DLH krajin tretieho sveta

Diskusie na politické témy...
jimino
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

DLH krajin tretieho sveta

Príspevok od používateľa jimino »

Zalozil som temu, ktora by sa mala venovat problematike dlhov najchudobnejsich krajin. Rad by som tu privital nejake nazory na sucasnu situaciu, popripade linky na nejake clanky apod.

V poslednom case je totizto okolo chudoby dost ticho. Media opat "zabudli"...

na uvod - trosku zasvatenia do konspiracie :) http://www.paradigma.sk/redakcny_system ... %ED%20svet
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

a komu su tie krajiny zadlzene? som myslel ze europa a amerika takym krajinam dava nenavratne pozicky....ci je to inak?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Mne sa zdá,že je to inak..v podstate je to neávratná pôžička..lebo s5ného vrátenia sa asi nikdy nedočkáš..aj keď boli tie tsunami,tak sa odpúšťalo strašne veľa dlhov..Sa mi zdá,že aj Slovensko čo to poodpúšťalo..a k tým dlžobám..myslím,že by sa malo požičiavať..ale na celkom iné účely..Napr. aj UNICEF čo som pozeral naposledy dokument,tak som videl,ako im nenosia jedlo,ale ako ich učia pracovať..dopestovať si tie základy..alebo ešte viac a potom to predávať..teda v podsate sa starať sám o seba..a to si myslím,že je správne..nikomu by nemalo nič zadarmo padať do rúk..pretože potom čaká a neskôr čaká stále viac.. :(
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom napísal:Mne sa zdá,že je to inak..v podstate je to neávratná pôžička..lebo s5ného vrátenia sa asi nikdy nedočkáš..aj keď boli tie tsunami,tak sa odpúšťalo strašne veľa dlhov..Sa mi zdá,že aj Slovensko čo to poodpúšťalo..a k tým dlžobám..myslím,že by sa malo požičiavať..ale na celkom iné účely..Napr. aj UNICEF čo som pozeral naposledy dokument,tak som videl,ako im nenosia jedlo,ale ako ich učia pracovať..dopestovať si tie základy..alebo ešte viac a potom to predávať..teda v podsate sa starať sám o seba..a to si myslím,že je správne..nikomu by nemalo nič zadarmo padať do rúk..pretože potom čaká a neskôr čaká stále viac.. :(
j mas pravdu, bolo by to potom ako u nas s nasou "mensinou"...a tam by tie prachy aj tak pouzili na nakup dasich a dalsich kalachov apod aby sa tam mohli medzi sebou mydlit ako to robia vlastne stale (mam na mysli Afriku)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Hej a v tomto máš zase pravdu ty..ale nemôžeš to brať celkom čierno-bielo..lebo som sa naučil,že nič sa nedá brať čierno-bielo..niesú všetci teroristi..ale napr aj čo viem,že sa im tam nosila humanitná pomoc v podobe jedla a vody..tak čo si pamätám sa to vždy dostalo do rúk nesprávnym ľuďom..a potom sa s tým kupčilo :shock: a myslím,že toto nebolo cieľom humanitárnej pomoci.. :?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ale ja vobec nemam na mysli teroristov ale pozri si afriku tam vsade mas kadejakych diktatorov co sa kosia s povstalcami, alebo povstalcov co sa kosia medzi sebou, alebo aj diktatorov kosiacich sa medzi sebou...tam proste su organizovane skupiny z ktorej kazda chce moc, o demokracii sa skoro v ziadnom africkom state (myslim tie chudobne staty, nie tunisko apod) neda hovorit. do strednej a juznej afriky by som sa nevybral ani nahodou tam bud ta hned co vystupis z lietadla zastrelia alebo zajmu a budu ziadat od tvojho statu miliony dolacov...aby si za ne mohli kupit dalsie zbrane atd....
Napísať odpoveď