Prosím Vás čo mám prvé urobiť ked chcem vlastný webhosting pre foro urobiť z vlastneho pc.Nevravte mi že to nemam robiť atd.Ja chcem poradiť aké programy na to atd PLS Popište niečo o tom od začiatu ako nato
Odpovede su skusene, len ty nevies co robit. V prvom rade si uvedom, ze nemas pevnu IP ale dynamicku, takze to riesenie na hosting nie je dobra volba, navyse pri DSL je maly upload.
No ale ja si idem dať odn oringu net s pevnou IP ale teraz by som chcel to skusiť urobiť ten webhosting aby som vedel ako nato.Porad pls čo teda mam robit
No pozri ja mam phpbb2 foro tam mám FTP a mysql no tieto veci niako by som mal spojazdniť v Pc cez ten wamp5 nie?Ale kde to tam nahrať alebo čo?????????????????
Takže mám zopár otázok na ktoré by som uvital vysvetlene po lopate
1.Do ktorého adresára mám nahrať FTP v PC???????????
2.Ako je to chránené proti niakym hekerom atd čím to chraniť??
3.Od čoho závisí rychlosť toho fora ked bude takto server urobeny?
4.Odporučte niaky linux server
5.Napr čo používa forum hojko aky server lebo ide dobrea v
pohode
heheh...
Total Commander je FTP klient, ty potrebujes FTP server.. napr. GuildFTPd, Serv-U, BulletProof FTP Server.
Mysql si musis tiez nainstalovat.. mysql.com
Anti napísal:heheh...
Total Commander je FTP klient, ty potrebujes FTP server.. napr. GuildFTPd, Serv-U, BulletProof FTP Server.
Mysql si musis tiez nainstalovat.. mysql.com
No konečne začínam tomu trochu chápať ale čo mám sosonuť zmysql.com??
imho nechapem na čo tu traposis?chceš robiť hosting? ked nemáš žiadne skúsenosti? akože aj keby si to rozbehal tak to máš na dslku a weby pojdu pekne pomali (už len kvôli pingom).Btw housing sa už dá zohnať za 1500sk mesačne tak nevidím problém (600SK je z toho elektrina ktorú platíš tak či tak).Taktiež orange má v zmluve zákázané vytvárať ftp serveri.
Server sa dá stavať aj na Windowse,záleží čo ti tam má bežať.Lenže pri Windowse musíš rátať tak s 20K na legálny SW.
warezman napísal:imho nechapem na čo tu traposis?chceš robiť hosting? ked nemáš žiadne skúsenosti? akože aj keby si to rozbehal tak to máš na dslku a weby pojdu pekne pomali (už len kvôli pingom).Btw housing sa už dá zohnať za 1500sk mesačne tak nevidím problém (600SK je z toho elektrina ktorú platíš tak či tak).Taktiež orange má v zmluve zákázané vytvárať ftp serveri.
Server sa dá stavať aj na Windowse,záleží čo ti tam má bežať.Lenže pri Windowse musíš rátať tak s 20K na legálny SW.
No jako a keby si kúpim server a dám ho do serverovne tak ja musim tam nahrat FTP A MYSQL NIE??Oni sa len oto starajú aby to šlo ne??Takže ak by som to chcel musím vedeť to niako urobiť
Martin502: Za 5 tisic ti niekto server nainstaluje a potom sa mozes dohodnut este aj na sprave, cena je vsak individualna od poziadaviek a nutnych zasahov.