3D obrázky/3D pohľady

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Začiatok Konca
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

3D obrázky/3D pohľady

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Videli ste ich niekedy...viete ich pozerať,baví vás to..a tak.. :wink:
http://www.numerologia.sk/2hologramy.htm Je to veľmi pekné a zaujímavé..ak ste mali ešte nejaké linky,tak to sem pohádzajte.. :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

daj si do googlu STEREOGRAM
ja ich mam velmi rad, ale ked ich prezeram dlho nemozem citat. vsetko vidim dvojito
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

vidite v tom daco? :?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Samozrejme.. :P skús si pozrieť ten návod..na linku,čo som hodil..je to tam napísané..ale nemysli si,že to pôjde hneď..chce to cvik..ale ak to raz spravíš,už to pôjde samo.. :wink:

//edit:No na prvom je srdce...a z toho vystupuje menšie..a je tam sa mi zdá tiež napísané dvakrát "Love"..ale to sa mi ťažko zaostruje.. :D
Ten druhý tam je ak dobre vidím trojrozmerná len tá guľa v ľavo hore..a v pozadí je hviezda(ale tú strašne ťažko vidno,teda mne.. :D ) a potom je tam niečo ako vesmírna loď..a vedľa toho,to neviem identifikovať.. :)
A na tom treťom nemám šancu.. to si si čo za koko*iny vybral.. :D sú tam aj oveľa ľahšie..

(axXis-help :new04: ) nevidím ich dobre...ako celkom dobre..pozri si iné...ostatné sú ľahšie..tieto si si vybral akurát asi najťažšie,čo tam boli.. :lol:

//edit2:najlepšie je to na papieroch..ako na foto papieroch,alebo origoš v časáku,alebo len tak,ja neviem..a s tým sa aj dobre robí..a nemusíš furt pozerať do bedni,ako ču*ák :D a môžeš s tým pekne pracovať.. :wink: aj ja som sa to naučil na papieroch.. :)
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Brahmin »

mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

tiez som z toho kkt, cumim ako cumim ale akurat si oci jbem..
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

ZitePunkom: v tom treťom, keď si všimneš, tak ta planéta ako keby šla do hĺbky a v jej hornej a dolnej časti je napísané
"THE END" :wink:

/ináč tie obrázky sú super :). prvýkrát som nevedel ani za totu ehm prísť na to, ako sa to "pozerá". menší návod ako na také niečo pozerať: rozdvojiť si to pohľadom a pozerať, či tam niečo nie je :D. tiež odporúčam napísať do googlu "magic eye" :wink:. GL a silné oči :D

/edit: keď to ešte raz uvidím, tak ti to zoscreenujem a potom to sem postnem ok :D?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Reli.C: Kámo rešpekt..ja to nemám šancu zbadať..ako chcem,tak to nevidím...škoda.. :( nie všetci sme dokonalí :lol:

//edit:
-13 je,v ľavo hore máš takú guľu..a tam sa pozeraj..uvidíš v pozadí hviezdu..a akoby nejakú divnú vesmírnu loď..ja zase nevidím tú "červiu dieru"
-14 je satelit,alebo vesmírna stanica
-17 strýco nadomnou povedal,čo to je..j anemám páru
-19 to vyzerá ako strechy domov rozdelené uličkou
-20 je vypuklý,ale aj tak tam vidím hovno,len také neurčité tvary a tie vtáky tam hore..
-23 sú dvaja ľudia..jeden kľačí,a pohybuje sa viac menej po štvornožky(ako opica)a druhý je vzpriamený a beží...
-24 je kocka a stredmi štvorcov prehádzajú čiary na seba kolmé..neviem,či ma chápate.. :)

//edit2: tieto vyobrazenia obrázkov napísal axXis a ja som ho doplnil,takže prosím už nepíšte ďalšie príspevky,čo na tých obrázkoch vidíme..Hodili sme to sem pre to,lebo sa na to user pýtal..Skúste nejaké linky,postrehy,skúsenosti,alebo zážitky,alebo ako na to(ako ste sa to naučili vy),alebo ja neviem čo.. :wink: :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pre vsetkych:
Tie obrazky su dva dvojrozmerne a ak chcete vidiet jeden trojrozmeryn musite si ich opticky spojit. Asi poznate tu fintu ked si date blizko pred oci prst a zaostrujete bude nan alebo na to co je v jeho pozadi, ale nikdy to nejde naraz...
Tak si predstavte, ze te nobrazok je prst a vy zaostrujte ZA OBRAZOK!! sanzte sa pozerat akoby na nejaky bod za monitorom, ked sa vam to raz podari uz by to malo ist lahko.

A este jedna vec: pozrite si treti obrazok z linku, ktory sem dal Zitepunkpm. Na tom obrazku nevychadza ziadne teleso, ale jednoducho sa ti prikrceni chlapici priestorovo rozmiestnia, niektore su take takze sa tam nesnazte nasjt ziadne teleso

obrazok s ruzovym srdcom-srdce je akoby vypukle
5-ku neviem jasne dentifikovat , ale je to akoby pohlad na pyramidu zvrchu
6-lahka, planeta s prstencom
7-ovca
8-nejaka spirala
9-priestorove rozmiestnenie obrazcov, velmi pekny stereogram
10-hrncek
11-brutalna vec :o cervia diera ako zo startreku, ide to do hlbky monitora, neuveritelne
12-E=mc^2 8)
13-to je stereogram? ja tam nic nevidim...
14-neviem urcit co to je, nejake teleso s mnohymi ramenami
15-kupoly (trochu pripominaju vlniace sa more)
16-orol nad horami, pekna vec
17-ako pri 13
18-priestorove roziestnenie planet
19-obrazok sa tak zaujimavo rozcleni, neviem to moc popisat. akoby an dve kopy
20-asi ju vidim inverzne...miesto toho aby bol obrazok vypukly ide do hlbky (to sa niekedy stava, aj naopak)
21-vtak s ratolestou v zobaku
22-raketoplan a par planet
23-uf, no to fakt neviem, vyzera to ako utekajuci muz (ako na futbalovych trofeajch) a vedla neho pstros, viem, je to blbost tak ma opravte
24-akoby kocka, ktorej ma uprostred kriz
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

najlepsie je skusit to s tymi galaxiami (planeta) to som videl hned.. To srdce co je, tiez sa mi marilo ze tam nieco je napisane ale ked som sa pokusal zaostrit, vzdy sa mi obraz rozpadol a mohol som ist nanovo. Ale je tam este vidno sip ktory srdce prebodava zozadu zospodu zlava, smerom do praveho horneho rohu (tam je vidno spic sipu)

este salka, kocka so stredovymi priesecnikmi, pyramida s dvoma "deravymi" stenami (pohlad zhora), planeta s raketoplanom a hviezdami?, zapasnici boli celkom vpoho... ale obrazky ktore mali rusive ramceky, pripadne rusive ine casti co nespadali do 3d vnemu, sa mi moc nedarilo.. S tou planetou a udajnym the end, vidim akurat nieco ako pohlad do kuzela zospodu, na ktoreho spodnej strane vidim dva obdlznicky ako = hm...

A ked sa snazite akokolvek a nejde to, je pravdepodobne ze to ani vidiet nebudete moct nikdy - vas mozog nedokaze vnimat 2D obrazok ako 3D (takito ludia sa napr nemozu venovat ani fotogrametrii, ta je na stereovneme priam zavisla) .. ale skusat skusat (moj recept - skus si na galaxiach - pozri sa na obrazok tak, ze sa ti akokeby rozdvoji, a postupne si takto spoj dve galaxie vedla seba.. ked spojis, nechaj oci bez pohybu a cakaj az zaostris a uvidis prve kontury ktore nejak vycnievaju z obrazka. Potom sa opatrne zacni rozhliadat a mal by si uvidiet taku trochu vajcovu planetu s prstencom.)

EDIT:
1- vnimam okraje cohosi co neviem identifikovat... mimoriadne ma tam rusi ten spodny ramcek
2- vpredu stromceky, za nimi v dialke dinosaury? a tam dalej to ani neni priestorove.. hore este vtaky
3- pohlad na indianov.. kazdy sa zobrazi v ineh hlbke.. nic uchvatne
4- spominane prebodnute srdce sipom.. strasne ma tam stale nieco rusi, nedokazem si to poriadne zaostrit
5- pohlad na pyramidu zvrchu.. severna a juzna strana ma akokeby diery v sebe
6- vajcova planeta s prstencom - pekne
7- pri pohlade na hlavu tohto zvierata som zakazdym stratil prijem.. ale podla toho ucha by to aj mohla byt ta spominana ovca
8- nie je spirala, len sa na to strasne blbo pozera.. tiz neviem presne urcit co to je, miestami mi to pripomina nejake bludisko v tvare 6 uholnika
9- jednoduchy hologram s hlbkovym umiestnenim predmetov, na hm.. nazvime to cikcak pozadi (poskladaj si z papiera harmoniku a pozri sa nan zhora)
10- hrncek, velmi pekne viditelny
11- pohlad do tornada zhora? ta spiralovost a jej hlbka je velmi zaujimave.. len skoda ze je ten zaber sustredeny len vpravo dole
12- uz bolo spominane E=mc^2
13- nech robim co robim, dari sa mi jednoznacne odlisit len cosi ploche v lavom hornom rohu, co by mohol (nemusel) byt solarny panel druzice
14- tu mam pocit ze vidim nejaku druzicu vacsieho formatu, cosi ako ISS
15- v spodnej casti su same gule, v tej hornej sa mi to nedari identifikovat,, sa mi kocky biju s gulami.. raz vidim hranu kosky a raz obluk gule ech...
16- vlavo velkyy vtak s rozprestretymi kridlami, napravo od neho nieco mensie (o com som si najprv myslel ze vrtulnik ale asi ee).. skalnate kopce, oblaciky...
17- rozpadava sa mi to - strasne vela rusivych prvkov
18- o5 jednoduche hlbkove usporiadanie predmetov (uz ma taketo stereogramy zacinaju nudit)
19- tu vidim nejaku trhlinu, na ktorej lavej casti stoja budovy a jedna akokeby padala do priepaste...
20- viem ze tam nieco je, lebo to vnimam.. ale neda sa mi to nijakovsky identifikovat. Chvilami mam pocit ze vidim vlnu ktora sa prevaluje (ale potom mi nejde do hlavy ten zaobleny kopec) chvilami si pripadam ze je to len 3d rozmiestnenie stromcekov a nejakeho domceka .. no proste neviem
21- jednoznacne identifikujem nejakeho vtaka s listnatou vetvickou v zobaku (resp riadnym konarom :D) .. vzadu je nieco kruhove, co neviem co ma znazornovat a v popredi vlavo dole nieco co sa mi neda identifikovat..
22- planeta s raketoplanom a dalsimu gulovymi objektami na scene
23- nazval som to zapasnici - mozno gladiatori. Jeden muz sa akokeby zahanal nohou (ma ju este vzadu zdvihnutu) zatial co druhy je na styroch, a snazi sa zdvihnut (prave koleno ma zdvihnute nad zemou a pravou rukou sa tiez uz nedotyka zeme, zatial co lavu ruku aj koleno ma na zemi)
24- kocka s jej stredovymi priesecnikmi
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

11 je fakt drsna

inac 23 to su ako keby mimozemstania alebo take daco, ked si vsimens tak ten chlapik vlavo ma nejaku predlzenu hlavo a ten vedla neho nieje pstros lebo je pokrceny kolenach... ale inac tiez neviem celkom definvoat co to je...

na 13 je druzica lebo tak neieco, ale dalo to zabrat

20 mi pride ako korytnacka + aplmy + sklana stena + vtaky
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

poznam

Príspevok od používateľa forgottten »

To poznám, je to strašne super, ale niekedy ma vie rozčúliť jedna vec. Ja to robím totiž tak, že jednoducho zaškúlim. To vie skoro každý. Zaškúlim len toľko, aby sa tie dve veci spojili a vznikne obrázok. Ale je inverzný a to je ten problém. Nie je vypuklý, ale vpuklý (alebo ako sa to povie). Nuž a to mi prekáža, lebo niekedy z toho nie je taký skvelý zážitok. A tie obrázky robia niekedy príliš farebné a zbytočne, potom aj keď sa oči pozerajú správne, tak treba čumeť dlho a nanič....
Thek_SVK
Professional
Professional

Re: poznam

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

mimkorn napísal:To poznám, je to strašne super, ale niekedy ma vie rozčúliť jedna vec. Ja to robím totiž tak, že jednoducho zaškúlim. To vie skoro každý. Zaškúlim len toľko, aby sa tie dve veci spojili a vznikne obrázok. Ale je inverzný a to je ten problém. Nie je vypuklý, ale vpuklý (alebo ako sa to povie). Nuž a to mi prekáža, lebo niekedy z toho nie je taký skvelý zážitok. A tie obrázky robia niekedy príliš farebné a zbytočne, potom aj keď sa oči pozerajú správne, tak treba čumeť dlho a nanič....
ked ho mas inverzne tak potras a mikn hlavou, mne to obcas pomoze, mam to ako taky "restart"
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

origos MAGIC EYE. Ak mate niekto chut si vyrobit vlastne (originalne na pohladnicu, intim/sifro venovanie..)> fajny softik
http://www.ixtlan.ru
http://www.filesland.com/software/magic-eye.html
tvorba vo Flashi:
http://www.flashinsider.com/2006/07/14/ ... ing-flash/
co viem existuju aj pluginy do Photoshopu..snorte

Mno je to celkom haluz, zabaval som tym spolocenstvo na ZS. Ten kto to nevie nech nezahadzuje flintu do zita, je to celkom zaujimave experience, na zaciatku celkom fascinujuce dojmy (1/2 dna som nervoval nakoniec sa mi to podarilo), myslim v 1996 autostereograms to zacalo jj...
Začiatok Konca
Professional
Professional

axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom napísal:Vygooglil som si 3D tetris..:D http://www.lutanho.net/play/magiceyetetris.html
ako sa tie dementne kocky otacaju? :D

///
sipka hore? no do prdele :D :D a ja skusam medzernik, enter... :D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

axXis napísal:ako sa tie dementne kocky otacaju? :D
sipka hore, ale masaker :D foter na man pozeral ked vosiel do izby ako na dementa ked som to hral :D oci nalepene na monitore :D
KoCi
Darca
Darca

kym som na ten tetris prisposobil zrak, uz bol game over :D .. ALe inac celkom haluz ako zo zasumeneho nicnehovoriaceho obrazku je mozne takto pekne "citat"

//Sheep noa? ani teba nemusi mat kazdy rad a zato nie si zatracovany :) Tema je urcena tym, co ich radi maju, tak nas plz toleruj. Pre nas je to ako pre teba pozeranie olejomalby nahej marie terezie :D
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

ja som asi vadny alebo co :P proste to neviem :) nemate nieco jednoduche ??? Navodu uplne chapem, snazim sa to robit, ale na tych tazkych obrazcoch nevidim nic, teda vidim, ale nevidim uceleny obraz.... chce to len trening
KoCi
Darca
Darca

energy - skus si to s tymi galaxiami.. dokazes sa na ten obrazok pozriet tak, ze sa ti rozdvoji, a tymto rozdvojenim si prekryt dve vedla seba umiestnene galaxie, na seba? Ak ano tak skus len chvilu pockat ci mozog nieco nespozoruje.. Ak sa ti to nedari ani za toho otca, moze byt, ze proste nemas stereovnem. Nie je to nejaka vada s ktorou sa neda zit, nie kazdy to vie vidiet.
Napísať odpoveď