Mam vymenit pastu na procesore?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
SkylineTuner
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Mam vymenit pastu na procesore?

Príspevok od používateľa SkylineTuner »

Dnes som trocha cistil comp (prvykrat) a nedalo mi nepozret procak tak som zhodil chladic vybral procak, dal ho spat ale nevymenil som pastu (pretoze doobeda som este ani nevedel ze naco tam ta pasta tam vobec je) a este sa mi jej trocha podarilo zotret (asi tak 1 cm2) tak sa chcem opytat ze ci to mam znova rozobrat a dat tam nanovo tu pastu, alebo to nechat tak...dik
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Zalezi ako dlho mas ten PC, teda ako dlho si nemenil pastu, sem-tam by trebalo, ti doporucim sledovat teplotu prozesoru a ked si vsimnes ze teplota stupla oproti minulosti tak kup pastu a daj ju tam a mas vybavene.
SkylineTuner
Amateur
Amateur

--==[ RA ]==-- napísal:Zalezi ako dlho mas ten PC, teda ako dlho si nemenil pastu, sem-tam by trebalo, ti doporucim sledovat teplotu prozesoru a ked si vsimnes ze teplota stupla oproti minulosti tak kup pastu a daj ju tam a mas vybavene.
myslis ze by som teraz mohol nieco zahrat? aby sa nic nestalo
BTW comp mam 1 a pol roka
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

vsak kuknes teploty.. ak budu vysoke tak potom ju tam samozrejme das...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

SkylineTuner napísal:myslis ze by som teraz mohol nieco zahrat? aby sa nic nestalo
BTW comp mam 1 a pol roka
V ramci celkovej udrzby, povysavanie prachu a tak, preco nevymenit aj pastu? Nicomu tym neublizis a teploty ti mozu celkom fajn klesnut oproti tym pastam, co su tam od vyroby.
SkylineTuner napísal:Dnes som trocha cistil comp (prvykrat) a nedalo mi nepozret procak tak som zhodil chladic vybral procak, dal ho spat ale nevymenil som pastu (pretoze doobeda som este ani nevedel ze naco tam ta pasta tam vobec je) a este sa mi jej trocha podarilo zotret (asi tak 1 cm2) tak sa chcem opytat ze ci to mam znova rozobrat a dat tam nanovo tu pastu, alebo to nechat tak...dik
A ked uz raz das dole chladic, tak pastu menit vzdy. Toto by som vzdy dodrzal, aspon ja.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ked u bol dole chladic a navyse kus tej pasty sa zotrel, tak urcite vymenit. ta pasta tam nie je len tak na okrasu. navyse netreba ani tu pastu kupovat. skus sa popytat znamych. napriklad ja som kupoval chladic a mal som k nemu aj tubu s tou pastou. a ked som si robil chladenie, tak som smelo pouzil tu danu pastu. bolo jej znacne viac ako je potrebne na spoj medzi CPU a zakladnou chladica
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

trochu offtopic ma napada, kamrat vyriseil chladenie chladicom z auta :D xD
SkylineTuner
Amateur
Amateur

Tak ju pojdem vymenit.
Vsetkym DIK za pomoc.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

ja som na pc dva roky nerobil udrzbu..bo bol v zaruke...a ked som púotom videl tu pripecenu teplovodivu pastu..sak aj cpu mal vyssie teploty..koyl prachu.......cize oplati sa raz za cas vymenit..... :wink: :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Shrekzv napísal:ja som na pc dva roky nerobil udrzbu..bo bol v zaruke...a ked som púotom videl tu pripecenu teplovodivu pastu..sak aj cpu mal vyssie teploty..koyl prachu.......cize oplati sa raz za cas vymenit..... :wink: :wink:
tak to si tam musel mat ozaj poriadne delo ked sa ta pasta tam zacala prazit :roll:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Sheep napísal:tak to si tam musel mat ozaj poriadne delo ked sa ta pasta tam zacala prazit :roll:
Sheep, videl si uz dajme tomu po 4 ci 5-ich rokoch ako vyzera pasta, ktora tam bola od vyroby? Castokrat to vyzera velmi podobne ako upecene. Absolutne ina konzistencia, jeden tuhy celok. Mam to moznost vidiet pomerne casto, ked k nam prinesu dake pccko.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pato83 napísal:Sheep, videl si uz dajme tomu po 4 ci 5-ich rokoch ako vyzera pasta, ktora tam bola od vyroby? Castokrat to vyzera velmi podobne ako upecene. Absolutne ina konzistencia, jeden tuhy celok. Mam to moznost vidiet pomerne casto, ked k nam prinesu dake pccko.
jj videl som to ale , tak som to ted spatne pochopil lebo ona uz zostarla ale napisal ze sa spiekla...inak mas pravdu vyzera to strasne
SkylineTuner
Amateur
Amateur

Taaaze,
dnes som zasiel do obchodu, kupil pastu, staru dal prec a dal tam novu, cekol som everestom teplotu a ta klesla asi o 4-5 stupnov.
Este raz vdaka vsetkym za rady :)
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

a ak mas este box chladic..kebyze vymenis ten za daco ine..ja som vymenil a ked vidim ake su teploty teraz pri 2200rpm chladica a box mal take pri 3000rpm......aj ked este nemozem velmi objektivne posudit...test bude v letnych horucavach..chlôadic som menil na jeden..ale som max spokojny.....novy chladic ma stal 400sk :D...smiesna cena
Napísať odpoveď