Dôležité: Ochrana proti spamu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ATOMIC
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Dôležité: Ochrana proti spamu

Príspevok od používateľa ATOMIC »

pls pls ludia mam problem. Hm potrebujem taku ochranu spamu ale cez PHP lebo javascript sa da vypnut. PLs! take ze napise prispevok zaznamena jeho IP to uz mam, a potom ked bude xceit zase daco pisat hodi sa hlaska ze dalsi prospevok je mozne napisat az za 20minut
Anti
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Anti »

Je to predsa uplne jednoduche.
Pises, ze zaznamenavanie ip uz mas. Tak si okrem ip uloz do db aj cas odoslania prispevku a ku pridavaniu do db pridaj podmienku v ktorej odcitas aktualny a cas v db a porovnas ho s casom potrebnym pre prestavku.

btw,,, je to DOLEZITE
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

zaujimavy cas 20 minut. nechapem preco tak vela. tak ci tak ti toto proti spamu nepomoze. nieco ako overovaci kod by bolo asi ucinnejsie. samozrejme spolu s inymi zabezpeceniami. keby som mal teraz robit guestbook, tak by som to spravil asi takto:
ulozil by som si IP, cas
pred vlozenim by som porovnal cas kedy dana IP naposledy prispievala
dalej by som overil, ci dany novy text nie je taky isty ako stary (ctrl+c, ctrl+v by bolo osetrene)
nasledne by som overil overovaci kod
mozno odfiltroval nadavky
a uplne nakoniec by som to zapisal do DB
caesar1987
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

odfiltrovat nadavky je lepsie az pri vypisovani, aby v databaze bol original ak by si to chcel pouzit napr na ban uzivatela, ak budes mat v databaze cenzuru,t ak enviem ze ci nadaval alebo pisal v cenzure uz on..
Napísať odpoveď