problemy v triede

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
joejoe
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

problemy v triede

Príspevok od používateľa joejoe »

no u nas v triede su uz dlhsie 3 tabory (1.tabor 2.tabor a ty neutralny) kazdy tabor ma svojho "vodcu" ktory poriadne ovlivnuje skupinu a prave teraz sme boli na lyziarskom kde vsetko zacalo vrcholit , hadky hadky bitky boj o "moc" no a ty neutralny tak tych je minum (3) a v triede je nas 32 a co stym je to normalne ? je to vobec vpohode ?
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

poviem ti tak... väčšinou si takéto tábory robia dievčatá... zatiaľ na všetkých školách to tak bolo... ja som bol vždy ten neutrálny, mal som všetko fpci a do ničoho som sa nestaral, vždy som len počúval tie ohováračky ako sa kydalo na druhých a to z jednej aj zdruhej strany... bol som na SŠ kde to bolo tiež tak... prešiel som na druhú SŠ a tu je to tiež tak... pri nás boyoch to tak ale nie... to sú začiatky ženských intríg.... :)
sKoReC
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sKoReC »

Presne tak to dievčatá sa vždy hádaju, my chalani sme relatívne pokope máme v čipi hádky a tak je to dobre. Ale samozrejme česť výnimkám aj keď tých nie je až tak veľa (aspoň ja som sa s nimi veľmi nestretol). U nás to viac-menej rozdelené na baby ktoré sa bavia s chalanmi v našej triede a tými ktoré sa s nami dáko nebavia. Ale ja sa snažím baviť s každým, aj keď to niekedy nejde :).
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

U nas na zakladnej to bolo tiez tak, nebol to tabor dievcat, ale v jednom tabore boli magori, ktory len podripovali a chceli sa bit, v druhom boli ty co boli "normalny" a treti boli neutralny :roll:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nenazvala by som to tábory, ale skupinky, nemôžu si predsa všetci rozumieť a každý sa s každým zniesť. Prirodzene sa grupujú ľudia, ktorí si rozumejú a majú o čom. My sme boli tiež takto podelení, ale vedeli sme sa dohodnúť aj ako trieda celok a nebolo vôbec žiadne ohováranie a intrigy medzi babami...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja som z prvu nechápal o čo ide.. :lol: ale potom som si to všetko prečítal..myslím,že je to normálne..A nie vždy za všetko môžu len babské intrigy..ale aj chalanské nezhody vedia narobiť peknú galibu :wink: No..samozrejme,vždy sa grupujú ľudia,ktorí majú k sebe bližšie..je to normálne,sme ľudia..patrím k neutrálnym ľuďom,ale to neznamená,že mám všetkých rád..napr. jednej spolužiačke hocikedy,keď ma naserie,tak vypi*ujem cez hodinu..je to taká klascká egoistická pi*a,ktorá bude šliapať v kľude po ostatných,aby šla čo najvyššie..a nemá problém vylízať zopár zadkov..No,ale to je o inom..a trieda sa tiež vieme dohodnúť..inak som taký neutrál,že keď rozpráva veľa ľudí..a začnem rozprávať ja..všetko stíchne..proste mám aj taký rešpekt..takže je to celkom ok..ako rešpekt inteligentného človeka,aby ste si nemysleli,že som nejaký buran :D

//edit:koľko máš rokov?..aby sme Ti mohli aj nejako pomôcť..keby sichcel.. :wink: :)
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

u nas su 2 babske skupiny a alkoholici/alkoholicky a potom neutralny , hh len nechapem preco robim ustrednu medzi 2 babskymi skupinami a neutralnymi ale je to v pohode :-D o nic sa nestaram len sa ticho smejem :-D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nasej triede toto vycitali par rokov (8 rocne gym) :) Ale az k bitkam a bojom o moc to nezachadzalo, len sa skupinky medzi sebou velmi nebavili. A riesenie? Treba z toho vyrast. U nas to prestalo myslim v 3. rocniku a to vdaka tomu, ze sa zacalo chodit na pivo. Ano, alkohol v spravnych mnozstvach zblizuje, to vidiet aj na VS internatoch, s tym, s kym chodis aj pit citis vacsiu sudrznost...ale to je uz na inu temu. Vy musite proste pockat, lebo v tomto veku si samozrejme teenageri od dospelych nemozu nechat radit, ved vsetci sme taki boli :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

u nás na základnej to bolo tiež tak...ale dá sa povedať že tam boli len dve skupinky...tie vymetené hlavy čo do každého rýpali,chceli sa biť a potom všetci ostatný...
a vobec sa mi to nezdá v pohode ale čo s tým narobíš...človeka nezmeníš..kto sa kktom narodil kktom aj ostane :?
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tábory

Príspevok od používateľa forgottten »

Ako vidím, bolo to tak asi všade a viem, že to tak bolo aj u nás, ale trošku členitejšie. Prvá skupinka chlapci hip-hoperi, druhá skupinka hip-hoperi, čo nemali radi tých prvých, tretia skupinka slušné dievčatá, štvrtá skupinka skôr voľnejšie dievčatá, piata skupinka bifľoši a počítačový maniaci a šiesta skupinka ja. :D

Niekedy predtým mi to prekážalo a pokúšal som sa zaradzovať do skupiniek, nájsť si tú správnu partiu, ale potom som prišiel na to, kde je problém. Tá trieda bola plná jednoduchých, alebo divných, prípadne ľudí, s ktorými si naozaj nemám čo povedať. Neskôr som si však uvedomil, aj keď som našiel priateľov mimo školu, že to vlastne nie je nevýhoda, ani niečo podobné. Stačí sa na to pozrieť z troška iného uhlu a zrazu máš pocit, že si výnimočný, že nie si zaškatuľkovaný a navyše, ak dokážeš byť nad vecou, si diplomat a intelektuál, tak Ti nerobí problém robiť si počas prestávok čo chceš a napr. aj to, že sa jednoducho pritmolíš randomicky ku niektorej skupinke a bavíš sa na konkrétnu tému. Nelezieš do prdele, nenecháš sa odrýpať poznámkami a Ty tu čo chceš, ale diplomaticky to uhráš do prázdna, keď Ťa to tam prestane baviť môžeš sa presunúť ku druhej... aj k babám. V každom prípade, ak kolujú reči, že si lama a tak, neopvažuj to za zlú vec. Je to ich pohľad na vec a možno že si až príliš úžasný, na to, aby vedeli s Tebou komunikovať a viesť s Tebou nejakú debatu. Na strednej si určite nájdeš viac kamarátov. :)

A posledná poznámka. Skupinkovanie v triedach je vec úplne normálna... Dokonca som zaznamenal fakt, že aj na strednej škole vzniká tento efekt.. Až na éčkarov na našej škole (informatici). V ich triede (teda našej), je vždy úžasný kolektív. Sú tam také štyri skupinky ale sú pomerne voľné a nevznikajú medzi nimi konflikty. A ja som si už zvykol na to, že som troška outside, takže za žiadnu cenu sa nestávam súčasťou nejakého celku, ale s troškou zmien je zo mňa teraz človek, ktorého berú v každej skupinke ako fajn človeka (teda nie že by som si o sebe myslel, ale zaujímalo ma, aký majú na mňa ľudia pohľad a tak som sa troška povypytoval spriaznenej duše, ktorá patrí medzi tú najväčšiu skupinku... nie som stredobodom ohovárania..). Prelietavam raz sem raz tam. Skús takýto štýl. Je to super. A keď sa Ti darí takto prelietavať aj medzi skupinkami iných tried, tak to je už naozaj super.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

samozrejme, je to tak povacsine vsade, ako bolo spomenute, hlavne dievcata maju taketo spravanie vo zvyku, ale u chlapcov to uz tiez nie je "nebezne"... ja som sa vacsinou snazil byt ten neutralny, t.j. s kazdym rovnako (casto som sa snazil zatahovat do "kolektivu" aj outsiderov, co sa nie vzdy podarilo, lebo snahu nevedeli ocenit...)
bolo to na zs, je to aj na ss - dievcata medzi sebou (no tych neutralnych je podstatne viac), taktiez chlapci, ktori vacsinou nadavaju na dievcata (taketo kecy si vypocujem, nereagujem a potom ked ma niekto vidi s tym, o kom tocil, tak si mysli, ze som ich "zradil" :D )... celkovo su u nas v triede velmi zlozite vztahy, ale vsetko viac menej prameni z jednej davnejsej sitacie, ktora vsak uz je o niecom inom (v podstate "nedala mi, tak sa postavim proti nej), ale celkovo to vnimam ako pretvarku a zachovanie si "hrdosti" (chlapcov k dievcatam), nie ako skutocna nenavist, kde si chce jeden "fuhrer" ziskat vsetkych...

pershing, ked si to budes citat, tak sa len pousmej a hlbsie sa nezamyslaj nad tym, co som napisal : D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

U nas v triede je to tiez tak, ja som ten neutralny, dokazem si pohovorit s kazdym. V triede sme polka chalani polka holky, no je to tak ze my chalani medzi sebou uplna pohodka, no medzi holkami je to uplne ine. Mame asi take tri dominantne grupy.

Zatial nic v triede neprerastlo do nejakeho vacsieho konfliktu, len sa nejako velmi tie holky spolu nebavia, nechodia spolu na parties a tak...

Ale co viem tak v inych triedach na skole, je to uplne ine. Vraj v nasej triede je najvacsi pokoj 8)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nikdy som sa s nicim takym nestretol. na zakladke kazdy s kazdym vychadzal a na strednej tak isto. ziadne bitky sa u nas nekonali a nebol k tomu ani dovod.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

co som bol na zakladnej tak tam boli len dve skupiny v kazdom pohlavi neutral chlapci a holky a potom blbci chalani tak aj blbe holky :D ja som bol neutralny...ale nemal som rad skoro nikoho v tej triede, nerad spominam :?

ale teraz jak som na strednej nemame ziadne skupiny :D su sice taki co sa viac bavia medzi sebou atd...ale nic takeho specialneho a holky v triede nemame takze je to aj trosku ina komunita :wink:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

to je tak vsade... my sme "informaticka trieda" s 9 babami... 6 bab je jedna skupinka - pi*e - nikto ich nema rad len ony seba navzajom...

potom je nas asi 10+3baby co sme akoze vykvet triedy ze s nami vychadza vpohode polka skoly, vela kamaratov a tak

a potom mame tzv. 3. diemenziu - mierne asocialne typy - okuliarnate kocky ktorych zivotom je PC...

a este sa najdu tak 3-4 viac menej neutralni ludia ktori zapadnu vsade...

ale s pi*ami sa neda bavit, s 3. dimenziou len o PC,prip, metale a pive ale to len vzacne... a tak... inak by to ani neslo... ono sa to po chvili vyprofiluje a je ti jedno ze sa s polkou triedy nebavis...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

a to ste kolky rocnik na skole ???? Ratam tak 8 trieda na ZŠ.
No, u nas to bolo na strednej tak isto : INTERNATNY - ty sa delili na par skupin ( vychodniari, zahoraci, Hornych 10 000 a tak) a my, dochadzajuci. Akoze, neboli sme kofliktny medzi sebou, bolo to skor o tom, kto sa ako pozna. V druhom rocniku na strednej sa to uz upravilo a bolo to v pohode, ale stale tam pretrvavala skupina 5 NAJLEPSICH, NAJMUDREJSICH a tak.... :? Vo stvrtaku sme boli uz uceleny, a vyclenil sa 1 jediny triedny nepriatel :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

pozri s tymto sa budes stretavat cely zivot ... ja som sa s tym stretaval na ZS, SS a aj na VS ... samozrejme stale to bolo ine ...
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

neiem, na zakladke sme boli docela dobry kolektiv, ak si pamatam a na SS to zacalo v 3 rocniku... ale nejak extremne skupinky to zas neboli, proste kazdy behal viac menej s timi, s ktorymi si viac rozumel... ale aj tak najlepsie je byt neutral - vzdy si najdes niekoho, s kym sa da vypit si... :D
Majka16
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majka16 »

Nás je v triede 24 báb a tiež sme porozdelované, ale zase nie je to také, že by sme sa nenávideli, ale nemôžeš si s každým padnúť do oka. Nejaké väčšie hádky sme ešte nemali,ani sme sa nepobili (jedine ak zo srandy :twisted: ) ,ale niekedy je dosť ostrá výmená názorov,ale nakoniec je všetko v poriadku. A čo sa týka tvojho problému, ich to určite prejde :wink:
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Noo aj my mame v triede skupinky .. ale zas niejaky boj o moc alebo nieco noo myslim ze nehrozi .. je to skor o tom ze v triedu su aj chalani s ktorymi si moc nemam co povedat ... kazdy drzi a je s tym s kym mu je fajn a ostatnych ma v dupe :D ... ale osobne proti nim nemam nic a zas ked su niejake väcsie triedne akcie tak je to pohodka s kazdym sa daaa ................................. a niejaka bitka o moc :D omg aky to ma zmysel ? aka moc ? co bude väcsi šéf v triede ? :D :roll: ...ta sak chalanov to raz omrzi .. ale je to podla mna blbe mlatit sa este aj jedna trieda jeden kolektiv ...
Napísať odpoveď