Pomoc s ramkou do notebooku
-
Mixalesko
Amateur
Pomoc s ramkou do notebooku
Zdravim, mam problem, do notebooku si chcem kupit novu ramku. stara je so dimm ddr 333MHz. Otazka je ci mi tam pojde aj 400MHz. Ak vie niekto pomoct prosim poradte. Notebook je ASUS a6u.
-
ezechiel88
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ale bacha na dalsiu vec.. NB nie je to iste ako PC. Nie kazda RAM pasuje do kazdeho booku.. 
Ja teraz idem kupovat ramku (menit mi ju budu v tom obchode, ze ci vobec mi pojde).
Otazka: Co mam kupit: 2x1GB, alebo 1x2GB a neskor dokupit dalsiu 2GB?
Viem, ze ani Vista 32bit nepodporuje 4GB ram, ale tak to by mohli neskor vyriesit nejakym updatom..
Ja teraz idem kupovat ramku (menit mi ju budu v tom obchode, ze ci vobec mi pojde).
Otazka: Co mam kupit: 2x1GB, alebo 1x2GB a neskor dokupit dalsiu 2GB?
Viem, ze ani Vista 32bit nepodporuje 4GB ram, ale tak to by mohli neskor vyriesit nejakym updatom..
A notebook ti zobere 4GB pamate? Pretoze som si neni isty ci to beru vsetky.
K tej podpore 4GB RAM v 32 bit OS, to sa neda vyriesit ziadnym updatom, 32bit OS nikdy nebude vyuzivat 4GB RAM.
K tej podpore 4GB RAM v 32 bit OS, to sa neda vyriesit ziadnym updatom, 32bit OS nikdy nebude vyuzivat 4GB RAM.
zdroj:pctuning.czDnes není problém vložit do počítače 4 a více GB paměti, ovšem 32bitový systém obecně využije méně (hodnota se může pohybovat asi mezi 2 a 3,8GB, podle konkrétní konfigurace). Tento na první pohled podivný fakt má však jednoduché vysvětlení - v rámci prvních 4GB paměti totiž musí být namapován i některý hardware, jako například paměť grafické karty, a proto i když fyzicky 4GB RAM opravdu máte, její část je rezervována právě pro takovýto hardware. Maximum, které na systémech Windows využijete, je 3,12GB (to je limit Windows), a pokud máte hodně přídavného hardwaru, nebo high-end grafickou kartu s velkou pamětí, je použitelné paměti ještě méně. Proto tedy v běžném 32bitovém systému nelze využít celé 4GB paměti, ani kdybyste se rozkrájeli.