Hladam niekoho kto sa rozumie resp ma dosku ABIT s uGuru a vedel by mi poradit s mojim problem. Moj problem nastava pri starte PC. Na displeji ukaze C1 a pipa jak saleny .Pomaha len natvrdo vypnut a znova zapnut. Potom to uz naskoci ok. Najde sa niekto kto by mi poradil ci je nieco zle nastavene v BIOSe alebo kde je chyba?
Cakam odpovede od skusenych uzivatelov nie spamerov.
GgDag napísal:Hladam niekoho kto sa rozumie resp ma dosku ABIT s uGuru a vedel by mi poradit s mojim problem. Moj problem nastava pri starte PC. Na displeji ukaze C1 a pipa jak saleny .Pomaha len natvrdo vypnut a znova zapnut. Potom to uz naskoci ok. Najde sa niekto kto by mi poradil ci je nieco zle nastavene v BIOSe alebo kde je chyba?
Cakam odpovede od skusenych uzivatelov nie spamerov.
a skusal si sa dostat do biosu a nastavit vsetko na defauld ?
GgDag napísal:Neskusal som nakolko mam taktnuty cpu . Tak sa mi velmi nechce ist na Default
tak na co sa stazujes na nestabilitu ? kedze mas nataktovany procesor aj to moze byt problem potom neviem ako to riesit ale chyba moze byt tam prave a ved ked resetujes bios tak si to nataktujes po case naspat ked zistis ci to stale robi alebo nie lol
GgDag napísal:Akoze nic v zlom ale asi nepoznas dosky ABIT podla toho co pises. nakolko chyba C1 je s pojena s RAM a nie CPU.
EDIT: Dnes skusim vypnut pc s default nastaveniami BIOSu . Zajtra napisem ako to dopadlo.
hmm to nieje o doske abit ale o tom ze ked taktujes fbs alebo neviem co konkretne mas za procak tak sa ti taktuje aj ramka spolu s pci agp pci-e zbernicami ak nemas zamok
O taktovani trosku viem (Ale som lama ) do toho . Ram som daval na max 800MHz teraz je vsetko na default a bezia na 816MHz. Ja uz naozaj neviem co s tym
1. nahod na MoBo iba 1 modul ram, CPU a graficku kartu.
2. odpoj od skrinky vsetky kable okrem "hlavneho vypinaca"(tj. usb, restart, pripadne zvuk, hdd). ak by si nahodou potom nevedel, ktore vodice kam patria, tak si to najprv niekam zakresli)
3. potom vyskusaj zapnut PC.
chyba C1 nie je u abit dosiek ziadna novinka. ak ma pamat neklame, tak tento problem u nich pretrvava od roku 2004. v predoslom poste som zhrnul, co zvyklo pomoct pri starsich MoBo. pri novsich typoch moze pomoct vybrat bateriu CMOS na cca 5 minut. zial nenapisal si typ tvojej mobo.
RAM som ine neskusal. CPU som skusal aj iny. CPU ma pol roka. Doska ma mesiac. Tomu sa mi velmi nexce verit zeby doska za 5a pol tisic bola taka na p.. Budem musiet skusit ine ram.
GgDag napísal:RAM som ine neskusal. CPU som skusal aj iny. CPU ma pol roka. Doska ma mesiac. Tomu sa mi velmi nexce verit zeby doska za 5a pol tisic bola taka na p.. Budem musiet skusit ine ram.
preco by nemohla ? akoze doska za 5.5k je akoze nieco nepokazitelne ? ved ak to takto vezmes aj mobil je kolko nasobne drahsia vec a kolko sa ich kazi kludne moze byt pokazena ak mas zaruku nic neries a odnes ju daju ti asi novu
Kazdopadne by som prvo skusil RAM. Predajca RAM povedal ze treba dat napajanie nie na auto ale na 1,8V co je pri auto asi bezne. RAM som nevyreklamoval. Cize ak ich nepredam na inzerat tak ich mozem vyhodit.
Reklamovat dosku sa mi tiez velmi nechce nakolko isla s KE a ja som z BB cize kym by to prislo tak to moze byt aj 30 dni a ja nemozem byt kvoli praci bez pc 30 dni. Cize zatial musi byt ina alternativa.