Pentax K100d vs Nikon D40 vs Nikon D40x

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Pentax K100d vs Nikon D40 vs Nikon D40x

Príspevok od používateľa zelovoc »

je tu niekto kto by mal skusenosti aspon s jednym fotakom? ktory sa viac oplati? ktory ma lacnejsie prislusenstvo?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Pentax K100d vs Nikon D40 vs nikon D40x

Príspevok od používateľa jin »

zelovoc napísal:je tu niekto kto by mal skusenosti aspon s jednym fotakom? ktory sa viac oplati? ktory ma lacnejsie prislusenstvo?
Skúsenosť mám s D40 aj s D40x.
Poviem Ti takto - K100d má kamarát a furt na to nadáva. Ževraj je to fakticky low-end. Jediná výhoda oproti D40/x je, že má zaostrovanie z tela fotoaparátu - čiže o dosť lacnejšie objektívy.
Zato D40/x majú zdá sa mi o dosť lepšie features ale dosť tam záleží, koľko si ochotný vraziť do skiel, alebo sa uspokojiť so setovými. Nerátaj totiž, že vezmeš foťák z 18-55 a budeš spokojný. Pokiaľ raz poznáš dlhé ohniská, budú Ti chýbať. Na tvojom mieste by som s aradšej poobzeral po 350/400D. Tam je príslušenstva kopec a kvalita porovnateľnejšia a pri 400D ešte aj vyššia. Ak chceš info o D40x, tka kontaktuj usera Steju :wink:
A samozrejme si preštuduj http://www.dpreview.com/ jak to len pôjde :wink:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ide o to ze tie nikony nemaju motorcek na AF cize pri vacsine objektivov by som musel manualne ostrit. zase pentax ako si hovoril je stabilizovany, tak nevim. este rozmyslam ze kupit z 2. ruky nejaku D50.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

zelovoc napísal:este rozmyslam ze kupit z 2. ruky nejaku D50.
toto je najmudrejsia uvaha v tejto teme... D40 aj D40x su podla mna len reklamnym tahom ze aha lacne "zrkadlo" - nekupil by som to... vela veci tomu chyba - rovnako ako aj nova D60 je podla mna dost nanic... D50 bol super fotak - mal som moznost s nim fotit a keby som mal prachy a nemal na moj oblubeny Canon 400D tak si zaostaram toto... a proti pentaxom nic, ale zostal by som pri osvedcenych znackach...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

zelovoc napísal:ide o to ze tie nikony nemaju motorcek na AF cize pri vacsine objektivov by som musel manualne ostrit. zase pentax ako si hovoril je stabilizovany, tak nevim. este rozmyslam ze kupit z 2. ruky nejaku D50.
Pokiaľ si uvažoval o bazáre, tak som akurát našiel dve imho dosť dobré ponuky.
http://foto.bazos.sk/inzerat/595746/Pre ... ateria.php
http://foto.bazos.sk/inzerat/594585/Pre ... y-grip.php
K obom kúpiš napr. tento seťák a máš docela slušný základ. Aj keď otázne je, či tým sklom nekopneš tie telá o triedu dole. Prípadne by si mohol zobrať nejakú Sigmu, alebo Tamron...
Napísať odpoveď