potreboval by som pomoct spravit v Javascripte kalendar s odkazmi na kazdy den. odkaz by bol napriklad na 1_januar_2008.html.
Dalo by sa take nieco spravit?
Klikací kalendár
dalo
Kód: Vybrať všetko
for(a=1;a<=31;a++) document.body.innerHTML+=" <a href=\""+a+"_januar_2008.html\">"+a+"</a>"; mohol by si mi sem hodit cely script na kalendar bo neviem kde to mam zaradit?juho napísal:daloKód: Vybrať všetko
for(a=1;a<=31;a++) document.body.innerHTML+=" <a href=""+a+"_januar_2008.html">"+a+"</a>";
//edit: ja by som chcel tak aby sa v tom kalendari dalo listovat a na kazdy den aby bol odkaz
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
free javascript calendar
to je všetko čo mi stačilo napísať do google aby som sa dostal ku kvalitnému, efektnému kalendáru. Fakt to niekedy skús. Ak chceš niečo amatérskejšie, tak nie je problém spraviť ale keď nevieš do stránky vložiť dva riadky čo ti dal juho tak radšej by som použil hotové riešenie. Nájdeš ho tu: http://www.softcomplex.com/products/tigra_calendar/
to je všetko čo mi stačilo napísať do google aby som sa dostal ku kvalitnému, efektnému kalendáru. Fakt to niekedy skús. Ak chceš niečo amatérskejšie, tak nie je problém spraviť ale keď nevieš do stránky vložiť dva riadky čo ti dal juho tak radšej by som použil hotové riešenie. Nájdeš ho tu: http://www.softcomplex.com/products/tigra_calendar/
asi sme sa nepochopili
tu som si podla predlohy spravil kalendar a potreboval by som aby dni boli odkazom na html dokument
<script LANGUAGE="JavaScript">
<!--
function initArray()
{
this.length=initArray.arguments.length;
for (var i=0;i<this.length;i++)
{
this[i]=initArray.arguments[i];
}
}
var Dny=new initArray("Pondelok","Utorok","Streda","Štvrtok","Piatok","Sobota","Nedeľa");
var Mesice=new initArray("Január","Február","Marec","Apríl","Máj","Jún",
"Júl","August","September","Október","Nevember","December");
var pocetDni=new initArray(31,28,31,30,31,30,31,31,30,31,30,31);
function Den(i)
{
return( (i==0) ? 7 : i )
}
function Kalendar()
{
s="<TABLE BGCOLOR=\"#FFE5C0\" BORDER=5 CELLPADDING=5><TR><TH COLSPAN=7>";
dnes=new Date();
rok=dnes.getYear();
if (((rok % 4 == 0) && (rok % 100 != 0)) || (rok % 400 == 0)) pocetDni[1] = 29;
s+=Dny[Den(dnes.getDay())-1]+" "+dnes.getDate()+". "+Mesice[dnes.getMonth()]+" ";
s+=(dnes.getYear()>=2000) ? dnes.getYear() : 1900+dnes.getYear();
s+="<TR><TH><TT>Pon<TH><TT>Ut<TH><TT>St<TH><TT>Št<TH><TT>Pia<TH><TT>So<TH><TT>Ne<TR>"
dnes.setDate(1);
prvniDen=Den(dnes.getDay());
sloupec=1;
for(i=1;i<prvniDen;i++)
{
s+="<TD> ";
sloupec++
}
dnes=new Date();
dnesek=dnes.getDate();
posledniDen=pocetDni[dnes.getMonth()]
for(i=1;i<=posledniDen;i++)
{
s+="<TD>";
if (sloupec==6) s+="<FONT COLOR=\"#0000FF\">";
if (sloupec==7) s+="<FONT COLOR=\"#FF0000\">";
if (i==dnesek) s+="<FONT COLOR=\"#00E000\"><B><BLINK>";
s+="<CENTER>"+i+"</CENTER>";
sloupec++;
if (sloupec==8)
{
if (i!=posledniDen) s+="<TR>";
sloupec=1
}
}
if (sloupec!=1) for(i=sloupec;i<=7;i++) s+="<TD> ";
s+="</TABLE>";
document.write(s);
}
// -->
</script>
<script LANGUAGE="JavaScript">
<!--
Kalendar();
// -->1. Možno ti to ešte nikto nepovedal, ale existujú aj uzatváracie tagy ako </tr>, </td>, </font>...
2. Namiesto getYear() použi getFullYear(). Teda namiestomôžeš použiť
3. Namiestotam daj
4. Pravdepodobne tam budeš chcieť pridať ešte jednu tabuľku s názvami mesiacov bez diakritiky (tie by sa použili pri generovaní toho linku).
5. Existuje kopec krajších kalendárov (a aj takých, ktoré nie sú paródiou na štandardy).
2. Namiesto getYear() použi getFullYear(). Teda namiesto
s+=(dnes.getYear()>=2000) ? dnes.getYear() : 1900+dnes.getYear();Kód: Vybrať všetko
s+=dnes.getFullYear();Kód: Vybrať všetko
s+="<TD>";
s+="<CENTER>"+i+"</CENTER>";Kód: Vybrať všetko
s+="<TD><CENTER><A HREF=\"" + (i + "_" + Mesice[dnes.getMonth()] + "_" + dnes.getFullYear() + ".html") + "\">";
s+=i;
s+="</A></CENTER></TD>";5. Existuje kopec krajších kalendárov (a aj takých, ktoré nie sú paródiou na štandardy).