mas to zle ice-cube, prtetoze ten 3. bod nelezi v rovnakej rovine ako 2. bod. Lezi pod kockou, takze ta polpriamka, ktoru si viedol cezen nemoze prechadzat
ale ten bod pod kockou lezi v rovnakej rovine ako prvy bod uplne hore. Mozno vam to pomoze
tak sice sme to brali este v 3. rocniku na gympli...
ak ma moja priestorova predstavivost neklame mate to spravne chlapci
v respektive a by som to spravil rovnako
podľa mňa to máte zle. Ten bod vpravo z nejakej mne neznámej príčini spájate s hranou vľavo, ale máte ho spojiť s tým podom. A keďže bod je pod vrcholom, nemôže byť priesečník tam kde ste ho zakreslili. Neviem či chápete, idem pozerať film a potom to môžem zakresliť
audiotrack napísal:podľa mňa to máte zle. Ten bod vpravo z nejakej mne neznámej príčini spájate s hranou vľavo, ale máte ho spojiť s tým podom. A keďže bod je pod vrcholom, nemôže byť priesečník tam kde ste ho zakreslili. Neviem či chápete, idem pozerať film a potom to môžem zakresliť
ten bod v hrane je v jednej rovine s bodom vpravo. takze ich treba spojit. a pravy bod sa nemoze spojit s tym co nie je v kocke, pretoze nie su v jednej rovine.
je to dobre, akurat som sa vratil z doucka... a mame si zopakovat do pondelka stereometriu, takze som si to kukol - ja by som to tiez inak nespravil...
3 body urcuju vzdy jednoznacne jednu rovinu, cize je jasne ze hocijake dva body lezia v rovine a aj na priamke. Ale kym nemame suradnice vrcholov kocky a suradnice tych bodov, tak to z 2d pohladu nevieme urcit, kedze nevidime tretiu suradnicu tych bodov
Ste nikdy nemali rezy na strednej? Samozrejme, ze drviva vacsina bodov sa v tychto prikladoch zakresluje na hranu co bude aj jeho pripad. Nic diskutabilne v tomto konkretnom priklade nevidim, riesenie, ktore tu padlo je spravne. Len cakam co vypadne z audiotracka, ze ake je podla neho spravne riesenie, kedze toto povazuje za nespravne.