odinštalovanie sw z hd

Informácie o software, ankety...
tero
Novice
Novice

odinštalovanie sw z hd

Príspevok od používateľa tero »

Ahojte!
Vie mi niekto poradiť? Mám nový notebook -pavilion dv6750 - a je na ňom w- vista. Ja však by som chcel dať do neho w-xp. Vista mi podľa mňa dosť spomaľuje celý sw a veľa vecí pod ňou nejde. Skúšal som odinštalovať, ale nedá sa. Neviem, či je blokovaný disk, alebo to robím zle ?!
Za pomoc budem veľmi vďačný!
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Bobr »

Vloz cd s xp-ckom nabootuj a sformatuj disky, len mozes mat potom problem s ovldacmi na notasa musis teda pohladat po webe ci su aj na xp ovladace.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem ako by sa dal operacny system odinstalovat, takze jedine tym formatovanim disku. V prvom rade by som si pozrel cez programy ako je Everest ci SiSoft Sandra co za hardware tam mas, aby si sa potom neskor vyhol neprijemnostiam a stiahol by som si ovladace este pred formatovanim disku.

Potom vloz instalacne CDcko WinXP do mechaniky, mala by sa zapnut instalacia. V nej zvolis, ze chces naformatovat terajsiu particiu, pripadne ju mozes este odstranit a spravit novu, rozdelit disk atd...

Druha moznost je v BIOSe zapnut bootovanie z CD a rovnakym sposobom ako v predchadzajucom bode to naformatujes a nainstalujes.
tero
Novice
Novice

odinštal.sw

Môj syn hovorí,že je asi zamknutý hd od výrobcu - myslím,že je to hd od HP.Môže by ť aj to dôvodom neúspechu?
Pardon,ešte som zabudol dodať,že bootovacie cd nepustí ďalej;čiže ho vlastne ani nepríjme.T.j.,nemôžem hd nabootovať.N emôžem deliť teda ani disk na oddiely.

//namiesto pardonu si edituj prispevok
kobalt
Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: odinštal.sw

Príspevok od používateľa Hulkm »

tero napísal:Môj syn hovorí,že je asi zamknutý hd od výrobcu - myslím,že je to hd od HP.Môže by ť aj to dôvodom neúspechu?
co som si pozeral tak zostava NB je dost dobra tak neviem co ti oze spomalovat system....skor is pozri ze ci nemas volaky bordel v nom viry alebo tak. win sa neda len tak odinstalovat.....ide iba zformatovat disk a dat nanovo OS ako pisali vyssie, ale pred tym si pozri ovladace na xp....rataj stym ze mozno aj nebudu a ak aj budu tak nie na vsetko....ak je teraz davana do NB vista tak je aj NB vyvijany pre vistu a xp tam velmi dobre nemusi ist a radil by osm ti skor nechat vistu
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pomaly ti to urcite chodit nemoze, pokial si ho s dacim nezaviril alebo ti nebezi na pozadi X nepotrebnych veci, navyse do toho XP tazko das, tiez tam treba ten sata driver ci co to je a vista nerobi natom problem
tero
Novice
Novice

odinštalovanie sw z hd

Čaute! a ďakujem za rady: asi tam nechám tú vistu.
Neviem ako to Kobalt myslí s tým editovaním.Ja som si akurát na niečo dodatočne spomenul-tak prepáč,že som iba človek.
Ale skutočne všetkým veľmi ďakujem!!!
Sheep
Addict
Addict

Re: odinštalovanie sw z hd

Príspevok od používateľa Sheep »

tero napísal:Čaute! a ďakujem za rady: asi tam nechám tú vistu.
Neviem ako to Kobalt myslí s tým editovaním.Ja som si akurát na niečo dodatočne spomenul-tak prepáč,že som iba človek.
myslel to tak ze nepis prispevky rovno za sebou ale mas ich upravovat tj "editovat" tlacitko Obrázok
stanulik
Light Professional
Light Professional

Re: odinštalovanie sw z hd

Príspevok od používateľa stanulik »

tero napísal:Čaute! a ďakujem za rady: asi tam nechám tú vistu.
nechaj si Vistu, pretoze velmi tazko by si zohnal ovladace na Windows XP. Nove notebooky sa uz predavaju s Vistou. Co sa tyka notebooku od HP tak je velmi tazke zohnat vsetky ovladace na XP. Tusim je to nemozne. Nainstalovat by si nainstaloval, ale neslapala by ako by mala. Neboj sa Visty, je absolutne v pohode.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

stanulik: Mozem potvrdit tvoje slova. Kamarat si kupoval notebook, slusny kusok, Asus F3Ka alebo nieco take (2GB Ram, Radeon 2600...) a na stranke Asusu ani jeden ovladac pre XP, rovnako ani na CD. Pre tento notebook sa robia uz len ovladace pre Vistu, aj ked na Asus fore bol vydany balicek pre XP, no podla diskusie s tym maju ludia problemy, nakolko ten balik ovladacov nie je oficialne od Asusu, ale len par nadsencov a uzivatelov rovnakeho notebooku.
Speedy92
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Speedy92 »

Len tak naokraj k tvojmu problému notbuk pravdepodobe nemaš zamknutý akurát v biose máš zapnutý SATA NATIVE MOD alebo niečo podobné a preto ti to inštalačné cd win XP nechce zobrať lebo nemá v sebe integrované ovládeče (tuším SATA, AHCI)
Máš 2 možnosti buď vypni ten SATA NATIVE MOD alebo cez nLite pridáš do inštalačky XPčka ovladače (strýco googleľ ti povie ako) tu sú pre zaujemcov ovládače pre intel chipsety
Inak ak náhodou nenájdete ovládače na XP k svojmu buku hneď po kúpe tak kontrolujte stránku výrobcu možno ich tam doplní. Viem o ASUSE že to tak robia.
Napísať odpoveď