vyber plastov na bike

O športe...
yoplin
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

Dieg0: skus pozriet michelin transworld city su to 1,5" s dlhou zivotnostou. zevraj az 6000km.
a este ked jazdis vacsinou po ceste dlhe trate, nebolo by lepsie kupit iny typ bicykla?
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

No ja vam chcem iba oznamit ze uz mam maxxis highroller 2.35 a som zatial spokojny :)
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

hojko napísal:V tom sme sa rozhodli odbocit, zacal som spomalovat a zatocil som, no vzalo mi zadne koleso na dazdi do smyku a uz som sa videl gulat sa po betone, nohu som mal pritom v kosikoch na pedaloch, takze dat nohy pri pade by som asi nevsimol, ale podarilo sa mi vsetko ustat.
to sa ti stane (na cestnom biku) aj bez toho či je dážd a ceš odbočiť.. stačí ked ideš rýchlejšie cca tých 40 a zabrdís iba zadnou.. zadné koleso ti potiahne a už šmykuješ.. sa mi raz stalo pff idem s kopca ešte som sa oprel do pedálou a zrazu auto predo mnou začlo brzdiť až zastavilo.. no auto to ubrzdí skorej ako ja na biku.. som pargol zadnú brzdu iba (ešte som nebol poriadne zvyknutý na cesťák) ma úplne otočilo a zastal som len pod kufrom.. tak bacha na to
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

triple: to sa ti stane aj na inom biku ako cestnom. jasne ze ked zablokujes zadne koleso, tak ide automaticky do smyku. dost by ma zaujimalo, preco pouzivas zadnu brzdu? ked treba co najrychlejsie zastavit, tak pouzijem prednu a pripadne aj zadnu. ale samostatne zadnu pouzivam len v tedy, ked idem po zadnom a uz sa idem prevalit na chrbat :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

yoplin napísal:triple: to sa ti stane aj na inom biku ako cestnom. jasne ze ked zablokujes zadne koleso, tak ide automaticky do smyku. dost by ma zaujimalo, preco pouzivas zadnu brzdu? ked treba co najrychlejsie zastavit, tak pouzijem prednu a pripadne aj zadnu. ale samostatne zadnu pouzivam len v tedy, ked idem po zadnom a uz sa idem prevalit na chrbat :D
tak na horskom kde máš plášte širšie sa to dá ustáť trochu kdežto cesťák ich má tenušké... jasné že ted nepužívam len zadnú.. ale tak v rýchlosti neodporúčam brzdiť prednou.. :lol: naprv zadnou a pribrzdievam prednou (je to trošken OT)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

treba vediet brzdit, najucinnejsie je to oboma naraz, ale predna ma vacsiu ucinnost ako zadna {ale treba mat cit pre tazisko :D }, pretoze ta nehodi do smyku

// sorry za preklep, stane sa :D :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

smejo napísal:predna ma vacsiu ucinnost ako predna
?
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

triple napísal:.. ale tak v rýchlosti neodporúčam brzdiť prednou..
tomuto nejak nechapem. ja brzdim vacsinou len prednou a je mi jedno na akom som povrchu. samozrejme v nejakom technickom si pomaham zadnou. ale inak skoro vobec. ale nechcem sa hadat, pretoze ty jazdis na cestaku. ale moj nazor na to je odlisny. je to o zohranosti s kolom a technickej dovednosti jazdca.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

yoplin napísal:tomuto nejak nechapem. ja brzdim vacsinou len prednou a je mi jedno na akom som povrchu. samozrejme v nejakom technickom si pomaham zadnou. ale inak skoro vobec. ale nechcem sa hadat, pretoze ty jazdis na cestaku. ale moj nazor na to je odlisny. je to o zohranosti s kolom a technickej dovednosti jazdca.
raz (na horskom) som sa nejako pozabudol a zmáškol som na polno prednú a bum letel som cez celý bike ako superman :lol:
smejo
Addict
Addict

treba mat cit a vediet pracovat s taziskom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pouzivat len prednu alebo len zadnu brzdu je podla mna nezmysel. Clovek sa to nauci pri freeride alebo downhille, ze co je viacej ucinnejsie a co je dobre kedy pouzivat. Osobne preferujem pouzivanie oboch brzd, casto silnejsie pouzivam dokonca prednu brzdu.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

hojko napísal:Pouzivat len prednu alebo len zadnu brzdu je podla mna nezmysel. Clovek sa to nauci pri freeride alebo downhille, ze co je viacej ucinnejsie a co je dobre kedy pouzivat. Osobne preferujem pouzivanie oboch brzd, casto silnejsie pouzivam dokonca prednu brzdu.
jasne, pouzivat treba obe. prednu tiez pouzivam castejsie, pri nejakom technickejsom jazdeni niekedy aj len zadnu alebo len prednu podla potreby.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

smejo napísal:treba vediet brzdit, najucinnejsie je to oboma naraz, ale predna ma vacsiu ucinnost ako zadna {ale treba mat cit pre tazisko :D }, pretoze ta nehodi do smyku
Predná má väčšiu účinnosť preto, že pri brzdení na ňu ide celá tvoja váha, a preto ani neblokuje - zadok sa nadľahčí ani nevieš ako, a keď je koleso vo vzduchu tak sa zablokuje.

Ja pokiaľ iba dobrzďujem (MTB) tak zľahka zadnou, ale pokiaľ potrebujem rýchlo zastaviť tak stlačím obe nadoraz - nie je problém s blokovaním, pokial je sucho alebo na asfalte. Najväčšia sranda je to v teréne z kopca, pokiaľ by tam niekto brzdil iba zadnou tak si veľmi rýchlo nabije hubu... Tou síce stále brzdím ale okamžite sa zablokuje a má mizivý účinok, preto som odkázaný na prednú. Tú treba ale povolovať pretože by som letel cez riadidlá.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale cit treba mať samozrejme aj pre prednú brzdu.. hlavne v teréne.. buď človek preletí cez riadidlá alebo na štrku či na blate môže dostať šmyk a koleso mu újde niekde do strany a huba je narazená tak-či-tak. ;)
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

potrebovala by som malú pomoc. v tomto som laik a preto potrebujem dobrú radu. chodím sa byciklovať a mám problém na jemnom štrku, dosť sa mi to šmýka,hlavne na zadnom kolese a to hlavne do kopca. mala by som si tam dať plášť s väčším dezénom?pomôže to ? myslím si, že by to mohlo pomôcť, ale radšej si nechám ešte poradiť. díky
p.s. crossový bike :D

// a ešte -stačí vymeniť plášť len na zadnom kolese alebo mám dať vymeniť obidva?
smejo
Addict
Addict

uzke plaste s jemnym vzorom su asi to najhorsie na strk/piesok a pod :) (zaboria sa a nemaju grip)
Steju
King
King

smejo napísal:uzke plaste s jemnym vzorom su asi to najhorsie na strk/piesok a pod :) (zaboria sa a nemaju grip)
a na mokro su este horsie.. moj lavy bok by vedel rozpravat :)

- k tomu strku, sirsie s vyssim vzorkom by mali pomoct, a zadny by stacit nemal.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

njn.. a o potrebe lepšieho plášťa aj dopredu obzvlášť za mokra by zase vedela rozprávať moja papuľka a tachometer.. ;)

Tým však zase získaš veľký odpor na asfalte, takže si dobre zváž, čo hlavne potrebuješ.. (podľa toho, čo prevažne jazdíš)..
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

brm napísal:njn.. a o potrebe lepšieho plášťa aj dopredu obzvlášť za mokra by zase vedela rozprávať moja papuľka a tachometer.. ;)

Tým však zase získaš veľký odpor na asfalte, takže si dobre zváž, čo hlavne potrebuješ.. (podľa toho, čo prevažne jazdíš)..
síce jazdím občas aj na asfalte, ale hlavné je pre mňa neroz****ť si kotrbu len kvôli tomu, že sa šmiknem na štrku. niekedy mi dosť lepí na ňom.
Steju
King
King

in your world napísal:síce jazdím občas aj na asfalte, ale hlavné je pre mňa neroz****ť si kotrbu len kvôli tomu, že sa šmiknem na štrku. niekedy mi dosť lepí na ňom.
a to kde jazdievas na strku ? 8-) bikujes po strkovisku ci ako?
Napísať odpoveď