Rubiková kocka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rubiková kocka

Príspevok od používateľa [email protected] »

Tak skladá niekto tento hlavolam?? Ako dlha a aké mate časy?? Či ste už boli na nejakej súťaži alebo iba tak pre seba to skladáte. Svoju som vytiahol po dobrých vyše desiatich rokoch, kamarát ma namotal. Ja som s tým len nedávno začal asi tak mesiac a pol do zadu a už som sa stihol naučiť tú najľahšiu a najpomalšiu metódu (Po Vrstvách):-) Skúšam sa učiť ďalšiu, rýchlejšiu, no uvidím kedy ju zvládnem. Pre tých, ktorý by to chceli vedieť skladať pridávam veľmi dobrú stránku www.cubemania.cz
Videjka pekne názorne ukážu ktorú stranu kam točiť. Chce to cvik a hlavne trpezlivosť to natrepať do hlavy. Veľa zdaru

PS:Inak nechápem veľmi tomu prečo to skladám :-) Dookola to isté a stále ten istý výsledok. Asi kôli času. POZOR, človek sa môže stať na tom závislý!! ;-)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

skusal som to neraz ale nebavi ma to , nikdy som neposkladal vsetky strany
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

ja som ich poskladal iba raz aj to ked som kocku destruktivnou silou rozobral a potom som si ho poskladal ako som chcel :)
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Rubikovu kocku sice niekde mam, ale nevidel som ju ani nepamätam. Tusim sa mi ju ani nikdy nepodarilo celu poskladat :) , obdivujem tych co na to maju trpezlivost a chce sa im vymyslat riesenia.
Inak mam jedneho kamosa, co dokaze poskladat rubikovu kocku za par minut, vela krat sme mu ju totalne rozbili(teda pomiesali) ale vzdy sa z toho dostal :) , az som cumel ako to vie tak rychlo :)
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

ja na taketo veci nemam trpezlivost,pametam sa ked som bol este mensi,tak som si sadol von na stolicku,a zacal som to skladat,uz ma to troska sralo,nevedel som to poskladat,som na to nemal nervy,a prehodil som ju ku susedom a prasklo im okno no :lol:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

co poviete na toto hosi ?

z tohoto bol aj sam prekvapeny.. a aj ja.. :shock:

s jednou rtukou
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

je to riadna haluz. Jednú farbu zložím bez problémov, dve s problémami, ale celú kocku som ešte nezložil. Skúšal som aj podľa návodou, no boli pre mňa nejaké "chaotické" :)
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

Ked som bol menší tak ma to otec chcel naučiť,ale mňa to velmi nezaujímalo. A vtedy mi aj ukazoval nejaké tie ťahy,ktoré sa využívajú čím vieš čo najrýchlejšie vytvoriť všetky strany.
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Mne osobne sa raz podarilo dostať dve farby ale nasledujúcim ťahom som zničil obidve tak, že som to potom už nikdy nedokázal, ale ked som bol ešte menší tak som s bratom súťažil na čas, kto poskladá jednú farbu :wink: /kedže viac sme žiaľ nedokázali :? /, môj čas bol v rozmedzi okolo 30 až 40 sekund - trochu pridlho si môže niekto pomyslieť, ale ked s kockou treba opatrne lebo neraz sa stalo, že som mal tu rubíkovu kocku v rukach rozmontovanú :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nadšenie keď sme dostali aj s bráchom na Vianoce rubikove kocky bolo veľké, stále bolo veľké, aj keď sme ju "rozhádzali" a keď sme ju skladali, naše nadšenie upadalo a upadalo až po pár dňoch kocky skončili niekde v zabudnutí. :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

nikdy sa mi ju nepodarilo poskladat konvencnou metodou, vzdy len metodou destrukcnou :oops: no a moja mama vraj v detstve poznala niekoho, kto dokazal poskladat kocku za svojim chrbatom (wtf?)
//edit: pise sa to Rubikova kocka (s kratkym a)
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa [email protected] »

Predsa je lepšie keď vám to niekto ukáže, ako mne kamarát. Síce na tej stránke je to pekne ukázané ale aj tak ak vám niekto poradí a povie podľa čoho sa riadi a tak ... je to lepšie. Inak niekde som čítal, že existuje algoritmus podľa ktorého 26-timi ťahmi poskladáte kocku nech je ako chcete rozložená. Zaujímavé načo človek ešte nepríde :-)
Tu link :arrow:
Na Rubikovu kocku vám stačí najviac 26 ťahov
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

skusal som ju uz viac krat poskladat ale ani raz sa nepodarilo, aj otecmi to ukazoval ako ale nemam na to tu potrebnu trpezlivost a tak ma to vzdy po par tahoch prestalo bavit
fakt respect pred tymi co maju na to tu trpezlivost :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmmm popravde naposledy som to drzal v ruke ked som mal menej ako desat rokov, takze logicky jediny mozny sposob ako bolo mozne dosiahnut aby bola kazda stena jednej farby bolo poprelepovat tie farebne nalepky (( bo to bola taka ze nebola z farebneho plastu, ale vsetky elementy cierne a na nich farebne nalepky )) ...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Podla navodu to musi za tyzden cvicenia zvladnut aj debil do 2 minut. Ale tie rekordy cca 10-20 sekund to je uz tazka nechapacka :-/ Hlavne dnes je problem zohnat klasicku kvalitnu kocku, uz predavaju iba suntove napodobeniny.
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

môj rekord je taky ze som !SKORO! som zlozil jednu farbu
ani ma to nebavilo a po par minutach som v tom nevidel zmysel preco take daco vymysleli :) :idea:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

je to davno :oops: ale ta potvora ma raz tak vytocila, ze som z nej zoskrabal vsetky farby. mohol som s nou tocit vsetkymi smermi a stale bola zlozena :D .
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

SSemteXX napísal:ja na taketo veci nemam trpezlivost,pametam sa ked som bol este mensi,tak som si sadol von na stolicku,a zacal som to skladat,uz ma to troska sralo,nevedel som to poskladat,som na to nemal nervy,a prehodil som ju ku susedom a prasklo im okno no :lol:
hej,niezeby som bol debil ale rubikovu kocku som rozlamal furt ked som ju dostal do ruky proste ma to nebavilo to skladat furt a ja tam mi furt daco chybalo k tomu aby to bolo uplne doskladane tak furt skoncila rozbita :oops:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Synovec mal tuto kocku, ale ked som sa ju pokusal poskladat, tak ma nasrala, ze som vzal kombinacky, urval som z nej vsetky tie farebne blbosti a ponalepoval som ich, ak keby bola zlozena. Efektivne? Ani nie. Ucinne? Este stale ju tak ma. :D
Predsa ma nebude vytacat zasrany kus plastu! :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

hmm - ja som ked som bol maly jednu nafarbil centrofixkou nacierno a bol pokoj a druhu som rozobral a poskladal nanovo zlozenu... a ani mi kombinacky nebolo treba :D
Napísať odpoveď