Prepis auta
Prepis auta
caute pls co budem potrebovať ked predávam auto s Prievidze do Ziliny AUTO JE NA PRIEVIDSKYCH ZNACKACH!!!
Ak ty predavas auto a sa dohodnes tak ze vsetko na seba berie kupujuci (vecsinou to tak byva) tak ty nepotrebujes nic iba pristavit auto na obhliadku so vsetkymi dokladmi a ist zrusit zakonnu poistku, zaroven kupujuci potrebuje mat uzavretu poistku na tvoje auto 1000SK kolok a spolu sa stretnete na jednom inspektorate. Pride ujo policajt skontroluje auto od teba vezmu papieriky od auta a potom to riesia uz len s kupujucim 
Ak by si kupujuceho splnomocnil na tieto ukony staci ked zrusis poistku, novy majitel si auto odvezie na PD znackach, v ZA ho poisti a na zaklade splnomocnenia odhlasi odovzda znacky a zaroven prihlasi, tak nejak by to malo byt. Na autobazar.eu je aj tlacivo splnomocnenia a vo fore je o tomto dost vela popisane tak si to urcite pozri.
Gajdy: Poistku treba uzavriet na toho na koho sa bude motorka prihlasovat, teda na teba, poistit mozes aj neprihlasenu motorku, neskor po prihlaseni poistovni udaje doplnis.
//ak sa mylim opravte ma
Gajdy: Poistku treba uzavriet na toho na koho sa bude motorka prihlasovat, teda na teba, poistit mozes aj neprihlasenu motorku, neskor po prihlaseni poistovni udaje doplnis.
//ak sa mylim opravte ma
upresnim to. ked prihlasujes, tak poistku uz MUSIS mat uzavretu. bez toho ti auto/motorku neprihlasia.Syfon napísal: Gajdy: Poistku treba uzavriet na toho na koho sa bude motorka prihlasovat, teda na teba, poistit mozes aj neprihlasenu motorku, neskor po prihlaseni poistovni udaje doplnis.
//ak sa mylim opravte ma
skusim zhrnut prepis do par zrozumitelnych bodov:
- povodny majitel ide do poistovne a zrusi poistku
- novy majitel ide do poistovne a uzatvori novu poistku na zaklade este povodneho TP bez udania EC a cisla TP (tieto udaje staci nadiktovat cez telefon po vydani noveho TP). poistovna vystavi zmluvu
- povodny majitel ide na policiu a vyplni malu ziadost na odhlasenie auta na majitela XY, kde su potrebne udaje ako cislo OP, adresa, atd (tymto sa stava voz odhlasenym a zacala plynut lehota tusim 14 dni na moznost prihlasenia auta)
- povodny majitel odovzda TP novemu majitelovi a tymto sa skoncili vsetky povinosti povodneho majitela
- novy majitel vyplni velku ziadost o prihlasenie a moze dat overit VIN (tento ukon je mozne spravit aj pri prihlasovani. lepsie je tento ukon robit v mensom meste, kde je menej ludi a overenie je tym rychlejsie. v BA je prihlasenie zabavka na 4-5 hodin aj s overenim. je potrebne mat ofoteny TP, aby nebolo treba vyplnat vsetky informacie o voze. je toho cela strana a trva to dost dlho. policia akceptuje aj ofoteny TP. usetri to dost casu)
- novy majitel pride aj s autom na policiu vo svojom meste (na povodnych EC) s dokladmi:
TP (ak TP pozostava z maleho a velkeho, su potrebne oba), OP, velka ziadost aj s prilohou o overeni VIN, EC, zmluva o uzatvoreni poistky (pozor, nie je potrebne ju mat uz zaplatenu. staci len zmluva), 66 Eur kolok (cenou si nie som 100% isty)
- novy majitel odmontuje EC, ktore zoberie so vsetkymi ostatnymi dokladmi na policiu. ak nie je overene VIN, je potrebne ho dat overit
- policajt zhrabne vsetky potrebne papiere a vyda novy TP spolu so znackami prislusneho okresu
tymto je voz prihlaseny. dalej odporucam ist na TK a EK s poslednymi protokolmi o vykonani TK a EK a nechat si vystavit nove karticky o TK a EK. nalepky na skle zostavaju. toto stoji cca 20 Eur (zalezi od toho kde bola TK a EK robena a kolko si kto vypyta). technik overi VIN (zase. je to nezmysel za ktory sa plati. VIN bolo overene uz na policii. zn: byrokracia), zoberie povodne protokoly a karticky a prinesie nove karticky a nove protokoly, ktore su prazdne (nechapem aky ucel by mali plnit).
dalej odporucam vybavit si este karticku k foliam na sklach pre tych, co folie maju. karticka sa zvycajne viaze na meno a EC. ja som si vybavil karticku v Caroline (distributor 3M folii), ktora sa viaze na VIN a meno.
to by bolo asi vsetko. vsetky tieto veci dokopy sa daju vybavit za dva dni. dufam, ze to niekomu pomohlo.
-
Tripmaster
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Takze ked kupujem auto mimo mojho okresu, musim si poistku vybavovat v cudzom okrese?- novy majitel ide do poistovne a uzatvori novu poistku na zaklade este povodneho TP bez udania EC a cisla TP (tieto udaje staci nadiktovat cez telefon po vydani noveho TP). poistovna vystavi zmluvu
A este mam otazku k tej velkej ziadosti o prihlasenie: to sa vypisuje pre cudzi ODI?