SATA2 na SATA1 na HDD od WD
-
tonek
Darca
- Kontaktovať používateľa:
SATA2 na SATA1 na HDD od WD
mam tento disk
http://pevne-disky.alza.sk/western-digi ... d69755.htm
ako tam prehodim jumpre tak aby bol kompatibilny so SATA 1??
googlil som dobru hodku a našiel som že 3a4jumper ale kamoš mi hovoril že proste ten jumper tam davať nemusim........
tak ja neviem ako to ma byť pls poraďťe
edit\inde na fore čitam že 5a6jump.........dorti ja som z toho jelen
http://pevne-disky.alza.sk/western-digi ... d69755.htm
ako tam prehodim jumpre tak aby bol kompatibilny so SATA 1??
googlil som dobru hodku a našiel som že 3a4jumper ale kamoš mi hovoril že proste ten jumper tam davať nemusim........
tak ja neviem ako to ma byť pls poraďťe
edit\inde na fore čitam že 5a6jump.........dorti ja som z toho jelen
amateur..a o čo Ti vlastne ide? Chceš založiť tento SATA2 disk do dosky, ktorá podporuje iba SATA1? Čičo? Napíš problém, kvôli ktorému to chceš prestaviť. Lebo asi 90% všetkých SATA2 diskov nepotrebuje žiadnu úpravu, disky samé rozoznajú, či sú v doske s podporou SATA2 alebo iba SATA1.
Pozri tento link.. a aj tento.
Pozri tento link.. a aj tento.
-
cORP.
Addict
aj ja som riesil podobne s diskom wd no bol to 250gb kusok a ked som neprejumperoval nesiel v doske s podporou sata 1 takze jeto aspon pri tejto znacke asi potrebnehojko napísal:A potrebujes tie jumpre??? Ja som sa este nestretol, aby to bolo potrebne najumprovat na SATA, zatial to vzdy fungovalo aj bez jumpreov v mode SATA2.
-
cORP.
Addict
je to mozne ja som mal chipses 865 intel spolu s ich5 takze tammoze byt zadrhelbrm napísal:INDIGOcorp... ak si prečítaš linky vyššie, tak problém je údajne v niektorých starých SATA radičoch na doske.. tie novšie vraj nemajú problém prehodiť si disk zo SATA2 na SATA1 aj samé..