Volanie funkcie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
HackerDienst
Novice
Novice

Volanie funkcie

Príspevok od používateľa HackerDienst »

Zdravim,
potreboval by som malu pomoc. Mam rozrobeny jeden program a zasekol som sa na jednej veci.
Mam vytvorenu triedu. V nej metody s nazvom prikaz1() a prikaz2().
a ja chcem spravit nieco take, ze chcem volat jednu z tychto metod. lenze to zalezi na uzivatelovi ktoru.
Spravil som si pole do ktoreho nacitavam podla uzivatela bud nazov jednej metody alebo druhej, bohuzial ak napisem volanie funkcie takto:

instancia->pole();

(Skusal som to aj nejako podobne ale neuspesne.)
Nefunguje to. Je mi jasne ze to nefunguje len chcem vediet ako sa to da inak urobit. Niekto mi radil spravit si pointer na funkciu resp da sa to vobec v c++?, nevie mi niekto pomoct? dakujem.
matwej
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matwej »

co tak klasicky nacitat vstup a klasicky rozhodovaci blok if else? :-D
HackerDienst
Novice
Novice

matwej napísal:co tak klasicky nacitat vstup a klasicky rozhodovaci blok if else? :-D
nie nie. nechem to. :D mozno som tvrdohlavy ale naschval som si to vsetko predpripravil tak aby som usetril tych 20 riadkov kodu jednym:) tak to teraz chcem vyuzit.len nefem kao:D este.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Správny postup záleží od toho, čo presne to robí (možno by bolo lepšie mať dve rôzne triedy).

Ukazovateľ na funkciu v triede získaš takto: &trieda::funkcia Pomocou Google nájdeš kopec stránok, kde je napísané, ako sa to používa. ;) (napr.: http://www.goingware.com/tips/member-pointers.html)
HackerDienst
Novice
Novice

chrono napísal:Správny postup záleží od toho, čo presne to robí (možno by bolo lepšie mať dve rôzne triedy).

Ukazovateľ na funkciu v triede získaš takto: &trieda::funkcia Pomocou Google nájdeš kopec stránok, kde je napísané, ako sa to používa. ;) (napr.: http://www.goingware.com/tips/member-pointers.html)
och diks si rychlejsi nez moja cviciaca...:D avsak kto by o jedenastej kontroloval maily:D
Napísať odpoveď