Chat

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Chat

Príspevok od používateľa jorg22 »

Spravil som si jednoduchy chat v PHP + javascript aby sa stranka nemusela stale refreshovat.Pouzil som javascriptovu funkciu XMLHttpRequest.V javascripte som len zaciatocnik.Stred stranky sa mi obnovuje kazdu sekundu a ked tam nieco oznacim mysou ze to chcem skopcit tak vzdy pri refreshi sa oznacenie zrusi, dalo by sa to nejak spravit aby to nerusilo oznacenie?
Tu je ten chat:
http://sg1-team.php5.sk/
Ak by ste mali este nejake lepsie vyuzitie funkcie XMLHttpRequest tak aby sa menej zatazoval server mozete napisat.
Thx
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

nie je to funkcia ale trieda, a možno o tom nevieš, ale ten chat si robil v ajaxe ;)
a k tomu označeniu: nie, nedá, ten obsah zmizne a objaví sa znovu, preto ti zruší označenie. A ak chceš menej zaťažovať server, daj refreshrate na viac ako sekundu
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

daj si refreshovat len obsah a nie inputy
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

aha thx som daco tusil ze to robim v Ajaxe vela o tom neviem kod som si len skopcil a upravil.
A inputy sa mi nerefreshuju iba obsah.
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

ak si dam v tom chate nick a a odoslem to, tak sa trosku zhaluzi...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Možno by mal kontrolovať, či sa niečo zmenilo a iba v tom prípade by si poslal (najlepšie iba nové) riadky. Inak by si poslal späť iba čas poslednej kontroly (a ten by sa uložil a pri ďalšej obnove by sa odoslal, aby server mohol skontrolovať, či má novšie údaje).
Taktiež by som to neprepisoval celé cez innerHTML, ale by som tam radšej pridával nové riadky (neviem, či to máš v tabuľke, alebo nejako inak) a prípadne by som staré vymazal...
Napísať odpoveď