Zmizlo 100Gb
-
satelitik11
Medium Professional
Zmizlo 100Gb
caute mam taky problem mam HDD 320Gb samsung vlastne mam dva druhy je Seagate 250Gb no na to seagate mam WinXP a na druhy som si hodil Ubuntu (linux) a zmyzlo mi 100Gb priestoru na 320gb co mam robit ? formatovat ho nemozem bo tam mam vela dokumentov..poradte PLS
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
teraz akoze kde ti zmizlo ? z 320gb alebo z 250gb ?
vydedukoval som si to tak ze linux mas na tom 320gb... a dokumenty tiez na tom 320gb ?
a kde nevidis tych 100gb... ? v linuxe ci vo windowse.. ak vo wine tak ten ti neukaze ext particie... ale to by si zas musel sformatovat na ext..
proste trosku to viac rozpis ze co kde mas a co si porobil a kde to nevidis a aky to bol zväzok suborov
vydedukoval som si to tak ze linux mas na tom 320gb... a dokumenty tiez na tom 320gb ?
a kde nevidis tych 100gb... ? v linuxe ci vo windowse.. ak vo wine tak ten ti neukaze ext particie... ale to by si zas musel sformatovat na ext..
proste trosku to viac rozpis ze co kde mas a co si porobil a kde to nevidis a aky to bol zväzok suborov
-
satelitik11
Medium Professional
takze v PC mam dva HDD ..... prvy hardisk SEAGATE 250GBŠu-Do napísal:teraz akoze kde ti zmizlo ? z 320gb alebo z 250gb ?
je rozdeleny na dve casti jedna ma 50 druha 180Gb ... na tomto HDD je naistalovany Windows ..blizsie na prvej casti ......
..... druhy Hardisk SAMSUNG 320Gb
je tiez rozdeleny na dve casti na jednej casti je 50 Gb a na druhe bolo okolo 250Gb ...... po naistalovani LINUXU na tento HDD samsung 320Gb ... mi ukazuje na druhej casti ze tam je len okolo 100Gb ... namiesto 250Gb ...linux nechcelo naistalvoan na jednu cast tohoto HDD samsungu 320Gb ....tak som to hodil tak vseobecne na tento HDD a niekde to naistalovala na tento HDD samsung a neviem kde od vtedy mi ukazuje skoro o 150Gb menej miesta ako bolo povodne na durhej casti samsungoveho HDD... tak moze byt ... ?? neviem to presne vysvetlit no dufam bude stacit ... dik za odpoved
satelitik11.. tak sa potom nečuduj.. ubuntu sa inštaluje na zvlášť partíciu, ona sa nevie nainštalovať na "windowsácke" partície. Hodil si mu všeobecne.. určite si odklepol všetky hlášky o tom, že prídeš o dôležité údaje.. a nechal ho inštalovať. Ubuntu musel zrušiť časť Tvojej "windowsáckej" partície a vytvoriť si svoju vlastnú linuxácku. Tým si samozrejme preišiel o všetky svoje údaje v tej zrušenej časti. Túto "linuxácku" partíciu pod Windowsom neuvidíš, jedine pri použití diskového manažéra typu Partition Magic..satelitik11 napísal:linux nechcelo naistalvoan na jednu cast tohoto HDD samsungu 320Gb ....tak som to hodil tak vseobecne na tento HDD a niekde to naistalovala na tento HDD samsung a neviem kde od vtedy mi ukazuje skoro o 150Gb menej miesta ako bolo povodne na durhej casti samsungoveho HDD
Alebo pomocou Diskinternals linux reader, aj ked to zrovna pohodlne riesenie nie je. Ale zase ked clovek potrebuje daky dokument akurat, tak sa to da. Urcite je vsak tych alternativ aj viac.brm napísal:... jedine pri použití diskového manažéra typu Partition Magic..
p.s: Brm ma svatu pravdu
To nie, vsimni si moj edit. Ja som len reagoval na to citannie udajov na Ext particiach.brm napísal:pato83.. a si myslíš, že keď Ubuntu sa inštaloval, že on zachoval údaje na partícii, ktorú použil na vlastnú inštaláciu? Nepočul som ešte o tejto vlastnosti Ubuntu, ale ak to tak je, satelitík má po probléme..
-
satelitik11
Medium Professional
ale ja som to nehodil ku Winwodsu ja som to hodil na druhy disk kde nieje windows .. tak ako ?brm napísal:satelitik11.. tak sa potom nečuduj.. ubuntu sa inštaluje na zvlášť partíciu, ona sa nevie nainštalovať na "windowsácke" partície. Hodil si mu všeobecne.. určite si odklepol všetky hlášky o tom, že prídeš o dôležité údaje.. a nechal ho inštalovať. Ubuntu musel zrušiť časť Tvojej "windowsáckej" partície a vytvoriť si svoju vlastnú linuxácku. Tým si samozrejme preišiel o všetky svoje údaje v tej zrušenej časti. Túto "linuxácku" partíciu pod Windowsom neuvidíš, jedine pri použití diskového manažéra typu Partition Magic..
-
satelitik11
Medium Professional
-
satelitik11
Medium Professional
Nabehni do Ubuntu, spusti terminal a zadaj:satelitik11 napísal:pytam sa pytamm... cize mam to formatnut inak mi to nenaskoci hej ??
---> to v pripade, ze si si odfacil win a hod to sem. Ak ti win ide a si prave v nom, tak daj start spustit a tam zadaj diskmgmt.msc a hod sem screen. A hlavne nic neformatuj zatial.df > log.txt
Edit: To s tym DF asi nezobrazi nenaformatovane miesto, len mountnute particie. Aspon ako to tak skusam.
Spustit program Parted pod rootom:
a po spusteni zadat :sudo parted
a hod sem z tohto screenshot. Uf, snad je to uz okprint all
Edit: To Brm: Len aby vedel, co to formatovanie obnasa
-
satelitik11
Medium Professional
-
satelitik11
Medium Professional
a da sa to nejako spravit aby som sa vykaslal na linux a videl ten disk na Windowse ?pato83 napísal:Ani na jednom disku nemas ziadne nenaformatovane miesto, tak neviem co vlastne chces formatovat?! Presne ako spominal brm, tych 100GB si pridelil pre linux a teda ho nemozes vidiet v Tento pocitac a ani ich vyuzivat vo wine.
-
NuSuey
Professional
- Kontaktovať používateľa:
podla mna si nedal on nic sformatovat, len pouzil tu poslednu moznost pri instalacii aby pouzilo to to nejake VOLNE miesto.. cize resizlo si particiu na druhom disku a zbytok si vyhradilo pre seba 
ak chces vidiet vo windowse linuxove particie tak pouzi :
http://www.fs-driver.org/download.html
ak chces vidiet vo windowse linuxove particie tak pouzi :
http://www.fs-driver.org/download.html
-
satelitik11
Medium Professional
nie nie nic tam nemam a mi porad ako to mam spravit s tymi particiami ..dikbrm napísal:Najlepšie riešenie bude zrušiť tie dve neznáme 94,5GB a 4,05GB partície a voľné miesto buď priradiť existujúcemu disku alebo z neho vytvoriť novú Windowsácku partíciu.
Prídeš o všetky údaje z Linuxu, ale keď si tam nič nedával, tak by si tam ani nič nemal mať, čiže ani nič stratiť..