Fotoaparat
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
jin
VIP
Osobne som fotil s FZ50kou - zrno bolo do ISO400 v norme na akomkoľvek ohnisku, aberácie v norme, vinetácia zvýšená najmä na širokom ohnisku.xaxaxa napísal:Jin: nemam vlastnu skusenost s Panasonicom, tiez sa neda zovseobecnovat, kazdy model je iny...
Keď už sa toľko odvolávaš na dpreview, tak sa teda na ten prospech poďme pozrieť. V prílohe uvádzam dva obrázky - grafy z dpreview.com ukazujúce priebeh šumov od závislosti na zvyšujúcom sa ISO. Zdá sa mi, že TZ3 má výrazne plochejší priebeh. Záleží samozrejme, aj na fotografovi, takže toto by som nevidel, ako veľmi objektívne kritérium.xaxaxa napísal:videl som ale fotky z jednej akcie robene kompaktom Panasonic a kompaktom Canon 710is a ten rozdiel v prospech canonu bol velky.
Určenie: "bezne dovolenkove fotenie + mozno nejake umelecke zabery, ktore som este nerobil"xaxaxa napísal:Ale netvrdim ze kvalitnejsi model od Pan. by sa mu nevyrovnal. Treba vediet na co ten fotak bude urceny, brat ohlad na veci od ohniska, zoomu, manualneho nastavenia, "kompaktnosti: atd.
Ohniská 35mm equiv: Canon 35-210mm vs. Pana. 28-280mm - nie je o čom + MOIS má lepšie výsledky, ako IS.
Canon - foto??xaxaxa napísal:Ja si v zasade myslim ze firmy ktore sa venuju len konkretnej veci by mali mat viac skusenosti (Canon-foto, Panasonic-vsetko), a to aj napriek tomu ze mam znacku Panasonic rad, take TV, DVD rekorder a pod. maju velmi dobre
..aj preto canon
Tlačiarne, videokamery, faxy, kalkulačky, projektory sú tiež foťáky? xD
keď si chcel uviesť nejakú slušnú fotoznačku, tak aspoň NIKON. Keby si chcel porovnávať Canon a Panasonic v segmente DSLR ani nepípnem, ale v kompaktoch má Pana. navrch.
- Prílohy
-
- Noisegraph2.gif
- A720IS
- (6.75 KiB) 272 stiahnutí
-
- noise.gif
- TZ3
- (5.91 KiB) 270 stiahnutí
jin: 100 ludi 100 chuti.
-niesoom zastanca jednej znacky, mal som ich uz vela roznych
-predpokladam ze si si na tom dpreview pozerl aj jednotlive recenzie toho Canonu ktory chce ten chalanisko a tvojho panasonicu - v priemere rovnake hodnotenie, az na to ze ten pan. udajne dost brutalne potlaca sum a je to na tych fotkach vidiet (mozno aj preto ta "plochost grafu"), ja osobne nie som zastanca "zehlenia" fotiek na ukor detailov, to je ale vec vkusu
- porovnavat FZ50ku s tym mini vreckovym Canonom to bol dufam len vtip!
Cenou a velkostou je niekde uplne inde, to uz mozes rovno porovnavat (vzhladom na tu velkost a cenu) s nejkym entry level DSLR od Olympusu alebo Nikonu, nie vreckovym fotakom
-neviem ako funguje MOIS, ale ja som s IS uz vieckrat odfotil vecer pri 1s expoziciu peknu ostru fotku
-stale tvrdim ze portfolio Canonu je neporovnatelne uzsie a specifickejsie ako to ktore ma Panasonic.
ukoncim tuto debatu asi tym ze podla mna si Tomasko tym Canonom vybera celkom dobre. howk
-niesoom zastanca jednej znacky, mal som ich uz vela roznych
-predpokladam ze si si na tom dpreview pozerl aj jednotlive recenzie toho Canonu ktory chce ten chalanisko a tvojho panasonicu - v priemere rovnake hodnotenie, az na to ze ten pan. udajne dost brutalne potlaca sum a je to na tych fotkach vidiet (mozno aj preto ta "plochost grafu"), ja osobne nie som zastanca "zehlenia" fotiek na ukor detailov, to je ale vec vkusu
- porovnavat FZ50ku s tym mini vreckovym Canonom to bol dufam len vtip!
Cenou a velkostou je niekde uplne inde, to uz mozes rovno porovnavat (vzhladom na tu velkost a cenu) s nejkym entry level DSLR od Olympusu alebo Nikonu, nie vreckovym fotakom
-neviem ako funguje MOIS, ale ja som s IS uz vieckrat odfotil vecer pri 1s expoziciu peknu ostru fotku
-stale tvrdim ze portfolio Canonu je neporovnatelne uzsie a specifickejsie ako to ktore ma Panasonic.
ukoncim tuto debatu asi tym ze podla mna si Tomasko tym Canonom vybera celkom dobre. howk
-
jin
VIP
-Ja som zástancom značky NIKON, ale nepôjdem sa teraz potrhať zato, že NIKON nemá model, ktorý by Tomasko potreboval.
-Áno dpreview poznám veľmi dobre a všimol som si aj rozdiely v ohniskách, zrne (to je spôsobené žehličkou, ako si správne poznamenal. Vedel si však že Panasonic ponúka tri stupne redukcie?) a iných konkrétnych vecí.
-Kto tu porovnával FZ50ku s tým Canonom? Len osm spomenul svoju skúsenosť s features, ktoré ponúka Panasonic v celom svojom portfóliu kompaktov. Tak mi tu nevykladaj nič o nejakých kinderzrkadlách.
-MOIS - môžeš študovať. Dva stupne stabilizácie, jeden kombinovaný s IISO.
-
Pochopíš že porovnávame segment kompaktov??? Keby som si chcel kúpiť statnú DSLR nabehnem do Canonu, zoberiem 40D, dve Lkové sklá, grip a som happy. Na panasonic ani nepomyslím. Teraz povedzme, že chcem nejaký stabilizovaný Bridge s ohniskom končiacim na 630mm. Hľadám v Canone. Najbližšie je model S5IS. Hľadám v Panasonicu. FZ18. Panasonic má oveľa špecifickejšie a užšie profilované portfólio hlavne preto, lebo sa sústredí na kompakty. Canon pri vývoji zasa na DSLR.
A my sa tu totiž o špecifickom portfóliu kompaktov tak troška bavíme
Ukončím túto debatu asi tým, že podľa môa si Tomasko tým Canonom zle nevyberie, ale ak si zvolí Panasonic vyberie si lepšie.
-Áno dpreview poznám veľmi dobre a všimol som si aj rozdiely v ohniskách, zrne (to je spôsobené žehličkou, ako si správne poznamenal. Vedel si však že Panasonic ponúka tri stupne redukcie?) a iných konkrétnych vecí.
-Kto tu porovnával FZ50ku s tým Canonom? Len osm spomenul svoju skúsenosť s features, ktoré ponúka Panasonic v celom svojom portfóliu kompaktov. Tak mi tu nevykladaj nič o nejakých kinderzrkadlách.
-MOIS - môžeš študovať. Dva stupne stabilizácie, jeden kombinovaný s IISO.
-
A my sa tu totiž o špecifickom portfóliu kompaktov tak troška bavíme
Ukončím túto debatu asi tým, že podľa môa si Tomasko tým Canonom zle nevyberie, ale ak si zvolí Panasonic vyberie si lepšie.
-
Tomasko
Guru wannabe
tj tento http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... pid=11593D ?
inak ako som pozeral narazil som na http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... d=16591275
preco ma taku "nizku" cenu? koli znacke?
inak ako som pozeral narazil som na http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... d=16591275
preco ma taku "nizku" cenu? koli znacke?
-
Tomasko
Guru wannabe
tak naposledy, jeden fotograf mi odporucil iba tento :
http://www.topcomp.sk/?Mode=Sti&StiId=81300
alebo
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... pid=11593D

http://www.topcomp.sk/?Mode=Sti&StiId=81300
alebo
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... pid=11593D
-
Tomasko
Guru wannabe
odporuca mi ten canon, ze ten zoom staci, lebo na tom panasonicu mi to bude robit rozmazane, ked sa mi ruky trasuMaki napísal:tak prvy ci druhy? pozri - vyber si co chces ale uvedom si ci chces ist do fakt kompaktu alebo do kompaktneho ulrazoomu co ma sice menej mpx, ale o dost lepsi zoom, kvalitnejsi rozsah a podla mojho nazou aj cip...
hmmm - 4x zoom ti staci tak na fotky v miestnosti, pripadne nejakej vacsej sále... ale ked chces nejaky detail tak 10x a viac je nutny podla mna... a to ze sa ti ruky trasu? hmmm - kup stativ a mas vystarane
... inak ked si nahodou zmyslis fotit krajinu alebo tak tak ta chcem vidiet s tym kompaktom... ak vazne nevies tak si hod mincou... moj a jinov nazor poznas... verim,ze sa rozhodnes spravne 
porovnávať Canon a panasonic je dosť ťažké kedže sú to obe špičkové značky. konkrétne ak foťák nemá min 10 zoom tak by som ho nechcel ani zanič! potom by som si dával pozor na ohniskovú vzdialenosť, konkrétne 35mm je naprd radšej nejaký širokouhlý min aspoň 28mm!(vlastná skúsenoť) a ide veľmi o objektív takže kecy typu šak to má 10 Mpx je sprostosť! a záleží od toho kde chce fotiť- napr ja mám Olympus SP 510 takže ked chcem fotiť v bare na žúrke tak to nie je moc pohodlné lebo to nedám len tak do vačku ako kompakt ale zase osobne by som si kompakt asi nevzal. a môj další foták bude asi Canon- robia nádherné fotky(tie farby) ale bude záležať aj od ceny a možno motyka vystrelí a kúpim si lumix
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
10x zoom? myslim ze to je blbost. mam fotak s 10x zoomom, ale aj tak najlepsie fotky su v rozmedzi 28-60mm lebo potom ta kvalita fotky uz klesamito85 napísal:porovnávať Canon a panasonic je dosť ťažké kedže sú to obe špičkové značky. konkrétne ak foťák nemá min 10 zoom tak by som ho nechcel ani zanič! potom by som si dával pozor na ohniskovú vzdialenosť, konkrétne 35mm je naprd radšej nejaký širokouhlý min aspoň 28mm!(vlastná skúsenoť)
-
jin
VIP
http://www.hojko.com/pre-vsetkych-co-po ... 91388.htmljasan21 napísal:hojte potrebujem pre firmu kupit nejaky fotoaparat v cene okolo 5 000,-
dolezite je aby mal zvlast tlacidlo na MAKRO....koly detailom....
nech je radsej ciernej farby... jedna sa mi o fotenie detailov z malej vzdialenosti cca 5cm....poradte
dikes
Žiaaden problém