taka otazocka dost ma fascinuju soundtracky, najma tie instrumentalne. som zvedavy ze ci sa sklada hudba pred natocenim filmu alebo po a este podla coho sa skladaju ?
muffy69 napísal:taka otazocka dost ma fascinuju soundtracky, najma tie instrumentalne. som zvedavy ze ci sa sklada hudba pred natocenim filmu alebo po a este podla coho sa skladaju ?
Myslim si, ze je to ako ked ti niekto robi hudbu do textu. Spravi sa 20 trackov a reziser alebo neviem kto uz len povybera a dalej upravi podla potreby.
aj gympl v pohode...ale pacil sa mi mrtne aj resident evil 1 ten na zaciatku a 28 weeks later... a k tomu gymplu...ten soundtrack je z indy a wich albumu ktory vysiel dobre davno predtym a je len skrateny a troska upraveny ze tam rapuje len indy takze neviem ci to je vyhradne spravene pre gympl soundtrack...
TomAss napísal:aj gympl v pohode...ale pacil sa mi mrtne aj resident evil 1 ten na zaciatku a 28 weeks later... a k tomu gymplu...ten soundtrack je z indy a wich albumu ktory vysiel dobre davno predtym a je len skrateny a troska upraveny ze tam rapuje len indy takze neviem ci to je vyhradne spravene pre gympl soundtrack...
jj presne nato som myslel ked som zakladal tento topic je tu aj tema na soundtracky vseobecne ale v tejto teme som cel spisat daky zoznam fakt dobrych skladieb zlozenych pre film ktore inde ako v danom filme nezazneju aj ked napr Iron Maiden zacinal Rock in Rio skladbou z Artusa takze ta skladba obcas asi predsa len zaznie v radiu lebo je sucastou tej skladby preto som ako vzor uviedol Star Wars
TomAss napísal:aj gympl v pohode...ale pacil sa mi mrtne aj resident evil 1 ten na zaciatku a 28 weeks later... a k tomu gymplu...ten soundtrack je z indy a wich albumu ktory vysiel dobre davno predtym a je len skrateny a troska upraveny ze tam rapuje len indy takze neviem ci to je vyhradne spravene pre gympl soundtrack...
jasne, ze neni spraveny len pre film, ved tie songy su v albume Hádej Kdo.
Pre mna je hadam najlepsi soundtrack od Dannyho Elfmana k filmu The Nightmare Before Christmas...vynikajuco sa to pocuva...teda skor pocuvalo...nejakym nedopatrenim som ho vymazal a uz ho neviem najst