Kontaktne sosovky
No rozhodol som sa, že idem do šošoviek...ale čo mám vlastne robiť?Pred pár mesiacmi som bol u očnej, predpis na to mám..ale nedostal som žiadne bližšie info, len že ok s tým by nemal byť problém a dala mi vypísať papier..ale ako mám zistiť, či sú potrebné makke, alebo tvrdé a či ich vlastne možem nosiť?Robia v optike aj také služby, ako že si ich možem vyskúšať a podobne?
M142.. či tvrdé alebo mäkké nerieš, lebo keby boli tvrdé, tak určite máš inštrukcie..
Všetko dôležité určite máš na recepte a s ním choď do nejakej optiky alebo iného aplikačného strediska v Tvojom okolí, kde tieto šošovky robia a tam sa môžeš popýtať na podrobnosti, ktoré chceš vedieť.
Tam Ti pravdepodobne ešte raz zmerajú zrak a na základe toho Ti dajú skúšobné šošovky. Naučia Ťa, ako si ich založiť, ako si ich vybrať.. vyskúšaš čítať, pozerať, možno Ťa pošlú na hodinku pobehať po okolí, že ako vidíš.. a tak. 
-
chrobakos
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ja mam sosovky mesacne, len cez den ich nosim
je to velmi dobra vec
uz som sa ich naucil vyberat aj ked som zjety taze neje problem ich brat ani na akcie
bo inac som slepy
ale najprv ma islo odradit jak mi ukazovala doktorka jak sa nasadzuju a davaju dole ..ale potom uz spokic
kto rozmyslate tak nevahajte, svet bude hned vidiet krajsi
kto rozmyslate tak nevahajte, svet bude hned vidiet krajsi
-
chrobakos
Light Star
no ja ked si v nich poobede zdriemnem tak citim mierne rezanie ..
ale nespim v nich cez noc zpravidla..aj ked je nejaka zurka tak si pozistujem ci je moznosti si ich nekde vybrat alebo ked ne tak neberem vobec..
zvysuje sa tam potom totiz riziko sietnicoveho vredu na ktory sa da aj oslepnut,,,to sa aj fajcenim a pohybovanim v zafajcenom priestore zvysuje a este je tam viac faktorov...
ak sa ale clovek onich dobre stara tak sa neje coho bat
ale nespim v nich cez noc zpravidla..aj ked je nejaka zurka tak si pozistujem ci je moznosti si ich nekde vybrat alebo ked ne tak neberem vobec..
zvysuje sa tam potom totiz riziko sietnicoveho vredu na ktory sa da aj oslepnut,,,to sa aj fajcenim a pohybovanim v zafajcenom priestore zvysuje a este je tam viac faktorov...
ak sa ale clovek onich dobre stara tak sa neje coho bat
-
zuzkazuzka
VIP
Zorg - so šošovkami by si ani nemal veľmi pozerať TV alebo pracovať na PC. Moja lekárka mi to vyslovene zakázala. Oči dlho hľadia na jeden bod, menej mrkáš a tým pádom aj menej zvlhčuješ oko. A šošovky potrebujú vhlko
Takže na TV a PC len okuliare 
i keď ja často pracujem na PC aj so šošovkami a nemám problém, ale keď sa dá, hneď ich na takéto činnosti mením za okuliare
i keď ja často pracujem na PC aj so šošovkami a nemám problém, ale keď sa dá, hneď ich na takéto činnosti mením za okuliare
zuzkazuzka - mas pravdu ze sosovky nato zrovna nesluzia. U mna to nema suvis len s vlhkostou ale aj s astigmatizmom (ak si dobre pamatam co mi to doktorka vravela). Co ma mrzi je ze poznam vela ludi ktorych som uz v okuliaroch nevidel ani nepamatam a u mna to neprichadza do uvahy nakolko na monitor pozeram v praci, potom chcem nieco citat atd a nie je to velmi prijemne.
-
bolek
Guru
Nosím šošovky už piaty rok tuším a nemenila by som. Úžasne spohodlnia život a neobmedzujú pri niektorých činnostiach ako okuliare. Nosievam mäkké, jedno balenie na tri mesiace. V oku ich mám od rána do večera, to je približne tých 17 - 18 hodín. Asi to nie je práve najideálnejšie, ale nejako si už neviem navyknúť na okuliare. Ale zatiaľ v pohode, žiadne problémy som nemala, snáď ani nebudú.