Kosovo
-
Lamor
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Myslim ze Slotu uz malokto berie vazne, divim sa ze ho ludia aj napriek jeho alkoholickym excesom stale "zeru".p4ra napísal:NAPOKON!
Slota a jeho 3. svetova. Moc vela boroviciek musel mat v ten den.
iked:
http://www.sme.sk/c/3742751/Moskva-sa-v ... osova.html
/ Ja si neprotirecim je tam iked cize vtomto ma mozno trochu Janko pravdu iked neviem ci to nazaj bude "Tretia svetova"
To: Lamor Uplne si protirecis, najskor tu tvrdis ze slota trepe do vetra ked hovori o 3 svetvej a potom sem bachnes prispevok ako Rusi hrozia pouzitim hrubej sily....
//Podla mna si ani Slotov vyrok necital a ani nevies o com vlastne hovoril tu je jeho vyjadrenie a povedz mi kde trieska do vetra, klame a zavadza:
//Podla mna si ani Slotov vyrok necital a ani nevies o com vlastne hovoril tu je jeho vyjadrenie a povedz mi kde trieska do vetra, klame a zavadza:
Ján Slota poukázal na to, že v Kosove je jedna z najväčších amerických základní – tajná väznica, podobná kubánskemu Guantanámu. "Síce je to pod rúškom medzinárodných síl, ale sú tam v konečnom dôsledku len Američania," povedal. „Možno aj toto je jeden z dôvodov, prečo USA tak rýchlo uznali samostatnosť Kosova. Nechápem však, prečo na túto vlnu naskočili aj niektoré západoeurópske krajiny. Problematika Kosova je taký precedens, ktorý môže skončiť treťou svetovou vojnou,“ uviedol a spomenul tisícky separatistických hnutí v Európe - na Balkáne, v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu, ale aj na Korzike, hnutie Baskov v Španielsku, ale aj ďalšie. "Z akého dôvodu bol vytvorený tento samozvaný štát? Platí tu medzinárodné právo? Toto je obyčajný mníchovský diktát, ktorý môžeme pokojne nazvať washingtonským diktátom," uzavrel.
Z Tomasitoveho clanku....
Nie som pravnik, ale nie je nahodou v rozpore s medzinarodnym pravom jednostranne vyhlasenie nezavislosti? Takze vlastne tento cin SMK by sa dal charakterizovat aj ako navadzanie na porusenie medzinarodnych prav.... 
Kód: Vybrať všetko
SMK prostredníctvom Berényiho vyzvala politické spektrum na spoločné rokovanie o novej deklarácii Slovenska k statusu Kosova. Nepáči sa im, že Slovensko uzná túto krajinu len vtedy, ak s tým budú súhlasiť obe strany, teda nielen Kosovo, ale aj Srbsko. Tento návrh chce SMK predložiť aj na pondelkovej opozičnej rade.Samozrejme, ze jednostranne vyhlasenie nezavislosti je v rozpore s medzinarodnym pravom, podobne ako bola v rozpore s medzinarodnym pravom invazia do Iraku. Tu zial nejde o medzinarodne pravo a principy medzinarodnych vztahov, toto je vylucne a len o politike. Tymto sa spolocnost vracia do obdobia stredoveku a tzv. bakuloveho zakona (pravo silnejsieho). Otazka znie, dokedy tejto arogancii budu prihliadat staty ako napr. Rusko a Cina. Ak si totiz jedneho dna povedia "dost"...Xantyp napísal:Nie som pravnik, ale nie je nahodou v rozpore s medzinarodnym pravom jednostranne vyhlasenie nezavislosti?
Kód: Vybrať všetko
http://nss.sk/index.php?stranka=kon&html=peticia_kosovo.phpTo Ujo Marky: Ok, takze aj ty mas info z prvej ruky. Netvrdim ze sa tam navzajom zabijaju alebo co, ale aj ked rozbiju vyklad uz len na tom MC´donalde tak za tym sklom sedia neviny ludia ktorych to sklo zrani. Ta kamaratka mi napriklad hovorila ze jej mama sla autobusom do roboty a tyto demonstranti im rozmlatili na buse vsetky okna a tym padom tam bolo hned par zranenych. Neviem, asi sa im zdal ten autobus americky 
I ked pre uzivatelov s aspon minimalnym prehladom v Kosovskej otazke vysledne nepojde o ziadnu novinku, napriek tomu...
Slovinský denník delo: Kosovo bol pripravený scenár!
22.02.2008 20:10, ĽUBĽANA - Tajný protokol, ktorý sa v januári dostal na verejnosť v Slovinsku, poukazuje na to, ako si chcú USA presadiť svoje politické plány počas slovinského predsedníctva v Európskej únii.
Deväťstranový protokol politických rozhovorov medzi riaditeľom politického úseku slovinského ministerstva zahraničných vecí Mitjom Drobničom a americkými diplomatmi zverejnil slovinský denník Delo.
Materiál okrem iného zahŕňa aj scenár jednostranného vyhlásenia nezávislosti Kosova od Srbska. Drobnič o tom rokoval so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničia USA Danielom Friedom, ako aj s predstaviteľmi oddelenia rezortu diplomacie USA pre európske a eurázijské otázky Rosemary DiCarlovou a Matthevom Bryzom.
Protokol hovorí, že Fried privítal jednoznačné výroky slovinského ministra zahraničia Dimitrija Rupela o Kosove, ktorý horlivo obhajoval vyslanie misie EÚ do Kosova. Srbsko a Rusko tvrdili, že je v rozpore s platnou rezolúciou OSN číslo 1244 o Kosove, Rupel však vyjadril presvedčenie, že pre ňu "existuje právny základ". Fried dodal, že "Slovinská republika musí v čo najbližšom čase v rámci EÚ presadiť jej vyslanie do Kosova.
V protokole sa uvádza, že americkí diplomati vždy používali výraz "koordinované vyhlásenie nezávislosti" Kosova, a pre tento výraz mali aj skratku CDI (Coordinated Declaration of Independence).
V materiáli sa píše: "CDI sa nesmie viazať na voľby v Srbsku. Podľa DiCarlovej by bolo dobré rokovanie kosovského parlamentu, na ktorom by mali prijať vyhlásenie nezávislosti, stanoviť na nedeľu. Rusko tak nebude mať čas na zvolanie mimoriadneho zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. Medzitým by už prebehli aj prvé uznania".
Fried podľa správy uviedol, že v súvislosti s kosovskou misiou EÚ "netreba brať do úvahy kritické vyhlásenia Ruska a Srbska". Vyzval ďalej Slovinsko, aby "bolo vo fáze uznávania (nezávislosti Kosova) medzi prvými".
"Podľa hodnotenia USA neuzná nezávislé Kosovo na začiatku asi 6 členských krajín EÚ. Najmenej 15 z 27 krajín to však urobí, a to stačí... Spojené štáty sa zatiaľ vyhýbajú výrokom o nezávislosti Kosova, budú však
reklama
medzi prvými, ktorí samostatnosť uznajú. Spojené štáty budú tvrdo lobovať v Japonsku, Turecku a arabských krajinách, teda v krajinách, ktoré už prejavili ochotu Kosovo uznať," hovorí protokol.
Bryza okrem iného povedal, že "USA v súčasnosti zostavujú s Kosovom jeho ústavu, situácia je teraz priaznivá a USA dúfajú, že Kosovčania neprestanú v seba veriť, pretože tým by aj Spojené štáty tam stratili svoj vplyv".
"Kosovskí Albánci po dohode s USA a EÚ vyhlásia nezávislosť, ale počkajú na voľby v Srbsku, pretože je v ich záujme, aby srbským prezidentom bol (Boris) Tadič a nie (Tomislav) Nikolič," cituje protokol DiCarlovú.
Informácie priniesol slovinský denník Delo.
Zdroj: TASR
hmm putin nie je jelcin. uz teraz sa zmohli na viac, ako niektori neveriacki tomasovia predpokladali. BTW vojensky cin je prejavom nizkej urovne, preto nie je prekvapujuce, ze ruska federacia sa snazi riesit situaciu cez diplomatickejsie riesenia ako napr. prostrednictvom BR OSN, co sa o bushovi, ktory si so zmluvami utiera rit, povedat neda. BTW budme radi, ze vojensky cin este rusko nevytvorilo, pretoze interkontinentalne raketky nad mojou hlavou mi trosku narusaju moje ego. alebo skor tvoria zimomriavky na mojom chrbte, neviem ci tie vase chrbty su take fasa.Jeremy napísal:A rusi ti sa na nic nezmozu
Ja mám na rozdiel od teba trochu iní názor. ak sa rusi do toho pustia ta bude celej Europe horúcoJeremy napísal:ano a co si cakal, proste kosovo bolo amicky dane dopredu, amici tam maju zakladne a vidia tam velke prechy vsak preco nie oni su amici a kto ich zastavi ved su velmoc.
A rusi ti sa na nic nezmozu podla mna bo su moc moc... proste upjaty aby sa zmohli na vojensky cin
-
pinacolada
Guru wannabe
teraz mozno poviem nieco za co ma ukamenujete ale co by ste robili vy na mieste kosovskych albancov ? isli by ste dobrovolne do albanska lebo by ste si uvedomili ze kosovo vam nepatri? pochybujem. v ziadnom pripade neobhajujem osamostatnenie kosova len chcem poukazat aj na druhu stranu mince. ze albancov tam zije 90% a srbi maju na toto uzemie v podstate uz iba historicky narok.
imho tento problem bol nevyriesitelny a uz davno bolo jasne ze to takto skonci (to neznamena ze si myslim ze je to spravne).
//vesper: co ja viem.pochybujem ze su vsetci ako cigani.uvidi sa ako ten ich stat dopadne.
ujo marky: viem si predstavit reakciu USA. srbi by nakoniec museli ustupit tak ci tak.
imho tento problem bol nevyriesitelny a uz davno bolo jasne ze to takto skonci (to neznamena ze si myslim ze je to spravne).
//vesper: co ja viem.pochybujem ze su vsetci ako cigani.uvidi sa ako ten ich stat dopadne.
ujo marky: viem si predstavit reakciu USA. srbi by nakoniec museli ustupit tak ci tak.
-
Vesper
Professional
Pozri sa ale v Srbsku sa im nežilo zle. Oni chceli vlastný štát ale nevedeli čo to pre nich naozaj bude znamenať. Proste boli zvyknutí že sa o nich niekto stará ale teraz keď sa osamostatnili tak aj sami uvidia ako to je. Predstav si že napríklad si väčšina ´Kosovčanov´ nevie ani len predstaviť že by mali platiť dane 
"...uz je to tady! uz je to tady!"5. februára 2008 14:49
Sikulská národná rada, ktorá je radikálnou, ale menej vplyvnou organizáciou Maďarov žijúcich v Rumunsku, mieni presadzovať autonómiu Sikulov na medzinárodnom poli. Zhodli sa na tom počas víkendu delegáti rady na schôdzke v rumunskom Sfantu Gheorghe.
Rada zhodnotila výsledky vlaňajšieho neoficiálneho referenda, v ktorom sa spýtali 210 000 osôb, či chcú, aby Sikulsko bolo autonómnym regiónom. Až 99 percent respodnentov odpovedalo kladne, preto Sikulská národná rada bude svoje autonomistické požiadavky presadzovať na medzinárodných fórach. Informoval o tom maďarský portál magyarhirlap.hu.
Predstavitelia národnej rady rozhodli o tom, že vyzvú Parlamentné zhromaždenie Rady Európy, aby vyslalo pozorovateľov, ktorý by zhodnotili sikulskú situáciu. Na základe toho by podľa nich medzinárodné fórum mohlo prijať rozhodnutie, ktoré by znamenalo diplomatický nátlak na Rumunsko. Účastníci schôdze vyjadrili nádej, že Bukurešť sa bude zaoberať vôľou Sikulov vyjadrenou v "ľudovom hlasovaní".
Kosovo svoju nezávislosť vyhlásilo na základe práva na sebaurčenie, Sikulovia by mohli žiadať samostatnosť mierovou a právnou cestou tiež na základe práva na sebaurčenie, zhodlo sa na tom 175 delegátov rady.
Podujatia sa zúčastnil aj reformovaný biskup a predseda Sedmohradskej maďarskej národnej rady László Tökés, ktorý kritizoval "homogenizujúcu a asimilačnú" politiku Rumunska, ako aj stranu Demokratický zväz rumunských Maďarov, ktorá podľa jeho slov občas pomáha v tejto politike. Ako zdôraznil, Sikulovia nemôžu pripustiť, aby "boli strávení v žalúdku Rumunska".
TASR