Problemy so zdielanim internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
DajPokoj
Novice
Novice

Problemy so zdielanim internetu

Príspevok od používateľa DajPokoj »

hey,
mam domacu siet, kde 1.pc winxp32 + sp2 a 2.pc winxp64 + sp2, na inet sa pripajam pomocou kablu z 1.pc v ktorom su teda dve sietofky. Na zosietovanie som pouzil standart cross kabel a zapol som zdielanie internetu na host pc. Vsetko je nastavene manualne... ip, gateway, proste all. Skusal som pingovat a v pohode, pc sa navzajom vidia, siet v podstate funguje, ale z client PC sa nejak nemozem dostat na inet, resp. zacne nacitavat stranku a po chvilke prestane, nedotaha ju. ICQ sa connectuje a connectuje... akoze na host pc mam firewall, ale spravene vynimky a v traffic logu vidim, ze z 2.pc ide normalne traffic smerom von aj dnu... skor mam pocit akoby sli pakety neskutocne pomaly alebo, co..
Ked kopirujem files z jedneho pc na druhe cez lanko, rychlost v pohode, a tiez connection speed na 2.pc ukazuje normal 100MB, please help. :?
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

A na server PC mas povolene pripajanie ineho PC na internet cez tento PC??
Stullko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Stullko »

mam takyto isty proble,len s vistami.. mam compa-2 sietovky,vista a jeden book-1 sietovka,vista.
Na compe nastavene zdielanie internetu.Pripojeny notebook,ale ide iba siet.. jedna sietovka v compe ma IPcku,pod ktorou idem von a druhu si vista nastavila na 192.168.0.1.. ked pripojim book nastavi si ipecky automaticky,ale ide iba siet..
neviete mi niekto pomoct?napisat ako mam nastavit ipcky aby to fachalo?
serinkal som sa s tym cely den,skusal som vsetko.. diky!
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

toto zidela nie je somarina...kupte si switch za 300 sk a ziadne 2 sietovky v PC a mosty a neviem ka pi*ov*** vseliaka..
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V tomto pripade bude o dost vhodnejsi router ...
Napísať odpoveď