečo lacno kúpit a draho a rýchlo predat

A trávu nepredávaj. Ked tak už kokaín :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nečítal som prvý príspevok, lebo mi je naozaj urkadnuté čo vieš a čo nie a nebaví ma čítať o tebe. Toto nie je zoznamka, tak budem reagovať iba na názov. Ako si zarobiť? Pracovať. A tých 41 korún máš možno ak si brigádnik, normálne isto dostaneš viac. Ak si dospelý ako píšeš a chceš prácu, tak ti aj kaufland bude dobrý ;)
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

Pekna reklama
:arrow: skus vyuzivat internet ako sposob zarobit si, uvediem priklad :
postovat na fora za nejake centy alebo PTC(Paid to Click) :arrow: inac fajne sracky :roll: ale ked to mas rozbehnute a premyslene potom je z toho fajna ryza
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Budeš sa musieť uspokojiť s tým minimom, čo dostaneš za brigádu, pokiaľ nemáš 18. Väčšina ľudí to pozná. Jediné šťastie je mať známych a u nich si vybaviť dobre platená job.
Skús využiť jazykové schopnosti a doučuj spolužiakov za nejaký menší peniaz, keď budú na teba dobré odozvy, budeš mať viac ľudí a budeš môcť pýtať viac, aj keď nejakú závratnú sumu asi nezarobíš. Kamoška takto zarába a nesťažuje sa - robí doma, niečo si privyrobí a ešte ju to aj baví... :)
Zamknuté