Kosovo

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

enter00 napísal:Matica sa ukazuje presne co je - nacionalisticka organizacia pod vedenim fanatikov...
Kvoli zorganizovaniu protestu proti nezavislosti Kosova? :lol:

Nazor tipickeho Dzurindovcu.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Jeremy napísal:Ujo Marky: co tak napisat este mesto v ktorom bude ta demonstracia :)
5.3.2008 o 18.00 v Bratislave - Namestie SNP. Komu sa nepaci chodit nemusi... :roll:
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

Ujo Marky napísal:5.3.2008 o 18.00 v Bratislave - Namestie SNP. Komu sa nepaci chodit nemusi... :roll:
nie ze ja by som aj prisiel ale jaksi bratislava :( vies lebo namestie snp mame aj v bb :) a je vo vela mestach :)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

2. marca 2008 o 12.00 hod. na Námestí SNP v Banskej Bystrici

To iste len to organizuje SP nie Matica :P
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ujo Marky: Z kade to mas? hod pls link na daku stranku etc...juchu bude to pred maturitou a zrejme tam pridem
kali520
Darca
Darca

Jeremy napísal:Ujo Marky: Z kade to mas? hod pls link na daku stranku etc...juchu bude to pred maturitou a zrejme tam pridem
http://pospolitost.wordpress.com/2008/0 ... ti-kosova/
http://hlavuhore.wordpress.com/2008/02/27/224/
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Ujo Marky napísal:Prva svetova nevznikla koli malemu posranemu statu ale ze velky hraci mali nove zbrane a chceli si ich vyskusat a poiektoryna vojne zarobit :P "Posrane male staty" su vzdy vyuzite ako zamienka.
nemyl si zamienku a pricinu, to je rozdiel.
toto je zaujimave:
K akým následkom okrem nárastu separatizmu v Európe, privedie oddelenie kosovského kraja? O tom nám porozprával bývalý riaditeľ ruskej pobočky Interpolu, doktor právnických vied Vladimír Ovčinskij :

Taliban má plán
Stručne povedané, následky budú mimoriadne negatívne. Predovšetkým je badateľné zosúladenie krokov kosovských Albáncov, Talibov a Al Kaidy. V kraji sa už usadili mračná islamistov z Blízkeho a Stredného Východu.

Talibovia, mimochodom, vyhlásili, že po osamostatnení Kosova chcú usporiadať nový ozbrojený konflikt v centre Európy medzi Srbmi a Albáncami. Teraz Talibán pripravuje v Afganistane rozsiahlu jarnú ofenzívu a NATO tam plánuje presunúť ďalšie vojská. Ale v prípade nových nepokojov na Balkáne sa natovci budú musieť zaoberať týmto konfliktom...
Styky Kosovčanov s extrémistami boli odhalené už dávno. Už ex prezident Srbska Slobodan Miloševič na procese v Haagu predložil dokumenty, ktoré svedčili o existencii buniek Al Kaidy v Kosove. Tieto dokumenty svojho času dostal od FBI.

Mafia – postrach mafie
Celé desaťročia vedie cez Balkán tranzit drog z Afganistanu do Európy. Kosovskí Albánci predstavujú jeden z najdôležitejších článkov tejto zločineckej reťaze. Posúďte sami: ekonomika krajiny je v dezolátnom stave, práce niet, pritom luxusné domy a reštaurácie rastú ako z vody. Medzitým albánska, a teda aj kosovská mafia sa rozlieza po Európe.

Sám som sa s tým stretol ešte v roku 1997, keď som viedol ruské oddelenie Interpolu. Albánske kriminálne skupinky si vtedy podriadili celý tranzit drog a obchod s ľuďmi. Napríklad európskym mierotvorcom Kosovčania svedomito zabezpečovali na „voľný čas“ zásielku zajatých mladých Srbiek. V Nemecku Albánci rozvinuli veľmi čulý obchod so zbraňami a falošnými bankovkami. V roku 2006 v správe Europolu zločinecké organizácie kosovských Albáncov boli označené za „najkrutejšie, najbezočivejšie a najrýchlejšie rastúce“.

Nastala kuriózna situácia. Taliansky generálny prokurátor získal dôkazy o tom, že popredné talianske mafiánske klany sa zjednocujú, aby čelili bezočivým kolegom z Kosova a samotného Albánska.
Onedlho sa môžeme stať svedkami hrozného fenoménu. Po prvý raz v najnovších dejinách sa v Európe objaví nikomu nepodliehajúci, kriminalizovaný kvázištát, v ktorom sa extrémizmus stane takmer oficiálnou ideológiou.

A kto to potrebuje?
Vo všeobecnosti je jasné, prečo potrebujú nezávislosť Kosovčania, Al-Káida a Taliban. Prečo ju potrebujú narkobaróni – to je tiež jasné. Záujem fínskeho exprezidenta Marttiho Ahtisaariho, ktorý sa v úlohe mimoriadneho splnomocnenca OSN zaoberal plánom odčlenenia Kosova, vysvetlila v minulom roku nemecká rozviedka BND. Podľa jej informácií, bolo odhalené, že Ahtisaariho konto solídne stúplo: albánsky miliardár Bedget Pakkoli (ten istý muž, ktorý za čias Jeľcina so svojou Mabetex Company reštauroval Kremeľ a neskôr sa zaskvel v rôznych finančných aférach) mu na účet previedol približne 40 miliónov eur. Nemci narážajú na to, že to bolo na žiadosť albánskej mafie. A koľko kufríkov s hotovosťou a dievčat ľahších mravov mu „dopravili“ „kosovskí priatelia“ – sa spočíta len ťažko. Stojí za povšimnutie, že nikto túto informáciu doposiaľ nepoprel.

Názor politológa
Michail Leonťjev, šéfredaktor časopisu Profil: „Je to nástroj politiky USA“ Načo je Američanom a NATO nezávislosť Kosova? Je to nástroj politiky USA, a v prvom rade - bomba položená pod Európu. Podobne ako skúsený míner kladie výbušninu pod nosné opory, tak aj Spojené štáty si našli ideálne miesto na umiestnenie trhaviny – Balkán.

Avšak prečo Európa dovoľuje, aby do jej najzraniteľnejšieho miesta umiestnili túto bombu, je otázka čisto rétorická. Európa sa dávno stala objektom americkej politiky a len občas je schopná ľahkej reflexie. Celkovo história Juhoslávie posledných rokov predstavuje ukážkové záškodníctvo voči Európe. Ovplyvniť sa to prakticky nedá: pretože, ak si ľudia chcú nechať odtrhnúť ruku, iba ťažko im v tom zabrániš. Dnes môžeme len čestne poukazovať na to, čo sa tam deje.

Kód: Vybrať všetko

http://prop.sk/vyhodi.html
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

ja si to ani nemyslim dobre som to napisal. Zamienkou bol atentat a pricina ozbrojovanie :P
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ak by som aj bol doma, tak by som sa asi do BB bal ist: kedze to organizuju Cierne kosele, budu tam flojdi a bude sa zatvarat... to radsej ee
Zelovoc: pekny clanok. Z toho je jasne vidiet aka je americka "vojna s terorizmom" strasna kravina.
kali520
Darca
Darca

No tak zhromazdenie planovane na 2. marca 2008 je zrusene a malo by sa presunut na 11. marca 2008.

Viac: http://niekosovo.blogspot.com/2008/02/z ... n-nov.html
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Demonstracia v Bratislave sa presuva z namestia SNP na Hlavne namestie :!:

5. marca 2008 (streda) je zhromazdenie o 18.00 na Hlavnom namesti v Bratislave, odtial sa pojde na Hodzovo namestie.
kali520
Darca
Darca

krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ale zase Rusi nie sú až takí zásadoví ako by sa zdalo, síce neuznali Kosovo, ale veselo si podporujú Abchádzko a Južné Osetsko a ešte odštiepeneckú republiku v Moldavsku...
jackb
Redeemer
Redeemer

v akom zmysle? ze ich ine stay uznaju?
ved to je to najvacie svinstvo: maju na svojom uzemi nikym neuznanu enklavu ale uznavaju ine umele staty... mohli by ich ti Indiani, Latinos a "black americans" rozlozit...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:v akom zmysle? ze ich ine staty uznaju?...
bola to reakcia na kaliho post. a bolo to v zmysle, ako si napisal :wink: . len napisem, ze nejde o enklavu (aby si ma nechytil za slovo: kvoli tomu, ze ich nikto neuznal, tak sa nejedna o enklavu). lakotovia vyhlasili 19.12.2007 nezavislost na spojenych statoch.
jackb
Redeemer
Redeemer

Enkláva v medzinárodnom práve, a tiež v politickej geografii, je cudzie štátne územie alebo jeho časť v územnom priestore konkrétneho štátu a ním úplne obkolesené (napr. Vatikán). Rozoznávame suverénne enklávy a závislé enklávy. Územie, ktoré spĺňa všetky stanovené kritériá, sa v užšom chápaní nazýva pravá enkláva. Pojem enkláva vo všeobecnosti pomenúva vzťah k cudziemu (susednému) štátu.
:wink:
ale som rad ze inak zdielame nazory.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Enkláva v medzinárodnom práve, a tiež v politickej geografii, je cudzie štátne územie alebo jeho časť v územnom priestore konkrétneho štátu a ním úplne obkolesené (napr. Vatikán). Rozoznávame suverénne enklávy a závislé enklávy. Územie, ktoré spĺňa všetky stanovené kritériá, sa v užšom chápaní nazýva pravá enkláva. Pojem enkláva vo všeobecnosti pomenúva vzťah k cudziemu (susednému) štátu.
toto by bolo asi na dlhsiu debatu, tak to necham tak. aby sme neboli OT. btw:aj ja :wink:
trojanskin
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa trojanskin »

o čom tu všetci točíte...však Kosovo je Srbija.
toť to môj názor :)
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

trojanskin napísal:o čom tu všetci točíte...však Kosovo je Srbija.
toť to môj názor :)
aha este ze si nam to ozrejmil som nevedel a to vazne ?

no a teraz k veci. chovanie americanov je naozaj pokrytectvo najvyssieho rangu...ale to je aj ostatnych statov europy. By som chcel vidiet take francuzsko alebo ine. a btw neviete ako sa zachovali anglicania?

ved ti tam maju tiez problemy resp mali s nejakym irskom nie?
Napísať odpoveď