Zmizlo 100Gb
-
satelitik11
Medium Professional
Postup, čo máš urobiť, som napísal vyššie, otázka už len je, že ako.. 
S týmto programom som ešte nikdy nerobil s partíciami, takže nemám šajnu, ale intuitívne by som na tie neznáme partície klikol pravým tlačítkom a tam by mohla byť možnosť zrušiť partíciu.. potom by sa malo ukázať prázdne nenaformátované miesto.. na neho opäť kliknúť pravým tlačítkom a buď vytvoriť novú partíciu alebo priradiť k predchádzajúcej partícii. Prípadne by sa dalo kliknúť pravým tlačítkom na susednú partíciu a tam by mohla byť voľba zmeniť veľkosť partície a tá by Ti mala povoliť zväčšiť E: alebo F: o to uvoľnené miesto. Toto je len teoretický postup, keďže ako som písal, v tomto programe som nikdy nepracoval s partíciami.
Pre istotu si však všetky dôležité údaje, o ktoré za žiadnu cenu nechceš prísť, premiestni na prvý disk.. na ten 250GB Seagate!!! ..alebo si ich napáľ na DVD!
S týmto programom som ešte nikdy nerobil s partíciami, takže nemám šajnu, ale intuitívne by som na tie neznáme partície klikol pravým tlačítkom a tam by mohla byť možnosť zrušiť partíciu.. potom by sa malo ukázať prázdne nenaformátované miesto.. na neho opäť kliknúť pravým tlačítkom a buď vytvoriť novú partíciu alebo priradiť k predchádzajúcej partícii. Prípadne by sa dalo kliknúť pravým tlačítkom na susednú partíciu a tam by mohla byť voľba zmeniť veľkosť partície a tá by Ti mala povoliť zväčšiť E: alebo F: o to uvoľnené miesto. Toto je len teoretický postup, keďže ako som písal, v tomto programe som nikdy nepracoval s partíciami.
Pre istotu si však všetky dôležité údaje, o ktoré za žiadnu cenu nechceš prísť, premiestni na prvý disk.. na ten 250GB Seagate!!! ..alebo si ich napáľ na DVD!
-
satelitik11
Medium Professional
no oki ja to vyskasam dufam ze mas pravdubrm napísal:Postup, čo máš urobiť, som napísal vyššie, otázka už len je, že ako..
-
satelitik11
Medium Professional
takze skusal som to ako si vravel zmenil som HDD tak aby ho bolo widiet vo Windwse aj ho vydno lem ked som ho skusil sformatovat tak mi na konci oznamilo ze nezle sformatovat diskbrm napísal:Postup, čo máš urobiť, som napísal vyššie, otázka už len je, že ako..
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
je mozne aby tych 94 gb bol linux.. to bude asi jasne..
a tych 4gb moze byt swap ? swap pre linux.. ale ten moze byt max 2gb .. ci ee ?
no v kazdom pripade si o tie data ktore na tych particiach boli prisiel
satelitik11.. K formatu
takze... nejde ti sformatovat asi preto lebo uz mas dost logickych zväzkov...
cize..
bolo by fajn zohnat si program Partition magic.. (pr. 1)
vyberes si tam tu particiu ktoru chces zmazat.. a pridat k inej...
kliknes na nu pr. tlacitkom a das zmazat (delete partition)
v tom pripade ti ostane unalocated.. cize nesformatovana...
tieto kroky urobis s particiou 94gb a 4gb...
potom ich spojis dokopy... s pomocou merge...
vznikne ti jedna cize 98gb...
teraz... mal by si mat zmazany ten disk komplet.. alebo teda by ti nemalo vadit ked tam prides o data... bolo by vhodne spojit tu 98gb particiu s particiou 48 alebo 150gb-vou
cize jednu z nich zas zmazes. a pripojis k tej 98gb.. a potom sformatujes do NTFS... malo by to ist.. inak nic sa nevykona dovtedy pokym nedas APPLY (ktore je nalavo dole..)
satelitik11.. K formatu
takze... nejde ti sformatovat asi preto lebo uz mas dost logickych zväzkov...
cize..
bolo by fajn zohnat si program Partition magic.. (pr. 1)
vyberes si tam tu particiu ktoru chces zmazat.. a pridat k inej...
kliknes na nu pr. tlacitkom a das zmazat (delete partition)
v tom pripade ti ostane unalocated.. cize nesformatovana...
tieto kroky urobis s particiou 94gb a 4gb...
potom ich spojis dokopy... s pomocou merge...
vznikne ti jedna cize 98gb...
teraz... mal by si mat zmazany ten disk komplet.. alebo teda by ti nemalo vadit ked tam prides o data... bolo by vhodne spojit tu 98gb particiu s particiou 48 alebo 150gb-vou
cize jednu z nich zas zmazes. a pripojis k tej 98gb.. a potom sformatujes do NTFS... malo by to ist.. inak nic sa nevykona dovtedy pokym nedas APPLY (ktore je nalavo dole..)
-
satelitik11
Medium Professional
no tam asi ani nic nebolo pretoze ... mi nechyba nic ale ako mozem ziskat zase naspat tych 100Gb ??? pre windows .... s tym ze linux uz necemŠu-Do napísal:je mozne aby tych 94 gb bol linux.. to bude asi jasne..
-
satelitik11
Medium Professional
satelitik11.. ja som Ti nekázal zviditeľňovať disk.. to Ti radil NuSuey. Ja som Ti kázal zrušiť tie dve partície.. niečo také, ako Ti radí Šu-Do.. len on radí cez program Partition Magic. V podstate Ti to isté urobí aj Disk Management, len je to menej pohodlné.
Takže radšej odinštaluj ten program na zviditeľnenie diskov od NuSuey.. a rob jak som Ti radil vyššie (ten príspevok s tými červenými písmenkami) alebo urob tak ako Ti radil Šu-Do..
Takže radšej odinštaluj ten program na zviditeľnenie diskov od NuSuey.. a rob jak som Ti radil vyššie (ten príspevok s tými červenými písmenkami) alebo urob tak ako Ti radil Šu-Do..
-
satelitik11
Medium Professional
mam problem .... veelkz problem naistaloval som partition magic .... chelo to po mne reset tak som dal reset nabehne mi bios potom sa vzhodi cierna obrazovka a tam je napisanebrm napísal:satelitik11.. ja som Ti nekázal zviditeľňovať disk.. to Ti radil NuSuey. Ja som Ti kázal zrušiť tie dve partície.. niečo také, ako Ti radí Šu-Do.. len on radí cez program Partition Magic. V podstate Ti to isté urobí aj Disk Management, len je to menej pohodlné.
Verifing DMI Pool Data.....Update Sucess
GRUB Loading stage 1.5.
GRUB loading , please wait...
Error 17
napiasl som to presne ako tam mi to vyhodi nepusti ma to nikde ani do win tu to yastane a konec.... som skusal reset nic ... stale to iste co mam robit teray pisem z druheho PC ete ze mi dnes dosiel ... prosim Radu
-
Šu-Do
Redeemer
ach jaj...
si obravil mbr ? alebo co si porobil ?
toto sa stalo mne ked som dal fixnut mbr cez partition magic.. pretoze particia vykazovala chybu... a v podstate mi na tu particiu nasadila grub...
no ale u teba nevie nacitat ani z toho grubu
v podstate ty si instaloval linux na hdd ktory si mal samostatny ? alebo poviem to inak.. ten HDD kde mas WINDOWS si pri instalacii linuxu nemal zapojeny... cize mbr sa zapisalo len na ten HDD kde si daval linux (mbr linuxu (GRUB))... no a teraz vlastne si to fixol a sa prepisalo mbr zavadzania windowsu na GRUB.. cize ti bootuje grub.. lenze kedze si formatoval alebo co si robil s tymi linux particiami tak linux uz asi neexistuje ale mbr stale ostalo...
cize to co napisal brm... fixnes mbr a bude to ok
a ak to nepojde tak sa najde dalsie riesenie... trosku dlhsie ale funkcne
njn ked niekto nevie s niecim robit (ako ja ked som zacinal s linuxom) tak sa to dosere... ja som sa tiez takto natrapil neboj
ale nakoniec sa k tomu dopracujeme
si obravil mbr ? alebo co si porobil ?
toto sa stalo mne ked som dal fixnut mbr cez partition magic.. pretoze particia vykazovala chybu... a v podstate mi na tu particiu nasadila grub...
no ale u teba nevie nacitat ani z toho grubu
v podstate ty si instaloval linux na hdd ktory si mal samostatny ? alebo poviem to inak.. ten HDD kde mas WINDOWS si pri instalacii linuxu nemal zapojeny... cize mbr sa zapisalo len na ten HDD kde si daval linux (mbr linuxu (GRUB))... no a teraz vlastne si to fixol a sa prepisalo mbr zavadzania windowsu na GRUB.. cize ti bootuje grub.. lenze kedze si formatoval alebo co si robil s tymi linux particiami tak linux uz asi neexistuje ale mbr stale ostalo...
cize to co napisal brm... fixnes mbr a bude to ok
a ak to nepojde tak sa najde dalsie riesenie... trosku dlhsie ale funkcne
njn ked niekto nevie s niecim robit (ako ja ked som zacinal s linuxom) tak sa to dosere... ja som sa tiez takto natrapil neboj
ale nakoniec sa k tomu dopracujeme
-
satelitik11
Medium Professional
microsoft winwdows XP(TM) RECOVERy consolebrm napísal:Vlož do mechaniky inštalačné CD od XP, daj nabootovať z neho.. keď Ti dá na výber, či nainštalovať nový Windows alebo opraviť starý, daj opraviť.. tam sa naloguješ.. a keď budeš mať riadok c:/ ..tak tam napíšeš fixboot /mbr ..odsúhlasíš a mal by si to mať opravené.
the recovery console provides szstem repair and recovery functionality
type exit to quit the RC and restart console
1: C:/winwows
Whitch WIN installation would you like to log onto
(to cancel,press Enter)?
za tou otazkou moyem napisat len jeno pismeno alebo cisliso co mam dat ??? ja si s tzym uz nevem rady
-
Šu-Do
Redeemer
http://kb.iu.edu/data/amyc.html
takze das CISLO 1
a potom napis tvoj pouzivatelsky ucet a heslo
takze das CISLO 1
After getting to the Microsoft Windows recovery console you will need to select the Windows installation you wish to log onto. Therefore press 1 if you wish to edit the primary Windows installation.
-
satelitik11
Medium Professional
no mam dalsi problem a to ten ye neviem ake je administratol password ... nepametam ake som tam daval ...alebo nefunguje to co si mzslimŠu-Do napísal:http://kb.iu.edu/data/amyc.html
-
satelitik11
Medium Professional
da sa to nejako zistit nemas skype ale icq ? za by si mi tam poradil ?? pis SSŠu-Do napísal:http://kb.iu.edu/data/amyc.html
takze das CISLO 1
-
satelitik11
Medium Professional