Externý HDD, či kúpiť väčší?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Externý HDD, či kúpiť väčší?

Príspevok od používateľa vikko78 »

všetkých zdravím. mám ntb, v ktorom je len 120Gb Hdd a potrebujem viac...Mám dve možnožnosti: buď kúpiť 250 Gb Hdd priamo do ntb, alebo nejaký externý Hdd..Čo je lepšie a praktickejšie?ďakujem
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

vyber si podla toho, ako casto niekam chodis a ci potrebujes vsetky data mat stale so sebou. ja mam externy k NB a pouzivam ho na zalohu, filmy, hudbu a podobne. vseko ostatne mam v NB.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

vikko78: to zalezi od pouzitia, tak ako napisal Curuj. Ale podla mna ti tych 120 v notase moze stacit. Ale externy si kup minimalne 500 GB. Ja mam 320 a je to zalostne malo :) A to pritom nepatrim k velkym stahovacom, len tam uchovavam serialy. Taki priatelia ti zoberu 40 GB, simpsonovci tiez 40, k tomu par osvedcenych filmov, zlaohy a polovica disku je plna.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

GothaR napísal:vikko78: to zalezi od pouzitia, tak ako napisal Curuj. Ale podla mna ti tych 120 v notase moze stacit. Ale externy si kup minimalne 500 GB. Ja mam 320 a je to zalostne malo :) A to pritom nepatrim k velkym stahovacom, len tam uchovavam serialy. Taki priatelia ti zoberu 40 GB, simpsonovci tiez 40, k tomu par osvedcenych filmov, zlaohy a polovica disku je plna.
V podstate ano..na výmenu dat s niekym úplne stačí ísť len s Hdd než z celým ntb. ja som práveže veľkým vyznavačom hudby a tej mam v ntb cca 98Gb a je nemyslitelné všetko napalovať..tak to je dovod kúpy Hdd..idem kuknút po nejakých Hdd. či máte nejaké doporučenie? hlavne mi ide aj o hlučnosť...lebo kámoš má 32O gb ext. a ten doslova reve ako krava....
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

vikko78: Ja by som tiez siahol po externom, 120 je ideal na bezne pouzivanie cize tam si mozes hocikedy postahovat co budes prave potrebovat a na veci ktore pomenej vyuzivas budes mat ten vacsi, no a tiez ak bues chciet preniest nejake vacsie mnozstvo dat, tak jednoznacne lepsie ist s malym HDD ako s celym notesom :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

vikko78 napísal:V podstate ano..na výmenu dat s niekym úplne stačí ísť len s Hdd než z celým ntb. ja som práveže veľkým vyznavačom hudby a tej mam v ntb cca 98Gb a je nemyslitelné všetko napalovať..tak to je dovod kúpy Hdd..idem kuknút po nejakých Hdd. či máte nejaké doporučenie? hlavne mi ide aj o hlučnosť...lebo kámoš má 32O gb ext. a ten doslova reve ako krava....
Niekde tu o tom je aj tema...no ak chces tichsi, tak ber Seagate, ale tie su drahsie. Ja mam WD My Book a ta jeho hlucnost je prijatelna, teda on ani nehuci ale skor vibruje, takze ked ho polozis na nieco makke, tak ho ani nie je pocut.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

GothaR napísal:Niekde tu o tom je aj tema...no ak chces tichsi, tak ber Seagate, ale tie su drahsie. Ja mam WD My Book a ta jeho hlucnost je prijatelna, teda on ani nehuci ale skor vibruje, takze ked ho polozis na nieco makke, tak ho ani nie je pocut.
Pripajam sa mam tiez WD My Book je dobry, len casom mi nevyhovola uz rychlost tak som si kupil este jeden satac do kompu, ale externak je fakt dobry ked idem dakomu instalovat komp alebo len taky bezny prenos lepsie ako vlacit cely notebook :) tak sa rozhodni ako vraveli ostatny podla pouzitia ...
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

je mi to jasné. som rozhodnutý....takže vďaka..... :lock:
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JodiBB »

Tiez som riesil tuto otazku, ale kedze mam rad data pri sebe ked niekam idem tak som to vyriesil kupenim 250GB disku, a ten z notasu som dal do externeho suplika... takto mam aj externy aj viac miesta v notase.
kedze ma notas 2 sloty na disky rozhodol som sa znovu o zvacsenie kapacity a tiez to idem riesit kupenim disku do ntb a ten z neho dam do ext supliku.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

GothaR napísal:vikko78: to zalezi od pouzitia, tak ako napisal Curuj. Ale podla mna ti tych 120 v notase moze stacit.
Správne, na začiatku by som prehodnotil, koľko z tých dát je NEVYHNUTNÝCH nosiť ich so sebou. A potom keby si nemal iného východiska, tak si kúpiť externý disk a ten si nechať DOMA na stole - v notase by si mal len spomínané "nevyhnutné" dáta.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

vikko78 ak s napajanim urcite WD mybook ..mam doma a max spokojnost..ak bez napajania WD passport..mal som tu vcera jeden a pecka....aj rachlost na zo ze bol len na jedno usb napojeny...pecka...
Napísať odpoveď