"Darcovstvo krvi"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
sKoReC
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sKoReC »

môžem darovať krv aj keď mám menej ako 18 rokov ? kamarát je teraz v nemocnici s dosť vážnou chorobou a myslím že by mu moja krv mohla pomôcť, keďže mám krvnú skupinu 0 pozitív.

EDIT: kua to ani keď pôjde o život tak nie ? :x
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

sKoReC napísal:môžem darovať krv aj keď mám menej ako 18 rokov ? kamarát je teraz v nemocnici s dosť vážnou chorobou a myslím že by mu moja krv mohla pomôcť, keďže mám krvnú skupinu 0 pozitív.
sorry, myslim ze nemozes pokial nedovrsis vek 18rokov.
k teme:
odkedy mam 18 rokov som bol darovat 2x zatial, o dake 3-4 mesiace pojdem znovu :)... je to dobry pocit mozno niekomu zachranit ci predlzit zivot.. a aj ja mam z toho nieco, krvny obraz + testy zadarmo, mam dobry pocit ze by som mal byt zdravy..

EDIT > sKoReC.. je mi luto ale asi ani ak pojde o zivot, moja mamina mala leukemiu a nemohol som ist ani na vysetrenie ci nemam potrebne a zhodne krvotvorne bunky.. nemal som 18, tiez jej slo o zivot... :(
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

este som krv nikomu nedaroval,nemam rad ihly, ani ked mi beru krv alebo ma idu ockovat, sice neodpadavam, ale zasadne to nemusim
keby bolo treba darovat krv blizkej osobe tak by som asi nevahal
piskota224
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa piskota224 »

ano ..bola som darovat krv pred tyzdnom a tesila som sa na to...sice ma to dve hodiny po tom polozilo na dva a pol dna.....ale to nevadi,za ten dobry pocit to stalo... :)
expo-br
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa expo-br »

Seruste ja tiež chodím darovať ale nie krv ale krvnú plazmu je to úplne v pohodicke odber trvá asi tak hodinku, no som spokojny a rád že to niekomu pomôžem.
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

uz som bol tento 4krat ale ako pride januar ide znova chcem inac krv mozte darovat muzi kazde dva mesiace len 4razy do roka zo zenami to neviem ako btw paci sa my ze mam vsetky mozne testy na choroby zadarmo ved my aj zistili zvysene atl ale to je tim ze vzdicky tam idem ked som den predtim jedol mastne alebo mal opicu tak sa tej peceni ani necudujem
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

fuu tak ja by som tak rad daroval krv, ale nemozem mne len ked idu brat na prehliadke krv tak musim lezat a inde pozerat lebo mi je zle. dokonca ani na transfuzku nechcem ist zistit aku skupinu mam lebo by mi bral niekto iny ako moja sestricka ktora ma pozna a ktora to robi malou ihlou a opatrne :)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Inak ako je to s tou plaketou? Cez koho to treba riesit? Lebo napr. ja mam uz 13 odberov cize logicky mam narok na bronzovu a nedostal som nic. Nieze by mi o to nejako moc islo, len ma to zaujima.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Udeľuje to SČK, tak sa skús spýtať priamo u vás, prípadne na transfúzke ti určite budú vedeiť povedať.

Podľa vebu kríža máš nárok - čo imo znamená, že si musíš nejak zažiadať o uplatnenie nároku.
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Friseur »

Ked som bol este doma (cize pocas skoly) tak som chodil pravidelne. Mam za sebou nieco okolo 8 odberov. Prvy krat nas zobrala ucitelka zo skoly ked bola Valentinska kvapka (dali za to den volna tak preco neist :) ) Pri prvom odbere sa mi sice trosku zahmlelo pred ocami no asi po tom tretom to uz bola pohoda. Telo si na to zvyklo.
Darovat krv sa snazim ist aj nadalej ked som obcas doma no nebol som uz asi nieco vyse roka. Hadam to vo februari napravim :wink:
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

akurat som sa prave vratil zo svojho druheho doberu... :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hej, toto mi nejak uslo :)

V pondelok som sa stal darcom.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Rad by som daroval krv, ale proste nemozem, ked vidim ihly tak hned mi prijde zle.Zo mna krv, len tak lahko nikto nedostane.Naposledy co mi brali krv na hematologii tak som tam kur*a odpadol.To je strasne, takze darcovstvo krvy a ja, to proste nejde k sebe. :? Takze ja asi krv nikdy nedarujem. :)
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

na ihlu sa nemusis pozerat ani ja to nerobim aspon pokial to nepichne potom uz pohoda
Plasmon
Darca
Darca

Gajdy:No by som povedal, ze az nie tak od ihiel mi je zle, ale potom ked vytiahne ihlu zo mna prec tak potom pride koniec. :?
Loomy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Loomy »

ja som bol raz darovat krv -- pozeral som sa na tu hrubu ihlu ako zo mna tahala krv a nejak mi to nevadilo ale potom som vraj strasne zbledol a citil som sa ze odpadnem.. nedokazal som sa postavit a musel som tam lezat s nohami dohora aby mi stiekla krv (do srdca, hlavy?) a potom ked mi bolo dobre som mohol ist prec... vraj to len prvykrat je take, ale ziadny druhykrat nebol.
Plasmon
Darca
Darca

Loomy:No ale u mna to neplati, ze je to len prvykrat take.Ja som uz sa svoj zivot zazil mrte odberov a vzdy som odpadoval, skor by som povedal, ze pri odbere mi este nikdy nebolo dobre. :)
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

plasmon napísal:Gajdy:No by som povedal, ze az nie tak od ihiel mi je zle, ale potom ked vytiahne ihlu zo mna prec tak potom pride koniec. :?
Tak jej povedz nech ju nevytahuje 8)
Ale vazne. S tymto som mal tiez problem ale to len vtedy, ked bola neskusena sestricka a mala malo ruk. Cize mi dala tampon a povedala aby som si to pritlacil, no a ona vytiahla ihlu mne spod prstov. Vtedy ked som citil tu dlzku (ako bola daleko pichnuta) tak som to mal riadne namale ale ustal som. :wink:
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

tak ja som bol prvy krat na odbere tento polrok asi v novembri v nasej skole kde sa to robi kazdy polrok raz. najviac som sa bal ci prejdem tymi testami rped tym ale podarilo sa. potom si tam trochu polezat kym vas vyciciavaju. den volna za 400ml(asi :? ) ktore niekomu mozu zachranit zivot :wink: . najblizsie ked sa to bude na skole poriadat urcite idem zase :cookies:
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

Ale ty nemusis cakat kym ta v skole vyzvu. Kludne tam mozes ist aj sam kazde tri mesiace. Myslim, ze triedna by ti to mala ospravedlnit ak ti ide o to volno. Skus s nou pokecat. :wink:
Napísať odpoveď