net zadara

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

net zadara

Príspevok od používateľa gego »

sem tam chodim na aute kade tade a ked mam uz ten notebook chcem ho aj vyuzit ... par krat sa mi stalo ze som narazil na nezaheslovanu siet proste sa tam pripojim a ide net ak je tam dhcp server . lenze je kopec takych kde dhcp sever nieje cize otazka znie ... ako zistit aku si napisat ip adresu a aku branu a aku masku siete a ake dns ? tipovanie som uz vzdal nema to zmysel zabijem cely den a nic ... a este jedna vec ak je tam nahodou mac bloker som v prdeli ... neviem ip neviem nic nevie niekto ako tie ip zistit ??? musi byt predsa nejaky sposob nejaky prgram alebo daco ? jediny sposob je asi ten ze proste odchytavam programom vsade lietajuce packety /rec je o wifi / a sem tam sa tam objavi nejaka ip adresa ako zachytny bod ... dakedy ... nevie niekto poradit ako na to ??? proste aby som vedel co mam napisat ...

PS: ze tam je net som si isty jeden chlapik ma cez to net ale hajzel nepovie ipcky ..
Kony.cz
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kony.cz »

jsou an to programy ethereal,packet sniff atd... vsechno info najdes na tomto foru

https://forum.security-portal.cz/viewforum.php?f=32
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ad PS: mozno to nepovie preto ze pripajat sa do cudzej siete je nelegalne ;) ... pokial to teda nie je verejny hotspot
howoarang
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa howoarang »

no neviem ako je to na SR, ale v CR neexistuje zakon, ktory by zakazoval sa pripajat na nechranene WIFI siete..
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ale len tak sa niekam pripojiť.. tebe by sa to páčilo keby sa na tvoj net niekto pripojil a sťahoval? :?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Cesar napísal:Ale len tak sa niekam pripojiť.. tebe by sa to páčilo keby sa na tvoj net niekto pripojil a sťahoval? :?
Nepacilo, ale pokial si to neviem zabezpecit, tak holt musim trpiet. Asi rovnako ako keby si nezamkol dvere a plakal, ze ta niekto tak lahko vykradol.
Kony.cz
Amateur
Amateur

no samozrejme podle toho co budes delat, pokud budes brouzdat po siti tak se ti asi nic nestane (zase jenom mozna), ale pokud se budes pripojovat i na internet, tak je vec ta, ze si musel nejak zjistit kompletni nastaveni na pristup do internetu a to se muze kvalifikovat jako hack site a neopravnene vyuziti sluzeb spolecnosti, ktera internet jako takovy poskytuje, je to boj na dlouhou trat. zase zavisi jak jsou chytri lidi v te dane spolecnosti a jestli maji dobreho pravnika (samozrejme pokud na tebe prijdou), ale vetsinou je to tak ze pokud neberes moc (treba vic jako 1 Mbit a vic) a hlavne nezasahujes do rychlosti zakaznika, ktery si potom bude stezovat ze plati penize a nema sluzbu, kterou si plati, tak potom to asi ISP nejak nebude resit, protoze je to pro neho zbytecna prace, ale pokud tahle situace nastane, tak ver tomu, ze zacne po tom hodne patrat a bude zle.... Jsem taky poskytoval Internetu a vim jak to je... A abych se patral po cloveku, kterej mi bere 512 Kbit, tak na to prdim, je to zbytecna prace... a co potom s nim, ale pokud mi zavola VIP zkaznik, ze mu internet nejede 10 Mbit a ze mu jede jenom 256 Kbit a zjistim ze tam ma prenos dat jak krava, jako kdyby stale stahoval, tak jdu po IP adrese a jdu zjistovat, jak je to mozne. A jakmile zjistim, ze nejaka IP adresa v jeho subnet rozsahu stahuje moc dat a ta vytezuje jeho konektivitu do site, tak ji na routeru zablokuju a potom se uvydi. Bud zjistime ze je to nekdo u neho v siti (ze si stezuje ze mu to nefunguje) a nebo je to ten clovek (viz ty).. A ten clovek co se pripojil nelegalne si bude muset zmenit IP adresu aby se znovu pripojil, a takto to jde porad dokola.. je to beh na dlouho trat a zacarovany kruh, porad jenom o tom zakazovat IP adresy (nelegalni), atd
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

t0m4s3 napísal:Nepacilo, ale pokial si to neviem zabezpecit, tak holt musim trpiet. Asi rovnako ako keby si nezamkol dvere a plakal, ze ta niekto tak lahko vykradol.
to nic nemeni na fakte ze aj keby som si nechal otvoreny byt a vybrali by mi ho tak stale by to bola kradez
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Takýmto spôsobom by som mohol povedať, že nemám peniaze a idem okrádať, napádať deti a dôchodcov, veď oni sa voči mne nevedia brániť ale to je už ich problém, tak im treba. :lol:
wolf14
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolf14 »

Kony.cz
Amateur
Amateur

ja myslim ze jsem to napsal dost jasne..... nebo tak neslo vycist ztak dlouheho clanku ??? co jsem napsal

PS: ja myslim , ze zakladatel topicu uz ma dost jasno a uvedomil si ze je to nejak jinak nez si myslel...., takze mozna zamcit tento topic by nebylo od veci....
Napísať odpoveď