jak v Raftakoch....ZitePunkom napísal:Neviem,kámo zahodiť toľko ročný vzťah..to by si fakt neskôr mohol ľutovať..aj keď nejde o prežité roky,ale o to,čo všetko si so svojou Láskou zažil..Ten stereotyp je pochopiteľný..sedem rokov je raz dlhá doba..Ja by som jej to na Tvojom mieste povedal..a nerozmýšlal by som nad tým..ak Ťa miluje(a to si myslím,že áno,keďže Ti povedala o nevere),tak to spolu preskáčete..ak potom všetkom úplne nepošlapete. Viem,čo myslíš s tým bozkom..zase to bolo len vytrhnutie zo stereotypu..skúsil by som to s Tvojou Láskou a to niečím novým vytrhnúť sa zo stereotypu..niekam ju zobrať,pospomínať na Vaše začiatky..spraviť nejaké divoké čísla pri milovaní,nové prádlo,...výlet na Vaše staré miesto..kde ste sa spoznali,alebo niečo proste,čo ten vzťah oživý..A hodí Vás do nových kolají..ale ak máš pocit,že ju nechceš stratiť iba kvôli číslu 7,tak sa na to vyser..Ale skús jej to pred tým povedať a skúste spraviť nejakú blbosť,čo prinesie do vzťahu nejakú novú iskru,ak nie hotový plameň..chápeš,čo som tým chcel povedať?..hlavne Ti držím palce..
ZIVOT, OSUD A LASKA VEDIA BYT KRUTE
Myslim, ze tu uz bolo rozbrate ake mas moznosti, tak skusim napisat ako by som sa zachoval ja, v takejto situacii. Posadil by som si priatelku a povedal by som jej vsetko, co sa stalo, co k nej citim, aj to, ze mam strach o nas vztah(uz som to zazil, nepobozkal som sice ziadnu inu, ale pochybnosti o vztahu som uz mal, pomohol rozhovor (sme spolu nieco cez 3 roky)). Skus ten rozhovor, rozoberte si vasu situaciu, zvazte pre a proti a urcite najdete riesenie, ci to uz bude rozchod, pauza (tuto moznost ja neuznavam), alebo rozchod.Po 7 rokoch sa urcite neda z jedneho dna na druhy povedat zbohom.
GL
GL
necital som temu, iba 1. prispevok, tak ak niekoho opakujem tak sorka ale nemal som rano casu napisat a teraz som rad ze zijem,,,
takze.. 7 rokov je dlha doba, to sa na vztah len tak nevidi... mas 24, takze predpokladam,ze koncis alebo si uz skoncil vysku... no... to,ze raz sa objavi kriza, to sa dalo cakat - tym musi prejst kazdy vztah, to je vsetkym uplne jasne a bez toho by to ani neslo... nepochybujem,ze ste si tu jej neveru vtedy vyrozpravali a ty si jej "odpustil"... ak nie, vyrozpravajte si to zasa s odstupom casu, zisti presne co k tebe citi - nielen ze ci ta lubi a tak ale co k tebe citi... podla toho rozmyslaj... a potom prehodnot co citis ty a ci to po 7 rokoch chces zahodit flirtovanim a spomienkou na jeden jej preslap...
ak ju aj napriek vsetkemu lubis, no vytraca sa tam ta iskra - uvazoval si uz o dalsom dobrodruzste - svatbe? moze priniest osviezenie,iskru,spontannost do vztahu a tak... po 7 rokoch by bola vazne skoda to len tak skoncit... tolko nazor 18 rocneho chalana.. ber s rezervou
takze.. 7 rokov je dlha doba, to sa na vztah len tak nevidi... mas 24, takze predpokladam,ze koncis alebo si uz skoncil vysku... no... to,ze raz sa objavi kriza, to sa dalo cakat - tym musi prejst kazdy vztah, to je vsetkym uplne jasne a bez toho by to ani neslo... nepochybujem,ze ste si tu jej neveru vtedy vyrozpravali a ty si jej "odpustil"... ak nie, vyrozpravajte si to zasa s odstupom casu, zisti presne co k tebe citi - nielen ze ci ta lubi a tak ale co k tebe citi... podla toho rozmyslaj... a potom prehodnot co citis ty a ci to po 7 rokoch chces zahodit flirtovanim a spomienkou na jeden jej preslap...
ak ju aj napriek vsetkemu lubis, no vytraca sa tam ta iskra - uvazoval si uz o dalsom dobrodruzste - svatbe? moze priniest osviezenie,iskru,spontannost do vztahu a tak... po 7 rokoch by bola vazne skoda to len tak skoncit... tolko nazor 18 rocneho chalana.. ber s rezervou
-
last_knight
Light Professional
precital som si vsetky posty co tu boli napisane a myslim ze je pravda to co tu bolo spomenute, ze uz to nikdy nebude to co dovtedy, skor naopak, ze sa to bude zhorsovat, ze sa budete odsudzovat jeden druhemu viac (a tym viac, ze si spoznal zenu, ktora ti je sympaticka) predpokladam ze sa pristihnes, ako na nu myslis, a ani si to neuvedomis, takze ako to bolo povedane, obcas treba vypadnut zo stereotypu, ...
to knight:
veru knight trafil si ... myslim na nu, resp. na ten bozk, na ten pocit a neviem kde sa to zlomilo ... rozmyslam, dumam, nevnimam, snazim sa dojst na to o com toto cele je. Pretoze ako by mi niekto otvoril ventil, vytiahol stupel, dal dole "ruzove" okuliare? ako keby to tak fakt bolo. Ako keby sa zo mna nieco rokmi nahromadene vylievalo von.
Viem, ze to cele je na mne. Ale ked to aspon takto sem na vas vyvalim, trosku sa mi ulavi, nic moc, fakt len trosku ...
Je to teraz obdobie kedy hladim na priatelku, dumam co sa stalo, co som spravil ja zle, ona zle, analyzujem ....som divny. Nechce sa mi verit, ze jeden okamih, skrat moze len tak prebit to co medzi nami JE. Ale viem, ze nic sa nestane bezdovodne. Bud to ma nas vztah posilnit alebo ...
Cas ukaze ... musim na to prist ....
veru knight trafil si ... myslim na nu, resp. na ten bozk, na ten pocit a neviem kde sa to zlomilo ... rozmyslam, dumam, nevnimam, snazim sa dojst na to o com toto cele je. Pretoze ako by mi niekto otvoril ventil, vytiahol stupel, dal dole "ruzove" okuliare? ako keby to tak fakt bolo. Ako keby sa zo mna nieco rokmi nahromadene vylievalo von.
Viem, ze to cele je na mne. Ale ked to aspon takto sem na vas vyvalim, trosku sa mi ulavi, nic moc, fakt len trosku ...
Je to teraz obdobie kedy hladim na priatelku, dumam co sa stalo, co som spravil ja zle, ona zle, analyzujem ....som divny. Nechce sa mi verit, ze jeden okamih, skrat moze len tak prebit to co medzi nami JE. Ale viem, ze nic sa nestane bezdovodne. Bud to ma nas vztah posilnit alebo ...
Cas ukaze ... musim na to prist ....
-
last_knight
Light Professional
z osobnej skusenosti ti mozem povedat, ze divny nie si, proste v takejto situacii asi kazdy analyzuje, snazi sa prist na ten zlom, na tu chybu. v takomto niecom ti je tazko radit, pretoze je to tvoj zivot a tie rozhodnutia budu padat na tvoju hlavu. jednoducho snaz sa tomu nechat volny priebeh, lebo ak na to budes tlacit moze sa toho dokaslat este viac, je mozne ze ta z nicoho nic nieco osvieti (moj pripad). takze by som ti rad zalezal od NAS vsetkych vela stastia do buducnosti.
puzzle.
Hmm..Vztah.
Kazdy vztah upada po case do stereotypu..Pocit vzrusenia z noveho,neobjaveneho-to je to,co dokaze cloveka po dlhorocnom vztahu"chytit za srdce".Ibaze netreba zabudat na to,ze vztah nie je o "laske,zamilovanosti,vzruseni"..Mozno tak na zaciatku..Vztah je o tolerancii a schopnosti dvoch ludi spolunazivat..
Teba chytilo za srdce nieco nove,nespoznane..Ci ma vyznam koli tomuto riskovat vztah so svojou terajsou priatelkou-to je odpoved na ktoru mozes najst odpoved len ty sam..Kazdy hlada nieco ine-100ludi,100chuti...
Poniektory pisali,ze po nevere to uz nebude nikdy ako predtym..Avsak ono kazdy vztah,kazda vasen,kazda laska casom postupne vyhasina.Len sa to tazko priznava.Takze ta nevera mozno nehra az taku velku rolu,aj ked ta to iste velmi ranilo.
Riskni-a mozno najdes nieco,co skutocne hladas.A mozno to uz mas,len cas a stereotyp ta"naucil" nelubit.Ludia velakrat prijdu na to,ze niekoho skutocne milovali,az ak ho stratia..
Vyzera to tak,ze pokial neskusis nieco nove,nezistis ci svoju prietelku milujes.Ak bude nova lepsia-zistis,ze si ju nemiloval.Ak bude nova horsia-zistis,ze si ju miloval..Hmm-laska...
Na tvojom mieste risknem-zivot je kratky a treba si ho uzit
.V kazdom pripade vela stastia.
Hmm..Vztah.
Kazdy vztah upada po case do stereotypu..Pocit vzrusenia z noveho,neobjaveneho-to je to,co dokaze cloveka po dlhorocnom vztahu"chytit za srdce".Ibaze netreba zabudat na to,ze vztah nie je o "laske,zamilovanosti,vzruseni"..Mozno tak na zaciatku..Vztah je o tolerancii a schopnosti dvoch ludi spolunazivat..
Teba chytilo za srdce nieco nove,nespoznane..Ci ma vyznam koli tomuto riskovat vztah so svojou terajsou priatelkou-to je odpoved na ktoru mozes najst odpoved len ty sam..Kazdy hlada nieco ine-100ludi,100chuti...
Poniektory pisali,ze po nevere to uz nebude nikdy ako predtym..Avsak ono kazdy vztah,kazda vasen,kazda laska casom postupne vyhasina.Len sa to tazko priznava.Takze ta nevera mozno nehra az taku velku rolu,aj ked ta to iste velmi ranilo.
Riskni-a mozno najdes nieco,co skutocne hladas.A mozno to uz mas,len cas a stereotyp ta"naucil" nelubit.Ludia velakrat prijdu na to,ze niekoho skutocne milovali,az ak ho stratia..
Vyzera to tak,ze pokial neskusis nieco nove,nezistis ci svoju prietelku milujes.Ak bude nova lepsia-zistis,ze si ju nemiloval.Ak bude nova horsia-zistis,ze si ju miloval..Hmm-laska...
Na tvojom mieste risknem-zivot je kratky a treba si ho uzit
takze next episode of puzzle continues ...
Byvame kazdy u rodicov zatial (sa to tu niekto pytal) ... Stale som v pomykove a vidim, ze to nejak neustupuje a ze som na riesenie este neprisiel. Normalne mi mrazi na chrbte z toho, ze neviem kam stupit. Toto sa mi nikdy v zivote nestalo.
PS> chcel som len , ze dnes odchadzaju rodicia na 3dni na chatu ... a budeme sami ...takze uvidime co bude, ako sa to vyvinie ...trosku mam strach, teda dost ... drzte palce
Dam vediet, teda ak vas to bude zaujimat. A ked nie tak si aspon ulavim
Byvame kazdy u rodicov zatial (sa to tu niekto pytal) ... Stale som v pomykove a vidim, ze to nejak neustupuje a ze som na riesenie este neprisiel. Normalne mi mrazi na chrbte z toho, ze neviem kam stupit. Toto sa mi nikdy v zivote nestalo.
PS> chcel som len , ze dnes odchadzaju rodicia na 3dni na chatu ... a budeme sami ...takze uvidime co bude, ako sa to vyvinie ...trosku mam strach, teda dost ... drzte palce
Dam vediet, teda ak vas to bude zaujimat. A ked nie tak si aspon ulavim
-
midnight_man
Guru
Zdravim vsetkych ... takze ubehol nejaky ten cas, co som naposledy pisal, snad nezabudol kazdy o com to bolo, neda mi, aby som nepokracoval trosku v pribehu a dostal to zo seba von aspon prostrednictvom hojka.
Spominaný osud asi funguje, keďže chata, na ktorú mali ísť rodičia sa nekonala, takže sme sami nič neriešili a mal som čas to premyslieť, dospieť k niečomu, čo ma posunie. K partnerke sa správam divno,chladno, až ma to mrzí, vrúcnosť opadala, preto musím čím skôr spraviť finálny krok, pretože viem, že tatko ubližujem nielen jej, ale aj sebe.
Pocit zo zážitku, ktorý som opísal na začiatku, sa nestratil, no došlo k akémusi prehlbeniu, ktoré už ma úplne zamotalo, teda ak sa to dalo ešte viac.
Dievča si ma našlo, komunikujeme spolu cez "media", a viem, že ku mne cíti podobné veci, ako ja k nej. Lenže ...
Spravil som vec, ktorú by som nikdy nečakal, každý isto pozerá americké filmy, tam je to asi najbadateľnejšie, konkretne poukazujem na psychologov, ktorý sú vo svete populárny, u nás sa to využíva po menej. No tým som chcel len povedať, že som nabral odvahu, a povedal som si, že čo môžem stratiť a navštívil som psychologa. Poviem vam, je to sila. Povedať človeku, ktorého nepoznáte, všetko, všetko čo nik ešte nepočul. Návšteva mi však otvorila oči v mnohých veciach, ktoré som si sám robil neviditeľnými. ..
odhadla môj život ako ešte nikto iný. Veta: ste štastný, úspešný, šikovný človek, no napriek tomu žijete podľa scenáru, ktorý ste vytvorili a nedopustíte, aby niečo zmenilo čo i len jednu vec, i keď tá vec sa javí ako niečo nádherné, čo vám môže priniesť do života radosť a uspokojenie.
Bránite sa novým veciam, pekným veciam, len aby ste sa neodklonili od pôvodného scenáru.
Takže toto mi priniesla "návšteva", začal som uvažovať triezvejšie, že predsa tá "teta" má pravdu v niečom, teda takmer vo všetkom ... rozhovor sa niesol v analyzovaní môjho života, stretnem sa s ňou ešte raz o týždeň ...
Musíte spraviť, čo sa žiada, čo cítite, i keď to bude trošku bolestivé ... znela jej veta na rozlúčku po hodinke rozhovoru ...
Čaká ma teda napísať záver príbehu ... happy end to nebude pravdepodobne, viem, že s tým neskutočne raním osobu, s ktorou som trávil tak dlhý čas ... neviem stále na 100% či to spravím, ale ak sa nechcem utrápiť, tak asi budem musieť.
Budem musieť zmeniť scénar života, ktorý som doteraz sledoval ...
Možno ma niekto nepochopí, iný áno, nuž som asi veľmi citlivý človek, ktorý naozaj nerobí tak náhle kroky ...
PS: záver sa dozviete čoskoro ... majte sa aspoň vy pekne
Spominaný osud asi funguje, keďže chata, na ktorú mali ísť rodičia sa nekonala, takže sme sami nič neriešili a mal som čas to premyslieť, dospieť k niečomu, čo ma posunie. K partnerke sa správam divno,chladno, až ma to mrzí, vrúcnosť opadala, preto musím čím skôr spraviť finálny krok, pretože viem, že tatko ubližujem nielen jej, ale aj sebe.
Pocit zo zážitku, ktorý som opísal na začiatku, sa nestratil, no došlo k akémusi prehlbeniu, ktoré už ma úplne zamotalo, teda ak sa to dalo ešte viac.
Dievča si ma našlo, komunikujeme spolu cez "media", a viem, že ku mne cíti podobné veci, ako ja k nej. Lenže ...
Spravil som vec, ktorú by som nikdy nečakal, každý isto pozerá americké filmy, tam je to asi najbadateľnejšie, konkretne poukazujem na psychologov, ktorý sú vo svete populárny, u nás sa to využíva po menej. No tým som chcel len povedať, že som nabral odvahu, a povedal som si, že čo môžem stratiť a navštívil som psychologa. Poviem vam, je to sila. Povedať človeku, ktorého nepoznáte, všetko, všetko čo nik ešte nepočul. Návšteva mi však otvorila oči v mnohých veciach, ktoré som si sám robil neviditeľnými. ..
odhadla môj život ako ešte nikto iný. Veta: ste štastný, úspešný, šikovný človek, no napriek tomu žijete podľa scenáru, ktorý ste vytvorili a nedopustíte, aby niečo zmenilo čo i len jednu vec, i keď tá vec sa javí ako niečo nádherné, čo vám môže priniesť do života radosť a uspokojenie.
Bránite sa novým veciam, pekným veciam, len aby ste sa neodklonili od pôvodného scenáru.
Takže toto mi priniesla "návšteva", začal som uvažovať triezvejšie, že predsa tá "teta" má pravdu v niečom, teda takmer vo všetkom ... rozhovor sa niesol v analyzovaní môjho života, stretnem sa s ňou ešte raz o týždeň ...
Musíte spraviť, čo sa žiada, čo cítite, i keď to bude trošku bolestivé ... znela jej veta na rozlúčku po hodinke rozhovoru ...
Čaká ma teda napísať záver príbehu ... happy end to nebude pravdepodobne, viem, že s tým neskutočne raním osobu, s ktorou som trávil tak dlhý čas ... neviem stále na 100% či to spravím, ale ak sa nechcem utrápiť, tak asi budem musieť.
Budem musieť zmeniť scénar života, ktorý som doteraz sledoval ...
Možno ma niekto nepochopí, iný áno, nuž som asi veľmi citlivý človek, ktorý naozaj nerobí tak náhle kroky ...
PS: záver sa dozviete čoskoro ... majte sa aspoň vy pekne
puzzle: myslim,ze s tou psychologickou si spravil dobre, predsalen je to studovana osoba ktora sa zrejme v svojej profesii stretla uz s hocicim, a tu na hojku nieje myslim nikto kto by ti vedel poradit tak dobre ako psycholog, takze ak ti povedala,ze sa nemas drzat naplanovaneho scenara, tak sa ho nedrz a skus si uzit zivot este kym mozes a nie sa zozierat vo vztahu co nema uz zrejme buducnost... drzim palce, potom napis pokracovanie 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
puzzle: Cital som tvoj pribeh od sameho zaciatku, precital som si aj teraz pokracovanie a ak som spravne pochopil, tak sa chystas ten vztah coskoro ukoncit, aby si netrapil seba aj svoju partnerku??? Myslis, ze to tak bude lepsie???
Maki: Aj tu na fore je jedna psychologicka, hoci som od nej uz dlho nevidel ziadny prispevok
Maki: Aj tu na fore je jedna psychologicka, hoci som od nej uz dlho nevidel ziadny prispevok
Hojko, naozaj neviem ... ale nemysl7m si, že to je, bude dobré tak ako je to teraz... skutočne neviem, či mi to prinesie radosť, či žiaľ, pravdou však je, že teraz sa trápim ... pochopil si dobre, no som vo fáze, že mením nálady z minúty na minútu, ale prikláňam sa k tomu, že asi to budem musieť urobiť ... ja proste už nevládzem v sebe držať toľko veľa pocitov ...hojko napísal:puzzle: Cital som tvoj pribeh od sameho zaciatku, precital som si aj teraz pokracovanie a ak som spravne pochopil, tak sa chystas ten vztah coskoro ukoncit, aby si netrapil seba aj svoju partnerku??? Myslis, ze to tak bude lepsie???
To triple:
neurazím sa, keď ti pomôže tak budem rád. Trvalo to 60min, stálo ma to 600,-sk ... peniaze mi však v tej chvíli boli ukradnuté ...
ZIVOT, OSUD A LASKA VEDIA BYT KRUTE
Ahoj, Tento názov témy mi príde dosť patetický. Alebo skôr ako vyjadrenie naivného, neskúseného, zúfalého, trpiaceho človeka, ktorý to zažil prvýkrát a celkom sa z toho nevie spamätať. Teraz to veľmi prežívaš a nevieš to pochopiť. Ale nie Život, osud ani láska sú kruté ale Tvoja "priateľka" je krutá. Z toho ako píšeš mi je jasné, že už to nikdy nebude také ako predtým a nemal by si ukončiť jej "trápenie" ale hlavne svoje. Buď chlap a stoj si za svojimi zásadami, nestrať vlastnú tvár, hrdosť, česť kvôli niečomu čo za to nestojí. Nevedel by som už s takým človekom naďalej fungovať, nedá sa to. Aj keby sa veľmi snažila, už nikdy jej nebudeš veriť... stále budeš myslieť len na to a bude Ti to vŕtať v hlave. Neviem, nezaslúži si byť s Tebou, ak Ťa ona podvedie, a Ty jej to odpustíš, zamysli sa ako vlastne budeš vyzerať.. Ako chlap? vôbec nie... Ty necítiš hnev? sklamanie? bolesť? Daj najavo svoje prirodzené emócie a pocity, nepotláčaj ich. Ja by som Ti poradil rozchod. Ak máte byť spolu tak budete, ak nemáte tak nebudete. Určite keď teraz ostanete spolu Vám to nepomôže a viac Vám to uškodí. Mali by ste byť sami. Aj Ty, aby si si uvedomil a ujasnil možno niektoré veci. Ste teraz tým príliš zaťažení, ak to budete stále riešiť, bude to len horšie a horšie... Radím Ti urob to čím skôr... Ona si Ťa aj tak nezaslúži... ak má o Teba bojovať, tak si Ťa musí aj vážiť a mala by vedieť že Ťa môže stratiť a nie že jej to odpustíš..
Pre mňa človek, ktorý ma podvedie, skončil v mojom živote navždy ...
//edit: Aha s tým časom som sa trochu sekol, bol som v tom že sa to stalo nedávno... sorry... čítaj príspevok nižšie