Vzdajme hold uz neexistujucim firmam tvoriace hry
-
NuSuey
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vzdajme hold uz neexistujucim firmam tvoriace hry
Nuz prepadla ma nostalgia - spominam na Command & Conquer1 , Dune 2, ci pripadne Battle Isle, .. Dungeon Keeper ..
Spominam na Westwood, spominam na Bullfrog.. spominam na vsetky mensie / vacsie firmy ktore neuspeli..
Jedinym ligotom v myslienkach je, ze moj najvacsi oblubenec Blizzard Entertainment (teraz uz Acctivision Blizzard) prezil..
Ak chcete, podelte sa o troska smutku za genialitami svojej doby, za firmickami ktore v svojej dobe boli spickove..
Spominam na Westwood, spominam na Bullfrog.. spominam na vsetky mensie / vacsie firmy ktore neuspeli..
Jedinym ligotom v myslienkach je, ze moj najvacsi oblubenec Blizzard Entertainment (teraz uz Acctivision Blizzard) prezil..
Ak chcete, podelte sa o troska smutku za genialitami svojej doby, za firmickami ktore v svojej dobe boli spickove..
-
uNreal_saTch^
Professional
Re: Vzdajme hold uz neexistujucim firmam tvoriace hry
ja si spominam na Black Isle Studios a ich Fallout 1 a 2 - genialne hry doteraz... uz by mohla vyjst trojka, dufam,ze bude kvalitna ako predchodcovia
Re: Vzdajme hold uz neexistujucim firmam tvoriace hry
Presne moja rec. Black Isle robili podla mna tie naj hry (Baldurs Gate, Icewind Dale, Planescape Torment, Fallout...)Maki napísal:ja si spominam na Black Isle Studios a ich Fallout 1 a 2 - genialne hry doteraz... uz by mohla vyjst trojka, dufam,ze bude kvalitna ako predchodcovia
Bude chybat aj firma Looking Glass studios(system shock, thief)
-
lekoklatik
VIP
Ja spominam na Troika Games a na ich Vampire: The Masquerade – Bloodlines.
http://en.wikipedia.org/wiki/Troika_Games
http://en.wikipedia.org/wiki/Troika_Games
Ak sa povedia staré hry, tak si vždy spomeniem na slovo ACCOLADE!!! Akýsi EA na prelome 80tych a 90tych rokov minulého storočia..
http://en.wikipedia.org/wiki/Accolade
Nikdy nezabudnem na ich Winter a Summer hry.. a tiež sériu Grand Prix s F1 a motorkami.. či prvé Test Drive verzie..
V súčasnosti je vlastníkom veškerej pozostalosti spoločnosť Atari.
http://en.wikipedia.org/wiki/Accolade
Nikdy nezabudnem na ich Winter a Summer hry.. a tiež sériu Grand Prix s F1 a motorkami.. či prvé Test Drive verzie..
V súčasnosti je vlastníkom veškerej pozostalosti spoločnosť Atari.
-
NuSuey
Professional
no no na accolade sme totalne zabudli
tie ich motorky nemali chybu .. si to pamatam este na CGA monitore
a zabudli sme ale na jednu GENIALITU..
MICROPROSE!
NATO Commander (1984)
Solo Flight (1985)
Silent Service (1985)
F-15 Strike Eagle (1985)
Gunship (1986)
Airborne Ranger (1987)
Pirates (1987)
F-19 Stealth Fighter (1987)
Red Storm Rising (1988 - 1990, on various hardware platforms)
F-15 Strike Eagle II (1989)
M1 Tank Platoon (1989)
Railroad Tycoon (1990)
Civilization (1991)
Formula One Grand Prix a.k.a. World Circuit (1991)
Gunship 2000 (1991)
Midwinter II (1991)
Darklands (1992)
B-17 Flying Fortress (1992)
BloodNet (1993)
Master Of Orion (1993)
Master of Magic (1994)
Colonization (1994)
X-COM: UFO Defense (1994) in some countries the game was known as UFO: Enemy Unknown
X-COM: Terror from the Deep (1995) Also known as XCOM2
Transport Tycoon (1995) followed by Transport Tycoon Deluxe (1996)
Master of Orion II (1996)
Falcon 4.0 (1998)
MechWarrior 3 (1999)
Star Trek: Birth of the Federation (1999)
UFO,XCOM.. Colonization, Civilization.. Master of Orion.. Pirates.. ach boze je ich strasne vela
tato firmicka mi chyba asi najviac.. same skvostne gamesky..
a zabudli sme ale na jednu GENIALITU..
MICROPROSE!
NATO Commander (1984)
Solo Flight (1985)
Silent Service (1985)
F-15 Strike Eagle (1985)
Gunship (1986)
Airborne Ranger (1987)
Pirates (1987)
F-19 Stealth Fighter (1987)
Red Storm Rising (1988 - 1990, on various hardware platforms)
F-15 Strike Eagle II (1989)
M1 Tank Platoon (1989)
Railroad Tycoon (1990)
Civilization (1991)
Formula One Grand Prix a.k.a. World Circuit (1991)
Gunship 2000 (1991)
Midwinter II (1991)
Darklands (1992)
B-17 Flying Fortress (1992)
BloodNet (1993)
Master Of Orion (1993)
Master of Magic (1994)
Colonization (1994)
X-COM: UFO Defense (1994) in some countries the game was known as UFO: Enemy Unknown
X-COM: Terror from the Deep (1995) Also known as XCOM2
Transport Tycoon (1995) followed by Transport Tycoon Deluxe (1996)
Master of Orion II (1996)
Falcon 4.0 (1998)
MechWarrior 3 (1999)
Star Trek: Birth of the Federation (1999)
UFO,XCOM.. Colonization, Civilization.. Master of Orion.. Pirates.. ach boze je ich strasne vela
tato firmicka mi chyba asi najviac.. same skvostne gamesky..
spomedzi vsetkych hernych vyvojarskych spolocnosti sa ma najviac dotkol zanik Black Isle Studios (ani nie tak Fallout 2, ale Baldur's Gate seria + Planescape Torment patria u mna k tiptop hram dodnes), a nasledne aj zanik Troika Games (vlastne cast tipkov z BIS), ktori skoncili uvedenim svojho najvacsieho hitu (tuto ich nadobro pochovala warez scena - bola to chyba uviest Vampires: Masquerade Bloodlines v den uvedenia HL2 [skorej nemohli kvoli dohode s Valve od ktorych mali source engine])
SSemteXX napísal:bol som velkym fanusikom hier od Westwood,kde sa podela ta firma?
Zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Westwood_StudiosWiki napísal:In August 1998, Westwood was acquired by Electronic Arts (EA) for $122.5 million in cash
...
In March of 2003, Westwood Studios (along with EA Pacific) was liquidated by EA and all willing staff were assimilated into EA Los Angeles.
pridavam protoplazmaticke slzy:
World Software (Doman), Black Magic (Gloom, Gloom deluxe..), Black Legend/Arrakis softw. (polska Citadela - moja velka laska, Behind the Iron Gate/Za zalazna Brama - hudba tam bola ako od M.Jacksona), Ocean (komercne shity ale obcas aj nieco dobre-kto nehral Terminatora, Total Recall,Rambovky,F29Retaliator,Sleepwalker,Worms,Shadow Warriors,Oper.Wolf.. tak bol "out of scene"), Codemasters (Dizzyovky, vyhrali ste vsetkych 8 dielov ?
Jednotka bola najnaj), FTL (Dungeon Master), GameTek (Frontier), Psygnosis (Lemmings, Shadow of the Beast 1-3, D.Derby..) Mindscape (bozsky Moonstone) uaaa radsej dost uz driapem vrstvu z klaves, chlapci nemali ste to zacinat nemozem sa sustredit na supanie pomaranca
World Software (Doman), Black Magic (Gloom, Gloom deluxe..), Black Legend/Arrakis softw. (polska Citadela - moja velka laska, Behind the Iron Gate/Za zalazna Brama - hudba tam bola ako od M.Jacksona), Ocean (komercne shity ale obcas aj nieco dobre-kto nehral Terminatora, Total Recall,Rambovky,F29Retaliator,Sleepwalker,Worms,Shadow Warriors,Oper.Wolf.. tak bol "out of scene"), Codemasters (Dizzyovky, vyhrali ste vsetkych 8 dielov ?
-
theBliZZard
Star
Sranda.. Mame tu extra realisticke hry a mi tu hrame pomaly hry z osemdesiatych rokov. 
Ked sa vyslovi stare hry tak si spomeniem na Atari. Ano firma este existuje, ale robi len budgety. Ale ja si na nich spominam ako na tvorcov Ataricka XL800 ci tak nejak. To boli casy. Som tam mal aj hru podobnu gta.
A microprose... TTD taktiez hravam. Je to super hra
Ked sa vyslovi stare hry tak si spomeniem na Atari. Ano firma este existuje, ale robi len budgety. Ale ja si na nich spominam ako na tvorcov Ataricka XL800 ci tak nejak. To boli casy. Som tam mal aj hru podobnu gta.
A microprose... TTD taktiez hravam. Je to super hra