i ked na slovensku ju nosia ako aj oi-punkaci (z presvedcenia) tak aj nackovia (z presvedcenia
Vlastná značka oblečenia
NIECO sa predav aj tu v MT
Kód: Vybrať všetko
www.modamoda.skZdravim, pocujte ...ja ma uz v plane zalozit vlastnu znacku, bohuzial to stoji strasny majland a to hlavne kvoly min. odberom rpi vyrobe textilu .. na tisice kusov .. pokial viete o nejakej firme, co ma mensie odery sup sem snou
ale ine som chcel ... mam pravo kupit rekl. triko ciste (znacka Hanes, fruit, slazenger) dan na ne svoj motiv a potom na ne presit svoje eikety (stitky) ? asi dost hranici so zakonom, ci je to normal ?
Za odp. dik ...
ale ine som chcel ... mam pravo kupit rekl. triko ciste (znacka Hanes, fruit, slazenger) dan na ne svoj motiv a potom na ne presit svoje eikety (stitky) ? asi dost hranici so zakonom, ci je to normal ?
Za odp. dik ...
hmm uff..to je dost homemadecka..neviem ci to nefunguje tak ze napr. u frutti si objednas ciste tricka bez stitkov dodaju a uz sa ide tlacit a nasivat stitky.. ty co chces tie tricka vyrabat so nazehlovacim papierom a doma to vysivat ? neblazni
inak kebyze mam teoreticky znacku k*kotofix napr. tak by som si urcite rytmusa sponzoroval,par slovenskych raperov a onedlho by to mali decka v petrzalke oblecene..reklama je reklama ,,kazdeho zaujima po kom sa moze opicit ne ci je to pekne alebo kvalitne
inak kebyze mam teoreticky znacku k*kotofix napr. tak by som si urcite rytmusa sponzoroval,par slovenskych raperov a onedlho by to mali decka v petrzalke oblecene..reklama je reklama ,,kazdeho zaujima po kom sa moze opicit ne ci je to pekne alebo kvalitne
čo to k staršej debate o Lonsdale. Má dlhú historiu aspočiatku to bolo boxerské vybavenie /propagovali ju Ali, Tyson, lewis/. Do popredia sa dostala v Anglicku najma vdaka mods. V Europe ju najviac pretlačili do povedomia v 90. rokoch dve krajiny: Taliansko, kde bol propagovaná ako luxusnejšia športová značka, a nemecko kde sa stala akousi značkou spájanou z neonacistickou scenou. Okolo roku 2003 lonsdale spustila silnú antirasistickú kampan Lonsdale Love All Colours 
wnemone
Pomaly každý jeden obchod na nete alebo kamenne obchody, kde predavaju trička so smiešnymi motivmi /napr. http://www.3cko.sk/design-potlac-predaj-triciek, používajú Slazenger, Fruit of the Loom, Clothes, Continental.
Ale nepredávajú značku trička, ale motív. Pokiaľ by si chcel predávať cudzie výrobky pod svojou značkou ide podla mna o logiskuú krádež, ktorá je ťažko právne klasifikovateľná, a znej môže vyplynut kradež duševného vlastnictva.
wnemone
Pomaly každý jeden obchod na nete alebo kamenne obchody, kde predavaju trička so smiešnymi motivmi /napr. http://www.3cko.sk/design-potlac-predaj-triciek, používajú Slazenger, Fruit of the Loom, Clothes, Continental.
Ale nepredávajú značku trička, ale motív. Pokiaľ by si chcel predávať cudzie výrobky pod svojou značkou ide podla mna o logiskuú krádež, ktorá je ťažko právne klasifikovateľná, a znej môže vyplynut kradež duševného vlastnictva.
ved to, tiez si myslim, ze presivanie stitkov nie je koser ... nechcem doma sit trika, zas taky expert nie som
ale nasiel som firmu co by bla ochotna dosit (presit) stitky ... ono je to tak ..firmu ktora Ti vyrobi triko s vlastnou znackou a motivom sa da najst ... ale min odber 1200 kusov na 3 druhy .. cize min mozem objednat 3 druhy po 400 kusov . resp dva po 600 kusov...chapete ... a to je riadna palka, hlavne na start, preto rozmyslam tak alternativne ...
O co mi ide ..nechcem predatvat len motiv na triku, ide mi aj o akusi prestiz, vlatsny stitok je vlastny stitok ...
nasiel som firmu, ktora robi reklamny textil (nieco ako fruit salzenger a podobne) s kvalitnym materialom (aj o to mi ide) a napodiv su ochotny debatovat o kupe cistych triciek bez vysaciek (mozno aj plus potlac a stitok .. to sa este riesi) tot co som zistil od prveho prispevku
O co mi ide ..nechcem predatvat len motiv na triku, ide mi aj o akusi prestiz, vlatsny stitok je vlastny stitok ...
nasiel som firmu, ktora robi reklamny textil (nieco ako fruit salzenger a podobne) s kvalitnym materialom (aj o to mi ide) a napodiv su ochotny debatovat o kupe cistych triciek bez vysaciek (mozno aj plus potlac a stitok .. to sa este riesi) tot co som zistil od prveho prispevku
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
osobne som rozmyslal nad kupou viac cistych triciek.. spravit si nejaky navrh a mam tu ludi co to tlacia.. napriklad triko ktore som vzdy chcel a neda sa zohrnat , tak stiahnem sablonu z netu a je*** to na triko.. inac
TS je slavna aj svojou kvalitou... su drahy ale davaju aj doraz na kvalitu + zameranie an cielovu skupinu + ludia co s nimi nic nemaju , len sa chcu tvarit drsne ( najlepsie to vidno v blave. .tam je takych kktkov plno) inac skinheads, tym to patri!
TS je slavna aj svojou kvalitou... su drahy ale davaju aj doraz na kvalitu + zameranie an cielovu skupinu + ludia co s nimi nic nemaju , len sa chcu tvarit drsne ( najlepsie to vidno v blave. .tam je takych kktkov plno) inac skinheads, tym to patri!
-
accacia consulting
Novice
Re:
na zaciatku ti odpisem ohladne presivania znacky...wnemone napísal:Zdravim, pocujte ...ja ma uz v plane zalozit vlastnu znacku, bohuzial to stoji strasny majland a to hlavne kvoly min. odberom rpi vyrobe textilu .. na tisice kusov .. pokial viete o nejakej firme, co ma mensie odery sup sem snou![]()
Za odp. dik ...
ide o trestny cin, jedine pripad predaja vlasneho nametu na cudzej znacke triciek nieje, ale to uz ti spomenuli v teme. neodporucam . ale pokial ta nechytia ...
pokial ide o zaciatky vlastnej znacky:
1. tricka cudzieho vyrobcu s vlastnou potlacou : zacat mozes uz aj od ceny jedneho tricka s pripocitanim nakladou na tvoju tlac. registracia nametu nieje nutna pokial uvedies do tlacoveho nametu akykolvek tvoj podpis... ide teda o tegovanie a to ti dava pravo na tvoj vlastny copyright , ktory vznika dnom tvojho vyhotovenia automaticky... presne ako pri namalovani obrazu alebo napisani knizky ....
2. tricka bez znacky doplnene tvojou znackou a) : na slovensku existuje viacero firiem, ktore ponukaju uz stavajuce navrhy triciek a mozes ich kupit aj po jednom kuse. / mozes hladat aj na internete a pri vacsom odbere / zozskusenosti viem ze sa da zacat aj na 10 tich kusoch/ mozes zabezpecit prisun zo zahranicia / india atd... / ovela lacnejsie ako na slovenskom trhu. tak isto existuje vela firiem, ktore ti vyrobia stitky a vysacky alebo reklamne tazky. zalezi len na tebe ci sa ti oplati zakazku dositia stitkou zadat inej firme alebo budes zvladat sam.
b) na trhu je takisto vela firiem ponukajuce zhotovenie vlastneho / tvojho/ navrhu triciek a mikin a ineho tovaru. mozes zadat na slovensku, ale cena je dost vysoka, alebo hladat v zahranici. /ako som uz spomenul existuje vela firiem / vyrobcov/ ktori ponukaju odber uz od 1 kusu. treba si dat namahu hladat na internete. pokial vies anglicky nemas problem najst zahranicneho dodavatela ani v statoch indie ci ostatnych azijskych krajinach. / poradim mozes hladat aj na trhu latinskehj ameriky, ktora teraz zacina dost expandovat v tomto na trhu : Venezuela atd... / pri tejto alternative ale musis ratat s nakladom na registraciu znacky ktory sa pohybuje max do 500 euro. / nieje podmienkou, ale pokial prerazis a niekto bude registrovat tvoju znacku budes musiet prestat a v horsiom pripade ak on pocka kym predas od jeho zaregistrovania dost kusou ... moze ta udat za falsovanie a znauzivanie jeho / tvojej/ znacky.... vlastne ti ukradne tvoj napad a ulahci si svoj business. v tejto dobe dost bezna vec.
Dalsia vec je ohladne tvojej znacky. podla mojich skusenosti ani tolko nezalezi na znacke ako na jej propagacii, takze pokial chces prerazit a nebyt len jeden z malickych daj si zalezat na dobrej reklame ktora je odrazovym mostikom uspechu.
V obidvoch pripadoch ti viem poradit / ZADARMO/
Hlavne sa nenechaj odradit.
Re: Vlastná značka oblečenia
nerozumiem prečo moderátori polku príspevkov neoznačili za spam alebo dačo také nakoľko minimálne polka príspevkov nereaguje na danú prvotnú otázku resp tému..ale čo už..
myslím si, že v prvom rade treba mať origoš meno a fakt originálne logo, pretože musia zaujať kupujúceho....a potom treba vyriešiť dovozcu a všetko s tým spojené od našitia až po distribúciu
) alebo sa nasr*ť a kúpiť si jedno čisté triko, v kompe si nakresliť logo a ísť si to dať vytlačiť na triko a už len nosiť 
myslím si, že v prvom rade treba mať origoš meno a fakt originálne logo, pretože musia zaujať kupujúceho....a potom treba vyriešiť dovozcu a všetko s tým spojené od našitia až po distribúciu
Ahojte. Prave googlim zaujimave rady a skusenosti so zalozenim vlastnej modnej znacky a dostala som sa na toto diskusne forum. Neviem ci tuto temu este niekto navstevuje, kedze su tu dost stare prispevky. Ja by som si tiez rada zalozila svoju znacku, len by som sa potrebovala poradit o firmach, ktore siju za dobre peniaze a nemusi byt niekolko-tisicovy odber. Ja na sitie nemam potrebne vybavenie a na zaciatok do strojov investovat tolko nemozem. Vedel by niekto poradit? Velmi pekne dakujem za odpovede 
Podľa mňa je to v dnešnej dobe celkom jednoduché, ja osobne by som volil Gildan tričká / mikiny, našiel nejakú firmu ktorá to vie potlačiť. Zo začiatku jednoduché dizajny. Všetky takéto menšie predaje sa dajú zorganizovať cez facebook, stačí sa spojiť už s nejakou rozbehnutou značkou. Zo začiatku dať spraviť čo ja viem, 10-15 tričiek a uvidíš aký bude o to záujem .. Poznám veľa takýchto značiek (no neviem či sa to dá nazvať značka, resp. designérov) a veľmi rád od nich nakupujem.
Dakujem za radu, hned sa na to pozriem. Ja by som rada aj navrhovala, kedze som vlastne s tym zacinala uz na strednej a chcem sa k tomu vratit. Na oblecenie som trochu narocnejsia a kedze intenzivne sportujem, rada by som navrhovala pohodlne sportove oblecenie.... no uvidim co a ako sa podari. Este raz dakujem pekne za radu 
Ak chces, mozem ti poslat do PM odkazy na taketo nazvem to skupiny ludi co robia vlastne dizajny a potom predavaju. Vsetko sa to da zmanazovat cez fb a bigcartel
Ak mozem poprosit, posli mi to. Dakujem 
Hmmm ked uz chces teda hladat vyrobcu v cine skor by som siel cez alibaba.com (mam znameho ktory prostrednictvom tejto stranky nasiel vyrobcu ktory bol/je ochotny vyrabat jeho produkt). Dohodnut sa s nimi da na vsetko, zalezi vsak ci sa dostanes priamo k vyrobcovi alebo ku nejakemu prostrednikovi (co sa v pripade ciny nikdy nedozvies).narby napísal:Caute, aj ja už dlho dlho googlim a stále nemožem sa dopátrať odkiaľ objednávať oblečenie. Na slovensku sa hádam asi nikto ani nenájde, kto by šil oblečenie bez etiket(lístkov), na ktore by som si nehal prišiť vlastné s vlastným logom a značkou. Oblečenie by som následne predával ako moje teda pod vlastnou značkou.
Moja otázka znie, môžem najsť niekoho napr. na Aliexpress.com od koho by som odoberal oblečenie bez etiket a spravil proces ktorý som písal vyšie ? Napr. by som kontaktoval http://www.aliexpress.com/item/S-XXL-Me ... 42716.html ,že by som mal zaujem o jeho produkty, ktoré su z číny a bez štítkov a oznamil ho stým že trička dalej prejdu procesom potlače, prišitie etikety a budem ich predavat pod vlastnou značkou. Je možné sa tak dohodnuť s predajcom ? Dakujem za odpovede a prepáčte za gramatiku.
Neviem v akej faze sa momentalne nachadza tvoj projekt a taktita v spravnom vybere vyrobcu velmi zalezi od inych faktorov napr. ake mas prognozy na predaja, kolko si ochotny investovat do samotneho hladania dodavatela (nemysli si zas ze napises 5 mailov a vec je vybavena), kolko kapitalu si mozes dovolit nechat viazaneho na sklade, a asi milion dalsich veci... Su aj ine alternativy ako cina, a co sa tyka textilneho priemyslu tak ten je globalny.
Cize podla konceptu hladaj vyrobcu, a nie podla vyrobcu koncept.