hry od valve

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...

tak ako to je podla vas?

ano su to plnohodnotne hry
27
63%
nie niesu to plnohodnotne hry ale iba mody
16
37%

Celkom hlasov: 43

Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

hry od valve

Príspevok od používateľa Hotwire »

zakladam tuto temu po nezhodnuti sa na tomto nazore s KoCim po icq, tak by som chcel vediet aky na to maju nazor este ini ludia. takze: co si myslite su ostatne hry okrem HL a HL2 od valve normalne plnohodnotne hry alebo su len akesi modifikacie na HL a HL2? ja si myslim ze to jednoznacne niesu plnohodnotne hry pretoze su to len akesi mody s pozmenenym interface a mozno nejakymi texturami apod. maximalne sa daju brat ako budgetovky. KoCi si ale mysli ze su to plnohodnotne hry a prirovnaval to k tomu ze ako biohock je plnohodnotna hra aj ked bezi na UT3 engine tak ze je aj portal, CS, DOD atd plnohodnotna hra aj ked bezi a HL / source engine :roll: . co si o tom myslite vy?
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

CS a DOD boli odjakziva modifikacie, akurat neskor zistili, ze by z toho mohli mat nejake $$$ tak to zacali predavat aj standalone..
o portali by sa dalo diskutovat..ale podla mna je to skor taky velmi kvalitny mod :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

na samostatnu hru je porta velmi kratky, budgetovkou by sa to este dalo nazvat
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

CSko, DoD a dalsie boli odjakziva len mody half-life a stale k ich spusteniu bol nutny aj samotny HL pod ktorym to bezalo. navyse co ja pamatam tak aj na krabici od steamu bolo napisane pod counter strike logom "A counter-terrorism Half-Life modification", cize aj ked ste si kupili tu akoze standalone verziu tak HL ste tam mali urcite taktiez len bud sa nedal hrat alebo v nom neboli dodane singleplayer mapy
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

v pripade HL1, to bola prave komunita ktora vytvorila mody ako CS alebo DoD - v tomto pripade mozeme s kludnym svedomim hovorit o modoch.

U HL2 a vsetkych hrach zalozenych na Source Engine, nemyslim ze mozeme hovorit o akychsi modoch. Uz ani v pripade CS:S, DoD:S. O Portal ci Team Fortress 2 nema cenu diskutovat. To ze je hra postavena na rovnakom grafickom engine, este neznamena, ze sa jedna o modifikaciu HL2. Podla mojho (velice skromneho :D) nazoru, samotne CS:S, ci DoD:S a dalsie source projekty, boli samostatne vyvijane projekty za ucelom vystriedania predchodcov. Nie modifikovanim povodneho HL2, za ucelom lacneho ziskania dalsich hier.

U modifikacie v pripade Source engine som ochotny hovorit len v pripade HL2:DM, ktory vyuziva komplet interface hry HL2, nesuvisi nijak s pokracovanim hry a nadvazovanim pribehu ako datadisky etc.

V pripade Portal je tazko hovorit o plnohodnotnej hre, slo viacmenej o pokus - ci hraci takyto herny koncept stravia - a za tymto pokusom stoji velky kus prace, kreativity a predovsetkym originality, ktoremu by sa skorej ako "budgetovka" ci "plnohodnotna hra" dalo hovorit ako predstavenie herneho konceptu formou hratelneho technologickeho dema. Napriek tomu toto demo daleko prekonava svojou hratelnostou mnozstvo plnohodnotnych titulov, ponuka daleko viac herneho casu nez tomu bolo v pripade hratelneho techdema HL2: Lost Coast (ukazka moznosti vylepseneho Source engine).

Berme preto HL1 + modifikacie ako jednu plnohodnotnu hru s modifikaciami (ake zjednodusene heh), a HL2 s dalsimi Source produktami ako na sebe nezavislych plnohodnotne vyvinutych hrach.

Moj nazor sa nemusi lubit kazdemu, rovnako ako mne sa nelubi sposob, aky zvolil autor temy pre "hladanie pravdy" v sukromnom rozhovore.
Sheep
Addict
Addict

vydanim HL2 sa valve nezabudli, tak invovali aj ich ostatne popularne mody jako CS ci DoD, TS a dalsie... len uz ich rendererom nie je upraveny Quake engine ale Source engine to je vsetko asi, este aj adresarova struktura je odost podobna s 1ou

v podstate ten source engine je zajimavy tym ze su v nom 24bitove textury a sprity narozdiel od stareho kde boli len v hlbke 256, avsak interface a hratelnost hry sa velmi nezmenila, akurat su tam ine modely a mapy, ked ste hrali HL source teda cistu konverziu do source enginu moc sa tam toho nezmenilo

stejne sa to jak u HL1 tak u 2ky pusta tiez vsetko cez parametre suboru hl2.exe(predtym hl.exe)

KoCi ozaj ta tu nepresviedcam o svojom, no s uplnou instotou mozem tvrdit ze CS:S DoD:S atd su stal len addonmi do originalneho HL nic vic :wink:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

spustanie hier mozme z uvahy o modifikaciach vynechat, rovnako ako adresarovu strukturu, ci prevod do noveho enginu (aj ked tu som s tebou mozem suhlasit len u HL: Source - tam je to naozaj len o prevedeni do ineho enginu - ziadne nove prvky, novy pribeh atd).

V pripade zmeny engine, by sme potom mohli tvrdit, ze kazde dalsie pokracovanie C&C je len prevedenim do noveho engine, a teda ziaden zo serie by nebol plnohodnotna hra? Dovolim si nesuhlasit :)

Zrejme si pod pojmom "Plnohodnotna hra" predstavujeme kazdy nieco ine ;)
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

KoCi má pravdu.
Je to absolútne jedno či hra niekedy bola alebo nebola modifikácia - Team Fortress bol tiež mod, bol to mod pre Quake II (či nebodaj jedničku - neviem teraz z rána :D) a ako sa dnes dvojka predáva - predáva ho síce Valve, ale povedať že je to mod pre HL2 je riadne pritiahnuté za vlasy, to potom sa rovno bavme o Bioshocku ako bombovej modifikácii pre Rainbow Six: Vegas, obidva bežia na Unreal Engine 3...
O Episode One, Two, Three, Onehundredseventyfour je to už iná káva - to už by som nazval platenými modmi, lebo ani dĺžku nemajú "datadiskovú"
Day of Defeat a Counter Strike mody sú. Ich prechod do Source enginu už mod nie je. Niekto môže namietať že ich hlavné adresáre, cstrike a dod (hovorím o DZ verzii, Steam je na tom rovnako len je iný postup) stačí skopírovať ako nejaký mod do priečinka s HL2 a pôjde - to už netreba brať že je to mod, proste je to vychytávka enginu.
Sheep
Addict
Addict

KoCi napísal:spustanie hier mozme z uvahy o modifikaciach vynechat, rovnako ako adresarovu strukturu, ci prevod do noveho enginu (aj ked tu som s tebou mozem suhlasit len u HL: Source - tam je to naozaj len o prevedeni do ineho enginu - ziadne nove prvky, novy pribeh atd).

V pripade zmeny engine, by sme potom mohli tvrdit, ze kazde dalsie pokracovanie C&C je len prevedenim do noveho engine, a teda ziaden zo serie by nebol plnohodnotna hra? Dovolim si nesuhlasit :)

Zrejme si pod pojmom "Plnohodnotna hra" predstavujeme kazdy nieco ine ;)
podivaj polnohodnotna hra bol v tomto pripade iba Half-Life 2
CS:S je sice v novom engine tiez ale zmenilo sa nieco? je to ciste sietova suticka takze pribeh nema, proste odznova prerobili mapy a aj modely do noveho enginu

ako myslite si co chcete to je jedno, ale aspon technciky toto plne samostatne hry niesu, su to proste dodatky ku HL a to je vse :wink:
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

no jednoznacne HL2,HL2:Episode One,HL2:Portal,CS:Source,ale na 1vom mieste CS 1.6 :wink:
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

o čom sa tu hadate ved to je uplne jedno co je a co nieje modifikacia hlavne je to ze su to vsetko super hry viva la Valve :smt024
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

by som povedal ze v poslednej dobe su hry od valveho jedine hry. To co robia ostatni "uzasni" programatori, designeri a neviem este aka odnoz to sa hrami neda nazvat. Ano, ma to super grafiku [Crysis], ano ma to giganticku rozlahlost [Gothic 3], ano je to najlepsie MMOPRG [WoW], ale stale sa nechytaju napriklad na jednoduchy Portal, alebo Team Fortress 2 co sa tyka najpodstatnejsieho faktoru hier a tym je zabava. V TF2 mam nahratych za posledne dva tyzdne 21 hodin, co neni nic moc, ale ziadna hra mi za 800 SKK ci kolko ma to cele stalo nedala tolko zabavy, ako prave TF2. Detto portal, bol zadarmo k brachovmu orange boxu a spica hra, ktorej koncovu pesnicku pocuvam doteraz. Co Half Life, to pecka a skvela zabava. Proste v hrach v konecnom dosledku nejde ani o grafiku, ani o napady, ani o pribeh, ale o cele spracovanie. Cize grafika na urovni, nemusi byt cutting edge ako v Crysise, napady v tych vedie naozaj asi len Valve, pribehy su myslim ze povsimnutiahodne...
Sheep
Addict
Addict

uplink napísal:by som povedal ze v poslednej dobe su hry od valveho jedine hry. To co robia ostatni "uzasni" programatori, designeri a neviem este aka odnoz to sa hrami neda nazvat. Ano, ma to super grafiku [Crysis], ano ma to giganticku rozlahlost [Gothic 3], ano je to najlepsie MMOPRG [WoW], ale stale sa nechytaju napriklad na jednoduchy Portal, alebo Team Fortress 2 co sa tyka najpodstatnejsieho faktoru hier a tym je zabava. V TF2 mam nahratych za posledne dva tyzdne 21 hodin, co neni nic moc, ale ziadna hra mi za 800 SKK ci kolko ma to cele stalo nedala tolko zabavy, ako prave TF2. Detto portal, bol zadarmo k brachovmu orange boxu a spica hra, ktorej koncovu pesnicku pocuvam doteraz. Co Half Life, to pecka a skvela zabava. Proste v hrach v konecnom dosledku nejde ani o grafiku, ani o napady, ani o pribeh, ale o cele spracovanie. Cize grafika na urovni, nemusi byt cutting edge ako v Crysise, napady v tych vedie naozaj asi len Valve, pribehy su myslim ze povsimnutiahodne...
suhlasim s tebou, ale nie kazdeho musi naplnat prave HL alebo jeho mody, tudiz podla mna niekto hraje len hry s nadupanou grafikou, iny zase hraje len hry jedneho zanru dalsich zase bavi len MMORPG, takze je to prilis individualne aku davku zabavy ti da ktora hra, konkretne ja som za HL presedel velmi vela hodin skoda ze mi skoncil steam este predtym ako vysli epizody a portal :wink:
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

SSemteXX napísal:no jednoznacne HL2,HL2:Episode One,HL2:Portal,CS:Source,ale na 1vom mieste CS 1.6 :wink:
O čom je reč???
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No uplink ma uplnu pravdu, aspon pokial ide o Crysis, to bolo mohutne propagovane, ale co hratelnost? Ano, mozete postrielat palmy a funguje tma fyzika, ale inak je to viacmenej nuda. Presne tak ako Far cry, ktory na minimalnych detailoch snad ani nikoho nebavil.
TF2 ma jednoduchu grafiku a pritom ho dokazem hrat 2 hodiny bez mihnutia oka.
Ale...ak beriete hru ako plnohodnotnu iba vtedy, kde ma vlastny pribeh a teda singleplayer, tak tieto nove hry od Valve plnohodnotnymi nie su. Ale ak to beriete v pomere cena/hracia doba bez unudenia, tak su to asi najlepsie hry na trhu. Rozumna cena, ktora ma neodradila, nie ako nfs Carbon, ktory pri uvedeni stal tusim 1700 Sk a hracia doba bola tak naurovni 6-8 hodin...
A uz aj s Toyom som preberal to, ze podla mna sa oplati hru kupit, iba ak je to multiplayerovka, pretoze slubuje vela hodin zabavy pocas dlhej doby :)
No ale to som uz odbocil...v rpvom rade potrebujeme definiciu plnohodnotnej hry. Pretoze zatial za budgetovku povazujem iba Audiosurf.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

tiez mam ten nazor, ze to plnohodnotne hry niesu - obsahuju len multiplayer a ja plnohodnotnou hrou by som to nenazval. Aj kvoli tomu, ze to je len prepracovane. Mate stale ten pocit akoby ste tu hru uz hrali, len inak to vyzera. A na 100% ze to robili kvoli peniazom... Vsetko sa dnes robi kvoli peniazom a ani Valve nieje vynimku. Toto sa bude opakovat aj ked vyjde hl3... potom bude portal 2, cs s 2, atd...
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

rochedo napísal:tiez mam ten nazor, ze to plnohodnotne hry niesu - obsahuju len multiplayer a ja plnohodnotnou hrou by som to nenazval. Aj kvoli tomu, ze to je len prepracovane. Mate stale ten pocit akoby ste tu hru uz hrali, len inak to vyzera. A na 100% ze to robili kvoli peniazom... Vsetko sa dnes robi kvoli peniazom a ani Valve nieje vynimku. Toto sa bude opakovat aj ked vyjde hl3... potom bude portal 2, cs s 2, atd...
no a? nech ja aj Half-Life 134 ak bude stale dobry a zabavny. furt lepsie ako kazdorocne sracky od EA a inych co neprinasaju nic nove a unudia po 2hodinach
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Toy M@ch!n3 napísal:no a? nech ja aj Half-Life 134 ak bude stale dobry a zabavny. furt lepsie ako kazdorocne sracky od EA a inych co neprinasaju nic nove a unudia po 2hodinach
no ako ktore.. MoH seria bola fajn...
ale ostatne tj.. i ked niekedy ma strasne bavila fifa a NHL hlavne...
ale na HL sa to urcite nechyta..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

rochedo napísal:tiez mam ten nazor, ze to plnohodnotne hry niesu - obsahuju len multiplayer a ja plnohodnotnou hrou by som to nenazval. Aj kvoli tomu, ze to je len prepracovane. Mate stale ten pocit akoby ste tu hru uz hrali, len inak to vyzera. A na 100% ze to robili kvoli peniazom... Vsetko sa dnes robi kvoli peniazom a ani Valve nieje vynimku. Toto sa bude opakovat aj ked vyjde hl3... potom bude portal 2, cs s 2, atd...
No pri TF2 alebo CS nemam pocit, ze by som to uz hral. A seria Half-life je podla mna najlepsou hernou seriou. A ako napisal Toy - EA vydava nove diely kazdy rok a je to coraz horsie...Valve radsej pocka, vyda nieco kratsie, ale vzdy je to zabavne. A ze to robia pre peniaze? To je mi uplne jedno, ak je to dobra hra, tak nie je problem zaplatit. To mas tak ako ked prides do restauracie - za vyborne jedlo rad zaplatis, za nejaky sajrajt ktroy ti vzdy iba trochu inak okorenia ta potom uz platit nebavi.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Šu-Do napísal:no ako ktore.. MoH seria bola fajn...
ale ostatne tj.. i ked niekedy ma strasne bavila fifa a NHL hlavne...
ale na HL sa to urcite nechyta..
no ano,MoH serie su fajn,ale su strasne kratke,a jednoduche,rychlo sa ich da prejst ... :?
Napísať odpoveď