Ano ma prist zvysenie ale nie na 1.4. ako to bolo minuli rok ale niekedy koncom skolskeho roka...zvysenie je takmer iste no nevie sa o kolko to bude a ci len downstream alebo aj upstream
Robert: Preco by mali znizovat cenu??? Je im prdsa vyhodnejsie zvysit linky, ktore aj tak vacsina uzivatelov nevyuzije, ako by mali prist o miliony kvoli znizeniu cien.
warezman: Nie je dovod na rapidne zvysovanie, treba brat ohlad na konkurenciu a ak by to zvysili o 256-512 kbit, tak je to aj tak lepsie ako nic.
hojko napísal:Robert: Preco by mali znizovat cenu??? Je im prdsa vyhodnejsie zvysit linky, ktore aj tak vacsina uzivatelov nevyuzije, ako by mali prist o miliony kvoli znizeniu cien.
warezman: Nie je dovod na rapidne zvysovanie, treba brat ohlad na konkurenciu a ak by to zvysili o 256-512 kbit, tak je to aj tak lepsie ako nic.
hmm neviem ci by si pocitil pri 3Mbit tych 256Kbit
kazdopadne mne by aj tak slo skor o upload pretože ten je fakt mizerny...
To bol nazorny priklad, pozri si ako za posledne dva ci tri roky isiel posut pri DSL, ci sa to tyka ceny, downloadu, uploadu alebo pokrytia. O zvysovani uploadu je zbytocne pisat, ak by sa aj zvysil, tak by to bolo vazne len minimalne.
ja neviem - mam turbo3 od t-comu - mal by som mat 3072/256 ak sa nemylim... dlho mi to tak aj islo.. teda download mierne viac.. a teraz meriam a mam 3400/512 cca... ako ja som spokojny, ale ten uload sa zvysoval nejako postupne alebo co - pred mesiacom som mal cca 380upload, teraz 512 uz... tak ktovie,,, mozno nieco zvysili a nepovedali, mozno zasa nieco testuju iba..
hojko napísal:To bol nazorny priklad, pozri si ako za posledne dva ci tri roky isiel posut pri DSL, ci sa to tyka ceny, downloadu, uploadu alebo pokrytia. O zvysovani uploadu je zbytocne pisat, ak by sa aj zvysil, tak by to bolo vazne len minimalne.
Hojko,mas sice pravdu ale upstream by mohli pri DSL fakt zvysit rapidnejsie..pozri v dnesnej dobe sa najde kopec ludi ktory tahaju cez P2P siete a ktory siu registrovany na privatnych trackeroch ked je hlavnou prioritou na udrzanie sa an trackeria splnenie poziadviek hlaven to Share Ratio a ved tio sam poznas..cim vaocej odosles tym je to pre teba lepsie a aj pre ostatnych co su an trackeri..takze myslim si zeby nebolo od veci vyrovnat pomer 1:1 co sa tyka downstream aj upstream
1:1 by bolo super, avsak technologia aDSL toto nedokaze, ved uz v nazve mas ze je to asymetricke
pre downstream je vyhradene omnoho sirsie pasmo ako pre upstream
dekarbon: A to je prave dovod preco ten upload nezvysuju, pretoze internet nema sluzit na to, aby si cely den tahal a uploadoval. Ak chces, tak si zaplati garantovanu linku. Navyse sa treba pozriet aj ne technologiu aDSL.
2hojko: no aj to,ale hlavne pre to aby si doma ludia nerobili herne / web servery lebo keby mam doma 3Mbit up ako mam down tak neposielam masinu do vnetu ... ale taky 1Mbit by mohli dať